<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nyugdíjkassza
Személyes pénzügyek Azt hiszed, a magyar nyugdíjat nem fenyegeti veszély?
Eidenpenz József | 2018. július 11. 16:34
A német adófizetők állják a német nyugdíjkassza kiadásainak már közel harmadát, és egyre többet kell a költségvetésből a nyugdíjakra átcsoportosítani. Hogy van ez Magyarországon, itt is ennyire rossz a helyzet? Rossz-e ez a jelenség egyáltalán? Melyik országban fizetnek a dolgozók, vállalkozók több adót, járulékot? Utánanéztünk.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: menekültválság a költségvetést is boríthatja
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 14. 17:53
Rövid távon belső átcsoportosításokkal megoldható a migráció miatti belbiztonsági és honvédelmi kiadásnövekedés fedezése, de ha tartós marad a bevándorlóhullám, felvetődhet a költségvetés módosítása - mondta hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Makro / Külgazdaság Megszavazták: nulláról indulnak az egyéni számlák
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 18:06
Az elfogadott törvény szerint a számlákra az ez év eleje után befizetett nyugdíjjárulék összege kerül, Rogán Antal ellentétesen nyilatkozott.
Személyes pénzügyek Közel százezer nő menekült nyugdíjba 2 év alatt
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 07:49
Csaknem százezer nő élt a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével a jogszabály hatályba lépése óta eltelt két évben.
Személyes pénzügyek Édes cukorka vagy hatalmas öngól? 13. havi nyugdíjat tervezget a kormány
Zsiborás Gergő | 2013. január 9. 17:56
Egyszer már kiderült, a 13. havi nyugdíj elhibázott lépés volt egy olyan országban, ahol 10 havi ellátmányra sincs fedezet. 2013 végén talán lenne fedezet rá, a kormány számolni kezdett. A 13. havi juttatás reformok nélkül biztos, hogy fenntarthatatlan.
Személyes pénzügyek Lázár János kiürítené a Nyugdíjreform Alapot
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 20. 11:29
A magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyonelemeket kezelő Nyugdíjreform Alap vagyonát térítésmentesen adná át az MNV Zrt.-nek Lázár János ma benyújtott törvényjavaslata alapján. Ez azt jelenti, hogy a nemzetgazdasági tárcától a fejlesztési minisztérium alá tartozó Vagyonkezelőhöz kerül át az államosított nyugdíjvagyon megmaradt része.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: hogyan kerüli el az adóemelést a kormány?
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 09:06
Lépéskényszerbe került nyugdíjügyben a kormány, mely az egyéni számlák kialakításának ígéretével kezdett neki a nyugdíjrendszer átszabásának. A demográfiai folyamatok és a "két lábra állított nyugdíjkassza" miatt elkerülhetetlennek látszik egy adóemelés, amit az új nyugdíjrendszerben akár el is "bújtathatnának".
Személyes pénzügyek Egy tea Selmeczi Gabriellával: nyugalom, lesz nyugdíj
Zsiborás Gergő | 2011. november 10. 11:57
Selmeczi Gabriella szerint a magyar állam és a Magyarország mögött álló tízmilliós társadalom jelenti a nyugdíjrendszer legfőbb garanciáját. Arra, hogy 20-30 év múlva is legyenek nyugdíjak, nem a magánkasszák jelentik a megoldást az egykori nyugdíjbiztos szerint.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG