<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Könyvelők
Személyes pénzügyek A könyvelőkről elfeledkezett a kata-reform? Automatikusan a szabályszegők közé sorolná őket
Privátbankár.hu | 2020. június 30. 09:07
Érzékeny pontra mutatott rá a belengetett, új kata-szabályokban az Adótanácsadók Egyesülete: ha egy könyvelő éves szinten ugyanazon ügyfelének 3 millió forint felett számláz könyvelési díjat, egyből megkapja a 40 százalékos büntetőadót.
Makro / Külgazdaság Ugyanúgy fognak trükközni a közpénzekkel, mint eddig?
Privátbankár.hu | 2016. január 28. 13:38
A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete továbbra sem tartja jó megoldásnak egy új közpénzügyi hatóság bevezetését.
KKV Magyar találmánytól lesz egyszerűbb a könyvelők dolga
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 14:47
A könyvelők munkáját 30 százalékkal is gyorsíthatja az SDS Zrt. által kidolgozott felhőalapú rendszer. Ez a könyvelő programjába továbbítja a számla képét és adatait, és visszakereshető módon tárolja is azokat.
Adó A NAV már nem csak a kasszákba akar bekukkantani?
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 07:34
Szakértők szerint ki kellene alakítani egy olyan informatikai rendszert, amellyel a cégek könyvelési rendszereibe is betekinthetne online az adóhivatal - írta a Magyar Nemzet.
Adó Órabérben dolgozik? Így változhat a fizetése
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 11:00
Ismét változik a munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba.
Adó Újabb front az offshore-lovagok elleni harcban: ki oktatja a könyvelőket?
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 11:11
A Nemzetgazdasági Minisztérium tervei szerint a könyvelőket továbbképző cégek között nem lehet olyan, amely maga is offshore háttérrel működik.
Adó Ötből négynek nem megy: nem stimmelnek a cégek adóbevallásai
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 12:30
Az adóhatóság tájékoztatása szerint az adóbevallások utólagos vizsgálata tavaly 79,9 százalékban zárult „megállapítással”, azaz az adóhiány feltárásával. Gyakorlatilag tehát csak minden ötödik cég könyvelését találták rendben – írja a „ feketelista.hu ” portál.
Adó Hogyan válasszunk könyvelőt?
Privátbankár.hu | 2013. január 18. 06:40
Új év, új adónemek. Sokan elgondolkodtak, hogy érdemes lenne könyvelőt váltani, hiszen a katásoknál például csökken az adminisztráció, a kisvállalati adózóknál viszont éppen bonyolódik. De miként találjuk meg a cégünknek legmegfelelőbb könyvelőt?
Adó Jó évet zárt a világ 5. legnagyobb könyvvizsgálója
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 12:32
Meghaladta a hatmilliárd dollárt a BDO tagvállalatainak összesített bevétele a most szeptember végén zárult pénzügyi évben. Mindez euróban 14, míg dollárban több mint 6,1 százalékos növekedést jelent.
Adó Lehet, hogy hamarosan több pénzt kér a könyvelője
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 11:36
A könyvelőirodák fele már több mint három éve nem emelt díjat és közel ugyanennyinek csökkent az idén az ügyfélköre. A kilátásokat rövid távon tovább rontják a jövő évben életbe lépő új adónemek.
Adó A könyvelők sejtik, melyik számlákkal trükköznek a vállalkozások
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 16:13
A könyvelők szerint a vállalkozások által elszámolt költségek közel ötödénél kétséges, hogy azok a vállalkozás érdekében merültek fel. Bár nem lenne feladatuk, a könyvelők tanácsot is kénytelenek adni.
Karrier Ezt szeretjük tanulni: Top 10 OKJ-képzés
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 10:10
A mérlegképes könyvelő képzés a legnépszerűbb az OKJ-s képzések között. Az első tíz képzés között hat pénzügyi-gazdasági témájú, de ezek mellett egyre népszerűbbek az olyan, termelői szektort kiszolgáló, gyakorlatorientált képzések is, mint például a különböző gépkezelői tanfolyamok. Az első tízbe került a szociális munkás képzés is.
Karrier Több ezer könyvelőt törölhetnek a nyilvántartásból, mert nincs meg a kötelező továbbképzésük
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 27. 16:53
Mintegy 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a szaktárca, akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy rész vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ezt nem tudják bizonyítani azokat törlik a nyilvántartásból.
Karrier Hiányszakmák: mérnököt és informatikust keresnek a cégek
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 08:33
Mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok az elmúlt fél évben, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területeken is. A válság időszakában egyre több gyakornokot alkalmaznak a cégek, mellyel jelentős összegeket tudnak megspórolni.
KKV Mozgolódnak a könyvelők - résen van a NAV
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 08:01
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőre fokozottan ellenőrzi majd többek között az adószakértőket és a könyvelőket. A revizoroknak lesz miből válogatni, mivel papíron mintegy 20 ezer cég működik ezzel a főprofillal, és több mint harmaduk veszteséges. Az elmúlt időszakban megugrott az ágazatban a bedőlések száma, de az idei első negyedévben az új cégalapítások is rekordot döntöttek.
Makro / Külgazdaság Jó híreket akar? Ne a könyvelőjét kérdezze
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 11:38
A közép-és kelet-európai pénzügyi szakemberek kevésbé pesszimisták, mint nyugati társaik, globális szinten mégis a gazdasági növekedés további lassulása várható - derül ki egy friss elemzésből. A tavalyi év utolsó negyedévében Közép-Kelet-Európában volt a legalacsonyabb az üzleti bizalom.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos