<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Robert Mugabe
Makro / Külgazdaság Merényletkísérletek és nagyhatalmi ellenszél: a diktátor bukásának eddig nem ismert részletei
Fellegi Tamás | 2017. november 27. 06:07
Miután végre nagy nehezen lemondott Zimbabwe 93 éves ura, aki 37 évig kormányozta az országot, és felesküdött az új elnök, újabb részletek derültek ki arról, miért is szánta el magát a hadsereg a diktátor megbuktatására. Mugabe brutális lépéseket tett, hogy ne a jelenlegi új elnök, hanem saját neje kövesse őt a hatalomban.
Makro / Külgazdaság Sírva jelentette be lemondását a diktátor - csak egy befektetőt nem izgat a demokrácia
Gáspár András | 2017. november 26. 13:07
Zimbabwe nemrég lemondatott elnöke, Robert Mugabe sírt, amikor a hadsereg és pártja nyomására rábólintott a távozásra, és azt mondta, elárulták emberei - írta vasárnap a Standard című újság. A nagy kérdés most az, hogy az utódja mennyivel lesz különb - szavakban már bejelentette a leszámolást a korrupcióval, most a tetteket várják tőle. Kína mindenesetre dörzsölheti a markát, nekik nagyjából mindegy.
Makro / Külgazdaság Lemondott a csak isten által elmozdítható diktátor
Fellegi Tamás | 2017. november 22. 12:34
Egy hétig ellenállt meglepően türelmes fogva tartóinak Zimbabwe örökös ura, miután a parlament megindította ellene az eljárást, ami nyilvánvalóan a leváltásával végződött volna, ami ellen már nem tehetett volna semmit. A nép ünnepel, az utód pénteken készül átvenni a hatalmat.
Makro / Külgazdaság Lóvá tette tábornokait az agg diktátor
Fellegi Tamás | 2017. november 20. 14:31
Naivan azt hitték a zimbabwei tábornokok, hogy ha megegyeznek Robert Mugabe elnökkel, hogy lemond, akkor ezt meg is teszi. Ehelyett mellébeszélt a tévében, leégetve a katonákat, ráadásul pártjai ma déli ultimátumára is fütyült, miszerint le kellett volna mondania. Jöhet az erőszakos eltávolítás.
Makro / Külgazdaság Inkább meghal a diktátor, mint hogy lemondjon
Privátbankár.hu | 2017. november 18. 16:33
Robert Mugabe zimbabwei elnök és neje inkább meghalnának, minthogy önként lemondjanak a hatalomról. A Ceausescu-házaspár emléke kísért.
Makro / Külgazdaság Nem akarja elengedni a hatalmat az országát romba döntő diktátor
Fellegi Tamás | 2017. november 16. 14:31
Tegnap úgy tűnt, a hadsereg könnyen eltávolítja Afrika legrégebben, 37 éve uralkodó diktátorát Zimbabwében, de a hatalomhoz szokott öregúr a hadseregnek is ellenáll. Pedig igazán jó dolga van: békésen távozhatna, ami a katonai puccsoknál ritkaság, általában zordabb sorsa jutnak a sok évtizedes kedves vezetők.
Makro / Külgazdaság Átvette a hatalmat a katonaság, bukik a diktátor - puccs az egykor virágzó országban
Gáspár András | 2017. november 15. 09:02
Egykor Afrika éléskamrája és a kontinens legígéretesebb gazdasága volt, most viszont a hiperinfláció rémével fenyegetett, tönkre ment ország lett Zimbabwe - ahogy ez ilyenkor gyakran lenni szokott, a hadsereg elkezdett rendet tenni. Egyelőre csak reménykedni lehet benne, hogy békés lesz az átmenet - Mugabe elnök hatalma 37 év után érhet véget.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG