<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hitelportfólió
Részvény / Deviza / Áru A vártnál jobb számok az OTP-nél, de a hitelportfólió romlott
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 07:55
Az elemzői várakozásoknál több, az előző év hasonló időszakához képest ugyanakkor kevesebb lett az OTP Csoport adózott eredménye az első negyedévben - közölte a bank kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Pénzügyi szektor Elbukták a pert a devizahitelesek
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 11:55
A bíróság idézés kibocsátása nélkül elutasított egy csoportos keresetet az AXA Bank magyarországi fióktelepe ellen.
Pénzügyi szektor Magyarország rémálom, leépítésbe kezd a CIB
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 07:19
Magyarország nagyon jó piaca volt a pénzügyi szolgáltatásoknak, most azonban rémálommá változott - mondta a CIB tulajdonosa. Leépítenek.
Részvény / Deviza / Áru OTP: gyengébb negyedév, de több tartalék
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 07:49
Az OTP Csoport az előző évinél 46 százalékkal magasabb, 122,59 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el 2012-ben, elsősorban az alacsonyabb egyszeri tételek és a külföldi leányvállalatok magasabb nyereségessége miatt – közölte a bank a BÉT honlapján pénteken.
Pénzügyi szektor Csökkent a háztartások eladósodottsága
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 16. 12:06
Idén a második negyedévben csökkent a háztartások devizaalapú és forint alapú jelzáloghiteleinek állománya, az árfolyamrögzítést igénylők száma nő, de egyelőre kevesen, alig több mint 20 ezren éltek a lehetőséggel. A háztartások hitelportfóliójának minősége tovább romlott.
Pénzügyi szektor A kereskedelmi bankok mínuszban, a Takarékbank nyereséges
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 11:04
Nyereséges évről számolhat be részvényeseinek a TakarékBank a mai közgyűlésén - a takarékszövetkezeti integrációba tartozó hitelintézetek többségi és jelenleg még a német DZ Bank 38,5 százalékos tulajdonában levő hitelintézet 462 millió forintos nettó profittal zárta az évet.
Pénzügyi szektor A vártnál magasabb nyereséget ért el az OTP
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 07:15
Az OTP bankcsoport idén az első negyedévben 12,8 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, szemben az előző negyedév 25,8 milliárd forintos veszteségével. Az idei első negyedévi adózott profit az egy évvel korábbitól 66 százalékkal marad el, az elemzői várakozásokat azonban meghaladta.
Pénzügyi szektor MNB: hitelösszeomlás kockázata fenyeget
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 11:55
A MNB jelentése szerint a pénzügyi stabilitás szempontjából a romló hitelezési képesség jelenti a legfőbb kockázatot, amely a drasztikus hitelszűke, más néven a hitelösszeomlás kialakulásának esélyét növeli. A kockázatokat tovább növeli a gyorsuló külföldi forráskivonás, a vállalati hitelportfólió romlása és a bankrendszer devizaswappiaci ráutaltsága.
Pénzügyi szektor Erdei Tamás: nem bankválság van, hanem bizalmi válság
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 10:33
Erdei Tamás, az MKB Bank távozó elnök-vezérigazgatója a növekedés és a hitelezés kulcskérdésének a bizalom visszaszerzését tartja. A nemzetközi bizalmat is kiemelte, mert amíg nem épül vissza addig Magyarország sérülékeny marad. Véleménye szerint 2011-ben nem csak az MKB fog veszteséget kimutatni, 2013-tól azonban a kilátások remélhetőleg javulnak.
Pénzügyi szektor Végtörlesztés: csak a jók mentek el
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 13:23
Az MNB statisztikái szerint 2011. IV. negyedévében folytatódott a háztartási hitelportfólió minőségének romlása: a nem teljesítő hitelek aránya mind a fizetési késedelem, mind a minősítési kategóriák szempontjából tovább emelkedett. Jellemzően a jó adósok végtörlesztettek, azaz kerültek ki a rendszerből.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG