Samu János
Makro / Külgazdaság Miért beteg a magyar gazdaság? Aggasztó jelekről beszélnek 
Veres Patrik | 2016. október 6. 14:12
Elkerülik Magyarországot a külföldi befektetők, főleg Ázsia szipkázza el a tőkét tőlünk az elemzők szerint. A versenyképességi rangsort elnézve az emberben felmerül a kérdés: miért is jönnének ide? A magyar gazdaság alig növekszik – vajon mi lehet ennek hátterében? A gazdagok világszerte növelik megtakarításaikat, a szegényeknek pedig egyre kevesebb az elkölthető pénzük.
Makro / Külgazdaság Magyarországra is hullhat a pénzesőből 
Privátbankár.hu | 2015. január 22. 16:35
Magyar szempontból pozitívnak értékelték az Európai Központi Bank (EKB) döntését az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők, akik szerint a növekvő globális likviditás extra keresletet támaszthat a magyar eszközök iránt is.
Makro / Külgazdaság Így látják az elemzők a Rogán-ultimátunot és a rezsicsökkentést 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 5. 18:03
Makrogazdasági elemzők szerint egy százalékra, vagy akár annál alacsonyabbra is csökkenhet az infláció az őszre időzített újabb rezsicsökkentés nyomán.
Makro / Külgazdaság Nem biztos, hogy finanszírozni tudjuk magunkat a piacról  
Zsiborás Gergő | 2012. január 3. 15:00
IMF/EU-megállapodás híján közel sem biztos, hogy 2012-ben finanszírozni tudjuk magunkat a piacról, állítja Samu János, a Concorde elemzője. Egy esetleges megállapodás viszont nem jelentené a gazdasági önállóság végét, maradna mozgástere a kormányzatnak - bár a meg nem írt gazdasági tankönyvet ki kell majd dobni a kukába.
Állampapír / Kötvény Sláger lehetne az eurókötvény, ha lenne - mi vár ránk 2012-ben? 
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 07:58
Amilyen nehezen fog rájönni Európa, hogy az integráció elkerülhetetlen, olyan nehezen szerezheti vissza Magyarország a piacok bizalmát. Mit hoz a befektetőknek 2012? Az eurókötvények, ha lesznek egyáltalán, nagyon is jó befektetést jelenthetnének - addig azonban jobb, ha kerüljük a kockázatokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG