Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
Vásárló Békés rendezés: a devizahitelekkel is foglalkozik PBT 
Füstös Móni | 2013. szeptember 6. 14:15
A Pénzügyi Békéltető Testülethez egyre többen fordulnak jogvitáikkal. A Testület kétéves pályafutása alatt a legtöbb kérelem bankokkal szemben érkezett, és a legtöbb vitás ügy a devizahitelekkel kapcsolatos. Sokan hiányosan, hibásan adják be a kérelmeket.
Pénzügyi szektor PSZÁF: az ügyfelekre hárítható a tranzakciós illeték 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 14. 08:32
Akkor, ha ez a szerződésben is benne van. A pénzügyi felügyelet figyel.
Pénzügyi szektor Így háríthatják át a bankok a tranzakciós illetéket, mit tehetünk mi? 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 12:19
A készpénzfelvétel, kártyás vásárlás, átutalás és egyes további fizetési műveletek után a pénzügyi szervezeteknek, bankoknak január óta tranzakciós illetéket kell fizetniük, melynek mértéke 2013. augusztus 1-jétől megváltozott.
Pénzügyi szektor Mi történik, ha az OTP megveszi a bankomat? 
Füstös Móni | 2013. május 28. 06:00
Mióta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy az OTP két Magyarországról kivonulni készülő bankot is megvenne, megindultak a találgatások, melyik két pénzintézetről lehet szó. Most úgy tűnik, az egyik célpont a Credigen Bank, de felmerült a CIB, az MKB, a Commerzbank neve is. Mi lesz azokkal, akik ezen bankok ügyfelei? Utánajártunk.
Pénzügyi szektor Nem tart örökké az árfolyamgát és a devizahitelesek mentése 
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 15:59
A cél a lakosság devizakitettségének csökkentése, de a devizahitelesek megsegítését célzó intézkedésnek költségvetési vonzata is van, így azok nem tarthatnak örökké.
Pénzügyi szektor Megdöbbentő, mikre kell figyelmeztetni a bankokat 
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 16:08
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a fogyasztók panaszai, és tapasztalatai alapján készítettek ajánlást arról, hogy a pénzintézetek, hogyan intézzék követeléskezeléseiket. Meglepő, hogy alapvető dolgokra kell figyelmeztetni a pénzintézeteket.
Pénzügyi szektor Lazít a bázeli bankfelügyelet, fellélegezhetnek a magyar bankok is 
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 11:25
A Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság lazít a Bázel III programon: a bankoknak nem egy, hanem több lépésben kell elérniük a legalább száz százalékos likviditási fedezeti rátát, s 2015 helyett csak 2019-ben kell teljes mértékben megfelelni az új szabályozásnak. Módosult a likviditási fedezeti ráta meghatározása is. A testület döntése kedvező a hazai bankrendszer számára is.
Pénzügyi szektor Bankszámla: ami nincs, azt nem lehet emelni, ami 0 forint, az van 
Füstös Móni | 2012. november 13. 15:00
A hitelintézetek akkor módosíthatják kedvezőtlenül a számlaszerződések feltételeit, ha a díj vagy a költség szerződésben rögzített számítási módját nem változtatják meg, és nem vezetnek be új díjat. Ha nulla forintos a számla, akkor az díjnak számít? Lehet emelni vagy sem? Mi történik ha a bank nem terhelheti át a költséget, és így nem tartja fent tovább a szolgáltatást? Ezekről kérdeztük Binder Istvánt, a pénzügyi felügyelet szóvivőjét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG