<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
New York Stock Exchange
Részvény / Deviza / Áru Gátat szabnának az extrém kilengéseknek a Wall Streeten
Privátbankár.hu | 2020. április 7. 09:56
Az utóbbi hónapokban a tőzsdei árfolyamok kilengése erőteljes lett, ami a New York-i tőzsde vezetőit a szabályok finomítására ösztönözte.
Részvény / Deviza / Áru Bezár a New York-i tőzsde, de nem áll le az élet
Privátbankár.hu | 2020. március 19. 07:58
Ha tőzsdékről látunk képes összefoglalót, akkor az esetek többségében a New York-i Értéktőzsde szerepel ezeken, ahol a brókerek még most is jelen vannak fizikailag. Most viszont kiürül a parkett, mivel az ott dolgozók között is találtak koronavírussal fertőzöttet.
Részvény / Deviza / Áru A Wall Street alkonya? Új tőzsde születik
Fellegi Tamás | 2019. január 9. 16:59
Mohók lettek a jelenlegi tőzsdék, egyre többet kérnek a valósidejű árfolyamokért, amit most már nem csak a befektetőknek felháborító, hanem a befektetési bankoknak, egyre ritkábban használt kifejezéssel brókercégeknek is. Annyira, hogy új tőzsdét indítanának, kiküszöbölendő ezt a problémát.
Részvény / Deviza / Áru Óraátállítás! Lehet, hogy most maradtál le életed befektetéséről
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 14:58
Az amerikaiak már meglépték azt, amit mi csak 3 hét múlva fogunk: átállították az órát. Aki nem figyel, ma egy órás késéssel kapcsolódik be a tőzsdei kereskedésbe.
Részvény / Deviza / Áru A magyar befektetők egy papíron birkóznak, Európa zuhan
Privátbankár.hu | 2015. február 6. 10:02
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 34 pontos emelkedéssel, 17 245, ponton nyitott, ez 0,2 százalékos erősödést jelent a tegnapi záráshoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Egyre több a figyelmeztető jel: a szakadék szélén a New York-i tőzsde
Káncz Csaba | 2015. január 7. 13:24
Az S&P index P/S mutatója (price-to-sales ratio) magasabb jelenleg, mint a Lehman-csőd előtti csúcson. Az erős dollár sok amerikai nagyvállalat számára is kellemetlen fejlemény. Az adósságállományok olyan szintre emelkedtek, hogy a gazdaságot már nem lehet újabb adósságok generálásával stimulálni.
Részvény / Deviza / Áru Pénzt kaptál karácsonyra és égeti a zsebed? Hol lehet ma tőzsdézni?
Privátbankár.hu | 2014. december 26. 09:49
Emelkedtek az árfolyamok pénteken az Ázsiában nyitva tartó tőzsdéken. Európában a részvénypiacok pénteken zárva tartanak, az Egyesült Államokban viszont lesz kereskedés.
Részvény / Deviza / Áru „Alibaba és a 68 (dolláros) rabló” – brókerek, alapkezelők a gigakibocsátásról
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 19. 12:45
A várakozások felső határát elérő, részvényenként 68 dolláros kezdeti árral, minden idők legnagyobb vállalati részvénykibocsátásával jelenik meg a New York-i tőzsdén a kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata. Hazai szakemberek szerint ez épphogy rossz jel a részvénypiacokra nézve.
Részvény / Deviza / Áru Az év dobására készül az Alibaba?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 6. 16:28
A kínai internetes kereskedelmi vállalaté lehet minden idők legnagyobb vállalati részvénykibocsátása.
Részvény / Deviza / Áru Amerika mínuszba tolta a világ tőzsdéit
Privátbankár.hu | 2012. december 31. 12:36
Miután nincs megállapodás az USA-ban a költségvetési vitában, ezért világszerte mínuszban voltak a vezető mutatók az év utolsó napján a még nyitva tartó tőzsdéken.
Makro / Külgazdaság Amerika a héten nekifut a szakadéknak
Privátbankár.hu | 2012. december 23. 12:37
A héten a New York-i értéktőzsdén elsősorban a költségvetési szakadék néven ismert amerikai kiigazító programról folyó egyeztetések alakítják majd a trendet.
Részvény / Deviza / Áru Egy helyben topogott a BUX, magára talált a Richter, meglepően erős a forint
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 17:43
Magára talált a Richter, egy helyben álldigált a BUX és Nyugat-Európa enyhén felfelé mozdult.
Részvény / Deviza / Áru Kellemes pluszban zárt a BUX, Nyugat-Európa kicsit billegett
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 17:52
valószínűleg a késő délutáni információ zavart be Nyugat-Európában és a New York-i tőzsdén, miszerint állítólag csúsztatják a görög mentőcsomag kifizetését Brüsszelben.
Részvény / Deviza / Áru Óriási eséssel nyithat a New York-i tőzsde (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 07:37
Ha csak átmenetileg is, de jelentős zuhanás várható a Wall Streeten, miután két nap hurrikánszünet miatt újra kinyit az amerikai kereskedés fő platformja.
Részvény / Deviza / Áru Szupervihar, özönvíz, hóesés: ki sem tud nyitni az amerikai tőzsde
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 07:24
A korábbi terveket felülvizsgálva a elektronikus kereskedés sem lesz a New York-i tőzsdéken hétfőn a Sandy hurrikán miatt, és elképzelhető, hogy a tőzsdék kedden is zárva tartanak.
