Lakáscélú állami támogatás
Személyes pénzügyek Ezen az 5 dolgon csúszhat el a falusi csok igénylése
Privátbankár.hu | 2021. március 15. 13:14
A falusi csok csak az ország bizonyos kistelepülésein igényelhető, ezeken a helyeken viszont jól kihasználható a felvehető összeg, az alacsonyabb ingatlanárak miatt. A falura költözők legfeljebb 10 millió forint támogatást vehetnek igénybe, de azok is pályázhatnak legfeljebb ötmillió forintra, akik a meglévő ingatlanjukat szeretnék bővíteni és korszerűsíteni. A Bank360.hu elemzői ennek a támogatási formának a buktatóit gyűjtötték össze, hogy egyszerűbb legyen azokat elkerülni.
Ingatlan Ha hozzádvágnának 3 milliót lakásfelújításra, mivel kezdenél?
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 07:04
Hárommillió forintot ad vissza nem térítendő állami támogatásként a kormány lakásfelújításra - megkérdezték a magyar lakosságot, mire költenék a legszívesebben.
Makro / Külgazdaság Két évtizede tett olyat az Orbán-kormány a lakáspiaccal, mint most
Csabai Károly | 2021. február 20. 06:07
A február 1-je valamilyen szempontból mágikus lehet Orbán Viktor számára. Első miniszterelnöki ciklusa alatt, 2000-ben pont ezen a napon lépett hatályba az addigi legnagyobb szabású – és mint később kiderült, jelentős hatású – állami kamattámogatásos lakáshitelezési program, hogy aztán egy évvel később kormánya ugyanezen a napon végezzen rajta finomhangolásokat. Utóbbi idején már ugyanúgy egy évvel voltunk akkor az országgyűlési választások előtt, mint most, amikor megint csak az év második havának első napjától lehet igényelni a két évtizeddel korábbihoz hasonlítható gáláns állami támogatást, igaz, ezúttal nem vásárlásra, hanem „csak” felújításra. A 2000-2002-es program politikai mérlege ismert – a Fidesznek nem sikerült megnyernie a választásokat –, de azért érdemes felidézni gazdasági szempontból a történéseket.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás: ha nincs önerő, beszáll az állam és kisegít a bank
Privátbankár.hu | 2020. december 2. 17:11
Nem csak jövőre, hanem még a hátralevő egy hónapban is sokak számára válik aktuálissá a lakásfelújítás, de legalább az otthon felkészítése a járványügyi korlátozásokra és a hetekig tartó otthonlétre. Szakértő segítségével néztük meg, hogy milyen külső finanszírozási lehetőségünk van, ha nem áll rendelkezésre elegendő önerő.
Személyes pénzügyek Évi 72 ezer forintos ajándék az államtól: így kaphatod meg a maximumot
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 09:49
Jelentős növekedésről számoltak be a magyarországi lakástakarékpénztárak, tavaly az új szerződéses összeg és a hitelkihelyezés is bővült, és idén is növekedést terveznek mindkét területen. Egyre több ügyfél igyekszik teljes mértékben kihasználni az állami támogatást: a lehető legnagyobb összeget takarítják meg a lehető leghosszabb időn át.
Személyes pénzügyek Jogosult vagy az új lakásépítési támogatásra? Itt megnézheted!
Privátbankár.hu | 2015. július 5. 18:30
Július elsejétől elérhető az otthonteremtési kedvezmény, a CSOK. Ki milyen összegű támogatásra jogosult, hogyan, mire lehet igényelni? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni.
Ingatlan Állami segítséggel vennél lakást? Ezeket jó, ha tudod
Privátbankár.hu | 2015. június 14. 08:17
A július elsejétől elérhető Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK). Állami támogatást a 40-160 négyzetméter hasznos alapterületű lakásra lehet kérni. Ezért érdemes megnézni, mit jelent a lakóingatlanoknál használatos fogalmak, például a különböző alapterületek.
Személyes pénzügyek Így lehet érettségire lakása a kisiskolás gyerekednek
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 19. 19:01
A tanévkezdést követő időszakban érezhetően megugrik a gyermeküknek lakáscélú megtakarítás iránt érdeklődők száma. Ugyanis annak, aki a gyermeke hét-nyolc éves korától elkezdi a gyűjtögetést lakástakarékkal például havi 20 ezer forinttal, a gyerek érettségijére már legalább nyolcmillió forint ingatlancélra fordítható összeg áll majd a rendelkezésére. Így pedig albérletkeresés helyett reális alternatíva lehet a saját lakás vásárlása a gyerek önálló életkezdésére, vagy egyetemista éveire.
Adó Aláírták: visszafizetheti céged a lakáshiteledet
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 15:26
A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy lakásvásárlását – mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter miután aláírta az erről szóló miniszteri rendeletet.
Adó Itt a várva várt rendelet: így szabadulhat lakáshitelétől
Privátbankár.hu | 2014. március 19. 17:55
Már márciusban kihirdethetik az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításáról szóló nemzetgazdasági miniszteri rendeletet, ezzel a munkáltatók megkezdhetik a munkavállalók lakáscélú hiteleihez cafeteria elemként nyújtott támogatás utalását.
Ingatlan Beindul-e az ingatlanpiac az új szocpollal? Kiszámoltuk, hogy éri meg!
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 13:47
Mind az állami kamattámogatások, mind a szocpol tervezett változásai leginkább a teljes piaci forgalom közel 95 százalékát generáló használtlakás szegmensre gyakorolnának jelentős hatást.
Pénzügyi szektor Segít az állam az otthonteremtésben - mit válasszak?
Füstös Móni | 2012. november 7. 10:16
A szocpol mellett egyéb lakáscélú állami támogatások is léteznek: az állam bizonyos feltételek mellett támogatja a lakásfelújítást, az új lakás vásárlását, vagy építését is. Fontos azonban, hogy az elképzelésünknek megfelelően válasszunk terméket.
Személyes pénzügyek Lakáscélú állami támogatások: így változnak a szabályok
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 09:05
A fiatalok otthonteremtési támogatását kedvezőbb feltételek mellett lehet felvenni, mint a szocpolt: csak 5 évre kell az állam javára jelzálogjogot bejegyezni a lakásra, emellett a támogatás bővítésre és nagyobb lakásra történő cserére is felvehető.
hírlevél
depositphotos