Kirgizisztán
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: az ötvenmillió dolláros magyar-kirgiz fejlesztési alap még növelhető
MTI | 2020. szeptember 29. 12:48
Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is, érkeznek ide vendégek, és "mi is látogatunk számunkra fontos országokba" - közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután tárgyalt Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnökkel.
Makro / Külgazdaság Kirgiz, magyar két jó barát: erről tárgyalt Orbán Közép-Ázsiában
Wéber Balázs | 2018. szeptember 4. 13:01
Nagy terjedelemben foglalkozik a kirgiz állami hírügynökség Orbán Viktor vizitjével. A magyar kormányfő a kirgiz elnök meghívására tesz háromnapos látogatást a közép-ázsiai országban, amely demokratikus jogok szempontjából meglehetősen zűrös helynek tűnik. Orbán Viktor erősítené a kapcsolatokat: a közös türk gyökerekre, valamint a keleti fejlődésre hivatkozik.
Karrier Végre elismerték Szijjártó munkáját
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 15:15
A kirgiz külügy tüntette ki a magyar minisztert.
Makro / Külgazdaság Diktátorbuli Kirgizisztánban: kétes társaságba keveredett Orbán Viktor
Wéber Balázs | 2018. szeptember 3. 13:00
Felszámolt ellenzék, államilag kontrollált sajtó, mindent átszövő korrupció, politikai foglyok, esetenként kínzások. Ez jellemzi azokat a közép-ázsiai országokat, amelyekkel szorosabbra fűzné a kapcsolatokat Orbán Viktor kirgizisztáni látogatásán. A magyar kormányfő által dicsért államok vezetői hosszú évekre, évtizedekre bebetonozták hatalmukat.
Makro / Külgazdaság A nap képe: majdnem bealudtak Orbán beszéde közben
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 09:10
Kirgizisztánba látogatott a magyar kormányfő, ahol felszólalt a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának hatodik ülésén.
Makro / Külgazdaság Közép-ázsiai diktatúrákkal barátkozik Szijjártó Péter
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 2. 13:15
Magyarország megfigyelői státust kapott a Nemzetközi Türk Akadémiában, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kirgizisztánban. Bár a megállapodás kulturális jellegű, ezzel együtt sok jel utal arra, hogy a közép-ázsiai országban sérülnek a politikai és a civil jogok, a politikai ellenfeleket pedig elnyomják. Még ennél is rosszabb állapotok uralkodnak Azerbajdzsánban és Kazahsztánban.
Makro / Külgazdaság Beteg vagy gyereke született? – Ma kiderülhet, hogy hova tűnt Putyin
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 07:58
Egyre-másra terjednek a pletykák az orosz elnökről, ami biztos, az az, hogy senki nem látta Vlagyimir Putyint tíz napja.
Friss
hírlevél