Részvény / Deviza / Áru 25 éves a fekete hétfő – azóta sem tanultak belőle a befektetők?
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 16:49
Fekete hétfő néven vonult be a történelembe 1987 október 19-e, amikor percek alatt zuhant a mélybe a New Yorki tőzsde, a részvények értékének majdnem negyede eltűnt aznap. Az esetért részben a számítógépes kereskedési rendszereket teszik felelőssé, az azóta bevezetett szabályozók ellenére a hasonló esetek veszélye korántsem múlt el.
Részvény / Deviza / Áru A kínai vállalatok tömegesen hagyják el az amerikai tőzsdéket
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 08:25
A kedvezőtlen gazdasági helyzet, a vállalatok fokozott ellenőrzése és állítólagos alulértékeltsége miatt mind több kínai vállalat vonul ki az amerikai tőzsdékről.
Részvény / Deviza / Áru Gyengültek a nyugat-európai tőzsdeindexek, erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2012. április 30. 18:40
Mínuszban zártak a vezető európai tőzsdemutatók hétfőn, miután az előző négy napot emelkedéssel fejezték be. Amerika is veszteséggel nyitott, a forint viszont tovább erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Kereskedni akarsz elsején? Menj a Bermudákra
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 06:00
Jön a hosszú hétvége, a magyar tőzsde négy napig lesz zárva, a többi nem. Május elsejét nagyon sok tőzsdén ünneplik, majdhogynem könnyebb összeszámolni, hogy hol nem, az április 30-i pihenőnap szokása viszont szinte sehol sem dívik. London kinyit kedden, ám utána pénteken bezár, a japánok is később ünnepelnek.
Részvény / Deviza / Áru Egész héten kapkodhatjuk a fejünket: lesz mire figyelni
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 07:19
Mozgalmas hét előtt áll a Wall Street: folytatódik az első negyedéves vállalati eredménybeszámolói szezon, és egy újabb adagra lehet számítani a világgazdasági lassulásra utaló, az utóbbi időben sokasodó makrogazdasági adatokból.
Részvény / Deviza / Áru Ezért zárják be pénteken a Budapesti Értéktőzsdét
Eidenpenz József | 2012. április 3. 06:10
Jön a Húsvét, a legtöbb tőzsde zárva lesz hétfőn, másutt azonban a péntek a divat, megint másutt mindkét napon pihennek. A Budapesti Értéktőzsde alkalmazkodik a németajkú országok és London nyitvatartási szokásaihoz és sem pénteken, sem hétfőn nem nyit majd ki. Más országokban sok más alkalommal, így egy tavaszünnep, sárkányhajó-ünnep, vagy az uralkodó születésnapja alkalmából is lehet zárva tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Most már tényleg rászánta magát a tőzsdére a Facebook
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 10:06
Hivatalos engedélyt kért a Facebook a tervezett ötmilliárd dolláros részvénykibocsátásához, a tényleges tranzakció várhatóan a második negyedévben lesz. Sokan találhatják, hogy a céget 75-100 milliárd dollárra értékelő tranzakció nem lesz-e hazárdjáték, megéri-e még részvényeket vásárolni. A kibocsátás körül még rengeteg a kérdőjel, például az sem világos, Zuckerberg mennyit ad el részvénycsomagjából.
Részvény / Deviza / Áru Szinte biztosan kútba esett a Deutsche Börse és New York násza
Eidenpenz József | 2012. január 27. 15:03
Úgy tűnik, a New Yorki Tőzsdének és frankfurti párjának el kell búcsúzniuk az egyesülésre vonatkozó tervektől, az EU-bizottság ugyanis lapértesülések szerint nem fogja áldását adni rá. A 9,5 milliárd dolláros üzlet azért esik kútba, mert az EU illetékesei szerint a létrehozandó, a világ legnagyobb tőzsdéjének számító társaság monopolhelyzetbe kerülne a derivatív üzletek terén. A hírnek magyarországi következményei is vannak.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz semmi az óriási tőzsdefúzióból?
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 09:47
Úgy tűnik, a hatóságok sok kifogást találtak a Deutsche Börse és a New Yorki Tőzsde fúziója kapcsán, egyáltalán nem biztos, hogy a tranzakció megvalósul – hangzott el a BÉT sajtótájékoztatóján. Ha ez a variáció valósul meg, a tőzsdének lehet, hogy nem lesz más választása, mint a német Xetra-rendszer bevezetése.
Személyes pénzügyek Kézzelfogható eszközökbe fektetnek az idén a gazdagok
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 10:28
A legalább 30 millió dollárnyi vagyont befektető amerikai családok megkérdezésével készült felmérés szerint a gazdagok defenzívek, előnyben részesítik a vagyon biztonságos megőrzését a gyarapítással szemben az idén. Elfordulnak a nyilvános tőkepiacoktól, a zárt körű társaságokat kedvelik inkább, amelyeken keresztül főleg aranyat, műkincseket, termőföldet vásárolnak.
Befalap Már százával kaphatók nálunk is a külföldi ETF-ek
Eidenpenz József | 2011. november 10. 06:20
Magyarországon százával lehet már tőzsdén kereskedett befektetési alapok jegyeit vásárolni, amelyek olcsó és hatékony módját jelentik a befektetéseknek. Nemcsak külföldi tőzsdeindexek és árupiaci termékek garmadája van az étlapon, de shortolni és tőkeáttételes pozíciókat felvenni is lehet általuk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG