öregedő társadalom
Személyes pénzügyek Javuló körülmények közt is tovább szegényednek a magyar nyugdíjasok
Kollár Dóri | 2019. október 24. 06:04
Közzétette az Eurostat a kontinens időseiről készített kiadványát. Az elöregedés világszintű jelenség, amely szinte minden fejlett országot érint, csak 2019 elején 101,1 millió 65 vagy annál idősebb állampolgára volt az uniós tagországoknak, ez a lakosság ötödét jelenti, és ez az arány csak nőni fog. De mi a helyzet Magyarországon, hogy élnek az idősek hazánkban?
Karrier Le vagyunk maradva - te tudod, meddig élnek a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. június 7. 20:20
A születéskor várható élettartam országonként eltér, Magyarország ugyanakkor meglehetősen hátrányos helyzetben van a többiekhez képest. Az OECD-átlagnál négy évvel élünk rövidebb ideig, Európában pedig szintén dobogósak vagyunk a legrövidebb életűek és a leggyorsabban fogyók között. Színes infografikákkal mutatjuk, mi a helyzet körülöttünk.
Személyes pénzügyek Pocsék helyzetben a magyar nyugdíjasok - ki gondoskodik majd róluk?
Privátbankár.hu | 2016. október 2. 14:30
Az orvosok és a betegek után már a magánápolók is külföldi munkában gondolkodnak. Hiába lehet kimondottan jól keresni a szakmában, így is hatalmas munkaerőhiánnyal küzd az otthoni gondozásra specializálódott piaci szegmens. Ahogy öregszik a magyar társadalom, és tovább növekszik az otthoni ápolás költsége, egyre elterjedtebb a láthatatlan munkában végzett családon belüli gondozás – derül ki a CIG Pannónia kutatásából.
Makro / Külgazdaság Hová tűntek a fiatalok? Így öregedik el egész Európa
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 16:00
Folyamatosan öregszik az Európai Unió népessége: míg 2005-ben az összlakosság 4 százaléka volt 80 év feletti.
Makro / Külgazdaság Meg fog duplázódni az idősek száma, az egészségügyre kéne ügyelni
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 17:01
A következő 35 év alatt megduplázódik a Földön a hatvan felettiek száma, ezért befektetési szempontból is az egészségügyet kéne szem előtt tartani a Fidelity International szerint. A személyre szabott gyógyítás egyre nagyobb teret kap. Egyre többen élnek majd városokban, ami vízellátási és energiaproblémákat okozhat.
Vásárló Ezért vesznek egyre több gyógyszert a magyarok
Privátbankár.hu | 2015. április 13. 14:54
De nem csak mi költünk egyre többet az orvosságokra. Világszinten egyre többet fogyasztunk el, lehetőleg az olcsóbb fajtákból.
Friss
hírlevél