Kockázatkezelés
FinLab A bankok különös viszonya a kockázathoz
Felcsuti Péter | 2014. november 18. 17:58
A válság során kiderült, hogy mind a hüvelykujj-szabályokkal, mind a bonyolult rendszerekkel gondok akadtak. A kockázatkezelés terén létrejött szép új világ a biztonság hamis illúziójába ringatta mind a banki menedzsmenteket, mind a bankfelügyeleti hatóságokat. Mi lehet a megoldás?
Befalap Az abszolút hozamú alapok majdnem háromnegyede szárnyalta túl az állampapírt
Eidenpenz József | 2014. október 27. 11:41
Az alacsony kamatok miatt sok pénz megy az utóbbi években befektetési alapokba, köztük is sok az abszolút hozamú termékekbe. Milyen eredményt hozott ez, mennyire érte meg? – ezt számoltuk ki. A befektetési jegyek nagy részének jó volt a teljesítménye.
Pénzügyi szektor Szigorodó szabályok: a pénzintézeteknél egyre több megy kockázatkezelésre
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 17. 14:55
A pénzintézetek kockázatkezelésért felelős vezetőinek többsége elégedett saját pénzintézetének gyakorlatával, ugyanakkor a válaszadók szerint a működési kockázatok kezelése, illetve a technológiai felkészültség terén bőven akad még tennivalójuk. A Deloitte legfrissebb felméréséből kiderül, hogy az egyre szigorodó szabályozásokra válaszul a pénzintézetek növelik a kockázatkezelésre szánt összegeket, és fejlesztik irányítási programjaikat.
Deviza / Áru Bukott már devizán? Tanulja meg kezelni a kockázatokat!
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 09:34
A magánszemélyek és a vállalatok számára is komoly lehetőségek rejlenek az online devizapiaci és a CFD-kereskedelemben. Ahhoz azonban, hogy ezeket ki tudják aknázni, meg kell ismerniük a profitszerzési lehetőségeket, az elérhető termékeket, valamint pontosan ismerniük kell az ezekkel járó kockázatokat, azok felmérésének és kezelésének lehetőségeit.
KKV VT-Transman: az ár nem számít, csak ne legyen nagy a kockázat
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 08:30
Számos kockázatot kell kezelnie a 75+75 buszra kiírt fővárosi tender győztesének, a VT-Transmannak, hogy nyereséges lehessen új közösségi közlekedési szolgáltatása.
Részvény / Deviza / Áru Szörnyű rossz befektetések 2.: Felelőtlen buxolás és bármi, amivel nagyon túlvállaltad magad
Eidenpenz József | 2012. szeptember 5. 07:08
Nem szakavatott kezekben a túl veszélyes befektetések sorában kiemelkedő helyet foglalnak el az úgynevezett tőkeáttételes formák, ahol az ügyfél megsokszorozhatja a vásárlóerejét, a nyerési esélyeit, de a veszteségeit is. Egész bankok és brókercégek is belebuknak néha.
Pénzügyi szektor A korábbi bukások miatt nem tér magához a kockázatkezelési piac
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 13:23
A válság és a nagy bukások erőteljesen visszavetették a vállalatoknál a piaci kockázatok kezelését szolgáló opciós és egyéb derivatív ügyletek alkalmazását. A kockázatkezelési piac újraélesztéséhez el kell, hogy múljanak a félelmek és a banki ajánlatoknak is bővülniük kel.
Részvény / Deviza / Áru Súlyos betegségeket okozhat a mértéktelen tőzsdézés (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 12:19
Depressziót, impotenciát, súlyos pszichés betegségeket okozhat, ha kontroll nélkül állunk neki a kereskedésnek. Lehet-e korlátok között tartani a nyereségvágyat, illetve mi a teendő akkor, ha már benne vagyunk a veszteségben, ami stresszhez vezet? Ennek járt utána a Privátbankár.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.