HÖOK
Karrier A hallgatói szerződés nem tűnik el, csak átalakul
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 10:10
Várhatóan április második felében zárulhatnak le a tárgyalások a hallgatói szerződésekről a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a kormány között. A kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az államilag finanszírozott hallgatók bizonyos ideig itthon dolgozzanak, de engedményeket tesz.
Karrier Részmegállapodás a diákok és a szakminiszter között
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 13:57
Részmegállapodást írt alá az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn Budapesten.
Karrier Újra engedett a kormány: lesz ingyenes közgazdász- és jogászképzés
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 14:17
Tovább faragják a felvételi rendszert, a kormány újabb ponton engedett az egyetemistáknak: a 16 "tandíjas" szakon is lesz államilag támogatott képzés, de itt a bekerüléshez szükséges pontszám magasabb lesz majd.
Karrier Giró-Szász: a félelmek alapvetően alaptalanok
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 09:02
A felsőoktatási keretszámok eltörlésével a kormánynak az a célja, hogy letisztultabb, kevésbé bonyolult, átláthatóbb rendszer jöjjön létre - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a TV2 Mokka című műsorában csütörtökön.
Karrier A hallgatói tiltakozás első eredménye: tárgyalnak a hallgatókkal
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 12:00
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ott lesz a jövő keddi egyeztetésen az Emberi Erőforrások Minisztériumában - közölte Nagy Dávid, a szervezet elnöke szombaton, miután Balog Zoltán tárcavezető újból egyeztetésre hívta a hallgatói szervezet elnökségét.
Karrier Hoffmann Rózsa mondjon le! - tüntetők lepték el a Petőfi-hidat
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 18:36
A keretszámok ellen tiltakoztak az ELTE dél-budai kampuszán, majd a tömeg megindult a Petőfi-hídra. A hallgatók szerint a keretszámok durva megvágása egyenlő a tandíj bevezetésével.
Karrier Ha ilyen kevés állami hely lesz, akkor az már tandíj?
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 17:35
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) javaslata alapján jövőre jelentősen csökkennének az állami teljes ösztöndíjas keretszámok, 10 480-an vehetnének részt ilyen képzési formában. A tervezet szerint - amelyről várhatóan szerdán tárgyal a kormány - 46 330-an részösztöndíjas felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és osztatlan képzésben kezdhetnék meg tanulmányaikat. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája úgy kommentálta, hogy ez már tandíj.
hírlevél