<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Muszlimok
Makro / Külgazdaság Forrongó arab fiatalság – mikor tűnnek el végre a vén despoták?
Káncz Csaba | 2022. január 13. 15:37
A muszlim többségű államok jelenleg 21. századi problémák sorával szembesülnek, miközben a 20. században ragadt, elmeszesedett vezetőik nem érdekeltek olyan megoldásokban, amely a saját hatalmukat veszélyeztetné.  Az arab fiatalok többsége olyan államokban él, ahol rendszerszintű a korrupció, virágzik a nepotizmus és ahol alacsony szintű a társadalmi mobilitás. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Hogy lehet, hogy egy civilizált országban ennyien imádnak egy fél-diktátort?
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 06:06
Mi történik a németországi törökökkel, hogy lehet, hogy szabadságban, liberális demokráciában élve olyan sokan szavaztak Erdoganra? – teszik fel a kérdést a németek. Mintegy kétharmad szavazott rá, aki cseppet sem a szabadság zászlóvivője, sőt győzelmének bejelentése után sokan utcára vonultak ünnepelni. Kétféle magyarázat is létezik.
Makro / Külgazdaság Trump döntése fellobbantotta az európai muszlimok haragját is
Káncz Csaba | 2017. december 14. 12:51
Berlinben a muszlim demonstrálók izraeli zászlókat égettek és egymással is összeverekedtek. Malmöben két tűzbombát dobtak a helyi zsinagógára. Mára a svéd rendőrség szerint 23 muszlimok által ellenőrzött no-go zóna és 60 „sérülékeny terület” van az országban, ahova a nem-muszlimoknak nem tanácsos a belépés.
Makro / Külgazdaság Hatalmas átalakulás előtt áll az iszlám
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 15:38
Iszlamizáció helyett az iszlám nyugatosodása várható? Több folyamat zajlik, egyesek radikalizálódnak, sokan mások viszont elhagyják vallásukat vagy titokban kételkednek. Egy vallástudós szerint az iszlám nagy válságban van, amit csak nyílt, a megreformálásáról szóló vitával lehetne megoldani. Gyors megoldás azonban nincs, addig „még sok olaj és vér fog folyni”.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló