Perek
Vállalat Zöld jelzés a korrupciós metrópernek 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 29. 11:54
Eredményesen fellebbezett ugyanis az ügyészség az Alstom-ügy büntetőeljárásának részbeni megszüntetése ellen - tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.
Makro / Külgazdaság Felelőssé tehető-e az MNB és az állam a brókerbotrányokért? 
Csabai Károly | 2021. január 19. 17:04
Csütörtökön részítélet születhet abban a perben, amelyet a Quaestor, a Hungária és a Buda-Cash károsultjai indítottak a Fővárosi Törvényszéken. Azt kérve a bíróságtól, állapítsa meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyar állam és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felelősségét a 2015 tavaszi brókerbotrányok kialakulásában, amelyek nekik összességében mintegy 28,8 milliárd forintos kárt okoztak.
Makro / Külgazdaság Tesco és Vodafone vs. magyar állam: márciusban dönt a perekben az Európai Bíróság 
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 08:01
Az áruházlánc a kiskereskedelmi különadót támadta meg, a mobilos vállalat a távközlésit. Várhatóan mindkét esetben az államnak ad majd igazat az EB.
Makro / Külgazdaság Több per folyik a Liget-projekt épületei ellen 
Szalai Anna | 2019. október 21. 15:08
A múzeumi negyed két emblematikus épületének - a Néprajzi Múzeumnak és az Új Nemzeti Galériának - az építési engedélyét is megtámadták. De nem csak itt hibádznak az engedélyek. A folyamatban lévő eljárásokról Karácsony Gergely tételes listát kapott.
Személyes pénzügyek Nem kell kétségbeesni, ha külföldi az adósunk 
Privátbankár.hu | 2019. február 26. 13:03
Sokan tartanak attól, hogyha külföldi adósuk nem fizet, akkor nem sok esélyük van visszaszerezni a pénzüket. Pedig a helyzet korántsem olyan kétségbeejtő, hiszen van rá lehetőség, hogy európai fizetési meghagyás útján érvényesítsék a követelésüket.
Vállalat Háború lesz az okostelefonok piacán – beperelték az Apple-t 
Privátbankár.hu | 2016. december 22. 12:46
Ezúttal a Nokia kardoskodik a szabadalmi jogokért.
Vállalatok Vér, verejték, könnyek - vizsgálják, mekkora hatással lesz a VW az iparunkra 
Privátbankár.hu | 2015. október 3. 08:48
Magyarországon is vannak beszállítói annak a 12 millió járműnek, amelyek a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában érintettek. Több országban perek sorozata indulhat a német autógyártó konszern ellen, sőt már német részvényesek is elkezdték perelni az őket ért tetemes árfolyamveszteség miatt. Mind több támadásról érkezik hír a cég ellen.
Részvény / Deviza / Áru Földrengést okoz az olajbányászat, perek sorozata indulhat 
Eidenpenz József | 2015. július 3. 12:15
Alaposan felforgathatja az olajipart, ha sikerül jogilag is felelőssé tenni az USA egyes területein elharapózó földrengésekért. Pedig ez igen valószínű, volt, ahol pár év alatt sokszorosára nőtt a rengések száma. A felelősséget már egy bíróság is elismerte, így perek sorozata indulhat. A hatóságok is korlátozásokat vezetnek be.
Pénzügyi szektor A Kúria még az idén elbírálja a devizahiteles-kérelmeket 
Privátbankár.hu | 2014. november 20. 16:41
A Kúria várhatóan még idén elbírálja azokat a felülvizsgálati kérelmeket, amelyek mostanáig beérkeztek a devizahiteles perekben a pénzintézetektől – közölte csütörtökön a Kúria az MTI érdeklődésére.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG