Lobbi
Makro / Külgazdaság Trump fő demokrata kihívóját már a rajtvonalon kilőhetik
Káncz Csaba | 2019. május 14. 09:24
A vezető demokrata elnökjelölt 2002-ben a Külügyi Bizottság akkori elnökeként nem volt hajlandó olyan szakértőket meghallgatni, akik ellenezték az iraki beavatkozást. 2016-ban pedig azzal fenyegette meg Porosenko ukrán államfőt, hogy az Obama-kormányzat visszavonja az egymilliárd dolláros hitelgaranciát, és ezzel fizetésképtelenségbe taszítja az országot, amennyiben nem távolítja el a legfőbb ügyészt. Az utóbbi órákban aztán újabb bomba robbant körülötte. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság 14 millióért lobbizik Orbánéknak egy republikánus ügyvéd
Privátbankár.hu | 2018. november 28. 15:17
Új washingtoni lobbistát fogadott a magyar kormány.
Makro / Külgazdaság Beijedtek az USA ászai - lobbisták hada lepheti el Brüsszelt?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 12:07
Az amerikai techcégek rájöttek, hogy nem lesz egyszerű dűlőre jutni az Európai Bizottsággal az adóügyi szabályozások kérdésében.
Vásárló Bármit lenyomnak a torkodon? Meddig terjed a gyógyszerlobbi hatalma?
Privátbankár.hu | 2016. május 25. 18:05
Gyakran összeesküvés-elméletek és konspirációk, de sok esetben valós bűnök miatt merül fel a kérdés: ki képes ellenőrizni és felelősségre vonni a mindenhatónak tűnő gyógyszergyárakat? A beszélgetés befejező részében Dr. Kőszeginé dr. Szalai Hilda a gyógyszeripar jogszabályi kereteiről mesél.
Vásárló Működik a tiltás, de így is egymilliárd dohányos van
Privátbankár.hu | 2014. január 11. 11:40
Ahol korlátozzák a dohányzást, csökken a fogyasztók száma, de a fejlődő országokban még mindig magas a dohányosok aránya.
KKV A gyanúba árnyékában: kemény vádak a Philip Morris ellen
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 21. 17:22
Visszautasította az illegális lobbizás vádjait a Philip Morris, miután a Le Parisien című francia fővárosi lap szombaton azt állította, hogy a világ vezető dohányipari cége listázza az európai parlamenti képviselőket a dohánytermékek forgalmazásának szigorításáról szóló direktíva októberre tervezett szavazása kapcsán.
hírlevél
depositphotos