<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Okos eszköz
Makro / Külgazdaság Vissza a jövőbe - a világ okos eszközök nélkül
Privátbankár.hu | 2019. december 31. 06:00
Tíz éve még javában vásároltuk a nagydobozos televíziókat, a lapos képernyőjű készülékek pedig még csak mutatóban voltak a polcokon. Az okostelefonok is inkább csak elvétve voltak forgalomban, és operációs rendszerből a mára jórészt elfeledett Symbian volt használatban. A Financial Times év végi írása egy kis időutazásra hívja olvasóit: hogy nézett ki a digitális világ 2009-ben és milyen kütyüket álmodtak a jövőbe?
Vásárló Okos: különleges villanyoszlopokat adtak át Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 21. 17:40
Csoportba kapcsolt okos villanyoszlopokat mutattak be Budapesten, a IX. kerületi Lechner Ödön fasorban. A fény mellett wifi-jelet és videós térfigyelést is tudnak, valamint villanyautókat is lehet tölteni róluk.
Makro / Külgazdaság Otthonunkban is veszélyben lehetnek háziállataink - erre kell figyelni
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 16:49
A Kaspersky kutatása alapján számos digitális eszköz fenyegetheti házikedvencünk és otthonunk biztonságát egyaránt.
Vásárló A falnak is füle van – kémkednek utánunk az okos eszközök?
Privátbankár.hu | 2018. április 27. 09:25
Újabb kütyüt kaptak rajta, hogy titokban adatokat gyűjt rólunk.
Vásárló Folyamatosan figyelnek: amikor az okos kamera nemcsak okos
Privátbankár.hu | 2018. március 16. 14:24
A Kaspersky Lab kutatói több biztonsági rést azonosítottak egy népszerű okos kameránál, amelyet elsősorban babamonitornak használnak, vagy beltéri biztonsági megfigyelésre. A kutatás megállapította, hogy az azonosított hibák lehetővé teszik idegenek számára a távoli hozzáférést a kamera által rögzített audio- és videótartalomhoz, kikapcsolhatják az eszközt, tetszőleges kártékony kódot indíthatnak el, és sok egyéb más aggasztó tevékenységet indíthatnak el.
Vásárló Szellem a gépben: tényleg megfigyelnek minket a hűtőn keresztül?
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 15:02
Az intelligens háztartási eszközök, sütők, hűtők, mérőórák, riasztók, amelyek az interneten keresztül, távolról is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni, ezzel együtt bárki számára betekintést engedhet az életünkbe. Valóban kísértetházban élünk? A Sophos kutatásából kiderül.
KKV Egyedülálló magyar találmány mentheti meg a szívbetegeket
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 12:09
Nem csak adatokat mér – a szívrohamot, agyvérzést is előre jelzi egy új okosóra.
Személyes pénzügyek Egy lépéssel a hackerek előtt: hogyan védhetjük meg ma az adatainkat?
Balkó Rita | 2017. október 6. 14:48
Hajmeresztő tempóban fejlődik a technológiai szektor, gyakorlatilag minden nap napvilágra kerül valamilyen új eszköz, ami könnyebbé hivatott tenni az életünket. Ezek azonban rendkívül sok adatot generálnak, amik sebezhetővé teszik az átlagos felhasználót a virtuális térben – köztük a fizetési adatainkat is. Hogyan védhetjük meg ezeket? Milyen trendek mutatkoznak a technológia piacán? Mindez kiderült a MasterCard konferenciáján.
Vásárló Felejtsd el a számítógépet, telefont – most erre vadásznak a hackerek
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 27. 09:34
Az otthonainkra fáj a foguk.
Vállalat Újdonság az Appletől – hamarosan minden lakásban lesz?
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 17:39
Ők is okosítanák az otthonainkat, az Amazon lehet a fő vetélytárs.
Vállalat Figyelj, mert ez lesz a következő évtized hívószava
Balkó Rita | 2017. április 28. 13:03
Svájcban ez volt a legnagyobb téma, a gyártók pedig már ebben a rendszerben gondolkodnak, noha technikailag még nem is létezik. A robotok terjedése elkerülhetetlen, ám a gépekből is csak egy halom vas marad, ha képtelenek összehangolni a munkájukat és megfelelően kommunikálni. Ehhez kell az IIoT, vagyis az Industrial Internet of Things, ismertebb nevén Ipar 4.0. De mi ez, miért olyan fontos, és miért a robotok az éllovasai? Az Accenture meetupján jártunk.
Vállalat Ez az év lesz az informatikusok rémálma: mit hoz 2017?
Privátbankár.hu | 2017. február 22. 16:10
Kőkemény tempót diktálnak az online bűnözők, ha az ember naprakész akar maradni és biztonságban akarja tudni az adatait. Tavaly minden a zsarolóvírusokról szólt, és bár idén ismét hatalmas ugrást vár a Deloitte a számítógépek védelmét tekintve, lehet, hogy ez sem lesz elég. Tényleg a hackerek éve jön? Hogyan segítik őket az öntanuló gépek? Összeszedtük, mi vár az IT ágazatra 2017-ben.
Vásárló A te fürdőszobádból se hiányozhat az idei techshow nagy dobása
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 12:59
Az okosfogkefe után nagyot lépett előre a L’Oreal, megjelent az okoshajkefe.
Vállalat A jövő már nagyon közel van - alapjaiban változik meg az egész életünk
Privátbankár.hu | 2016. július 9. 13:58
Tízből kilenc magyar még soha nem hallott a Dolgok Internetéről (IoT), pedig európai viszonylatban is kiemelkedően nyitottak vagyunk a technológiai újításokra - derült ki a Samsung felhasználói szokásokat vizsgáló friss kutatásából. Aki viszont ismeri, az szereti is: a tájékozott válaszadók egyötöde az IoT-képes eszközökért többet fizetne.
Vásárló Tönkreverte a mezőnyt az Apple - lehet vetélytársa?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 27. 17:41
Az új gyártók megjelenése alapjaiban forgatta fel a viselhető számítástechnikai eszközök okosórák, sport mérőeszközök piacát.
KKV A tabletedről is irányíthatod a céged hamarosan
Privátbankár.hu | 2015. május 1. 15:33
A gazdaság versenyképessége ma már azon is múlik, hogy a cégek mennyire építik be a gépek közötti kommunikációra épülő technológiákat mindennapi működésükbe és üzleti stratégiájukba.
Vásárló Az intelligencia vonzó – legyen büszke a városára!
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 09:32
Régóta tudjuk, hogy az ész szexi. Ebből kiindulva valószínű, hogy egy okosváros nem csak a benne élők mindennapjait dobná fel, hanem a turistákét is.
Vásárló Nekik köszönje, ha beszól a hűtője!
Privátbankár.hu | 2015. február 27. 09:42
Egy okos ember egyszer azt mondta, hogy nincsen előrelépés úttörők nélkül. Így van ez az m2m világában is, ahol van tíz ember, aki előrevisz mindent.
Vásárló Automata Budapestről is lesz szó az SM-en
Privátbankár.hu | 2015. február 24. 10:53
Az okosvárosok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a technológiai ágazatokban. Az idei SM konferencia is foglalkozik a témával.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG