J.P.Morgan
Részvény / Deviza / Áru Nyakleves a Raiffeisennek - és a félreértés, ami mindent borított 
Fellegi Tamás | 2015. január 26. 06:15
Múlt héten a J.P. Morgan elemzői lesújtó elemzést tettek közzé a Raiffeisen csoportról, dominóhatást emlegetve a cég tulajdonosi struktúráján belül. A piac először az egész európai bankrendszerre értelmezte a dominó effektust, így az osztrák bankon kívül sok európai bank árfolyama is a mélybe hullott.
Részvény / Deviza / Áru Brutális veszteség a J.P. Morgannél, zuhan a részvény (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 15:51
Az eddig tudott 2 milliárd dolláros veszteség helyett csaknem 20 milliárd dollár lehet a vesztesége a J.P. Morgan amerikai nagybanknak a derivatív ügyleteken. Korábban a kétmilliárdról szóló bejelentés is nagy vihart kavart. A mai lapértesülés nyomán csaknem 20 százalékkal zuhant a részvény árfolyama.
Makro / Külgazdaság London egyre borúlátóbb  
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 16:07
Jelentősen rontották a világgazdaság - különösen az euróövezet, valamint az ázsiai felzárkózó térség - idei várható teljesítményére szóló előrejelzésüket londoni pénzügyi elemzők, elsősorban a "kiábrándító" májusi aktivitási adatokkal indokolva a módosítást. A JP Morgan a világgazdaság egészére idén 2 százalékos növekedést vár az eddig érvényben tartott 2,3 százalékos GDP-bővülési előrejelzés helyett.
Makro / Külgazdaság Küszöbön az IMF-tárgyalás?  
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 16:56
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint már június elején, az európai pénzügyminiszterek értekezlete előtt elkezdődhetnek a tárgyalások Magyarország, az IMF és az EU között. Pleschinger Gyula azt mondta: ha a parlament június első napjaiban elfogadja a jegybanktörvény minden fél számára kielégítő módosítását, néhány napra rá megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások. Más elemzőházak az Ecofin-ülés utánra tették a tárgyalás kezdetét.
Részvény / Deviza / Áru Újabb botrány a Facebook-részvények körül  
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 15:28
Alig néhány nappal a Facebook-részvények kibocsátása után kiderült, hogy napokkal az IPO előtt a legnagyobb tőzsdére vitel előtt visszavágták az eredményvárakozásokat azok a nagybankok, amelyek felelősek voltak a tőzsdei megjelenés szervezéséért. A részvények eddig csalódást okoztak.
Pénzügyi szektor Bedurvult a J.P. Morgan-botrány 
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 07:50
Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy az ország legnagyobb vagyonnal rendelkező bankja, a JP Morgan Chase hat hét alatt több mint 2 milliárd dollár vesztett . Az nem világos, hogy a nyomozók melyik törvény megsértésére gyanakodnak. A múlt héten az Értékpapír- és Tőzsdebizottság is vizsgálatot indított az ügyben.
Pénzügyi szektor Bajban van a J.P. Morgan 
Privátbankár.hu | 2012. május 11. 07:06
A JP Morgan Chase kétmilliárd dolláros veszteséget szenvedett el egy sikertelen fedezeti stratégián az utóbbi hat hét alatt, áradásul további jelentős veszteségekre is számítanak. A fejlemény komoly presztizsveszteség az amerikai pénzintézetnek és a vezetőinek, akik elismerték a hibákat. A veszteség a származékos befektetési termékek portfóliójában keletkezett a cég azon részlegénél, amelynek feladata a piaci kockázati kitettség ellenőrzés alatt tartása és a készpénzfelesleg beforgatása a vállalati kockázatkezelő részlegbe.
Makro / Külgazdaság Újabb petárda a piacoknak Londonból  
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 18:30
Éves csúcsra emelkedett a múlt hónapban a világgazdaság legátfogóbb aktivitási mérőszáma– állítják londoni elemzők. A JP Morgan már januárban javította az idei első negyedév éves összevetésű világgazdasági növekedésére adott előrejelzését az addigi 1,7 százalékról 2,4 százalékra, mivel az erről szóló mutató már hónapok óta a cég korábbi prognózisa feletti növekedési ütemre utal.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG