Nikola Gruevszki
Makro / Külgazdaság Budapestről szólt be Gruevszki az ősellenségének
Varga Szilveszter | 2019. október 22. 13:30
Zoran Zaev macedón miniszterelnök nem ért el mindent, amit a választásokon ígért, mert nem sikerült felgyorsítania hazája uniós csatlakozását. Miután az európai vezetők úgy döntöttek, hogy egyelőre nem kezdik meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával, Zaev televíziós beszédben előrehozott választásokat követelt. Ezt viszont sikerült elérnie. Eközben a Magyarországra menekült Nikola Gruevszki a Facebookon osztotta ki Zaevet.
Makro / Külgazdaság Budapestre jön a magas rangú politikus, aki beolvasott Orbánnak Gruevszki miatt
Wéber Balázs | 2018. november 29. 15:10
Jövő héten Magyarországra látogat Michael Roth német Európa-ügyi államminiszter, értesült a privátbankár.hu. A szociáldemokrata politikus már több alkalommal élesen bírálta a magyar kormányt. Legutóbb az ellen emelte fel a hangját, hogy Magyarország menedékjogot adott a volt macedón miniszterelnöknek, Nikola Gruevszkinek.
Makro / Külgazdaság Megszavazta az Európai Parlament, hogy adjuk ki Gruevszkit
Privátbankár.hu | 2018. november 29. 13:56
Szerintük Magyarország beavatkozott Macedónia belügyeibe.
Makro / Külgazdaság A magyar titkosszolgálat és Gruevszki – a németek lebuktatták Orbánt
Káncz Csaba | 2018. november 28. 08:55
Berlin adhatott utasítást a német hírszerzésnek arra, hogy göngyölítse fel ezt a szövevényes balkáni állam-maffia történetet, hiszen annak komoly európai geopolitikai vetülete is van. Az elmúlt három hétben többször látták a magyar diplomaták autóit a szkopjei Mariott Hotel föld alatti parkolójában, márpedig Gruevszkit itt látták utoljára a menekülése előtt. Ma nagy tüntetés lesz Szkopjéban, Moszkva és Budapest feszülten figyel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megvan a reakció: ironikus, hogy Gruevszki menekültstátuszt kapott
Privátbankár.hu | 2018. november 21. 17:56
Reagáltak a macedónok az Orbán-kormány döntésére.
Makro / Külgazdaság Menekültstátuszt kapott Nikola Gruevszki
Privátbankár.hu | 2018. november 20. 14:43
Lapinformáció szerint menekültkénti elismerésének jogszabályi feltételei fennállnak.
Makro / Külgazdaság Putyin tőrbe csalhatta Orbánt – a Fehér Házat el is lehet felejteni
Káncz Csaba | 2018. november 19. 08:51
A Gruevszki-ügy valószerű forgatókönyve, hogy a menekülést nem kizárólag a magyar titkosszolgálat szervezte, hanem bizony Moszkva lehetett a művelet karmestere fehérorosz és szerb segédlettel. A Kreml pedig aztán a szaftos részletek kiszivárogtatásával ráhúzhatta a vizes lepedőt Orbánra, hiszen nyugati alternatívái bezáródásával így még inkább ráutalt lehet Moszkvára. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin balkáni embere Orbánhoz menekült – Moszkva dönthet végül a sorsáról
Káncz Csaba | 2018. november 15. 08:29
A Budapestre menekült, Putyin emberének számító volt macedón miniszterelnök szisztematikusan erodálta el az ország alig ébredező demokratikus berendezkedését. Az arcátlan lopásoknak köszönhetően pártjának ingatlanvagyona eléri a 200 milliárd forintos értéket. Orbán nyáron az orosz érdekekért lobbizott Macedóniában.
hírlevél
depositphotos