SEC
Vállalat Elon Musknak megint elgurult a gyógyszere, most ő vádolja csalással a tőzsdefelügyeletet
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 17:29
A techguru twittben gúnyolta a SEC-et, mire rögtön esni kezdtek a Tesla-részvények. A "hülye" és a "gyerekes" csak két jelző a sok közül, amivel a felügyelet korábbi vezetője illette Musk újabb kirohanását.
Részvény / Deviza / Áru Az USA-ban legalizálnák a bitcoint, felrobbant az árfolyam
Eidenpenz József | 2018. február 7. 14:30
A tegnapi amerikai kongresszusi meghallgatást lélegzetvisszafojtva figyelték a kriptodevizák, illetve a blokklánc-rendszerek hívei. Az USA felügyeleti hatóságainak vezetői meglepően pozitívan álltak a kérdéshez, tiltásról szó sincs, a szektor szabályozása várható. De fontos megkülönböztetni egymástól három dolgot.
Részvény / Deviza / Áru Ha ez bejön, még csak ezután robbanhat igazán a bitcoin árfolyama
Eidenpenz József | 2017. november 2. 06:06
A bitcoin árfolyama megint rekordokat döntöget, már a 6600 dollárt is elérte. A jelenség legkézenfekvőbb oka, hogy hivatalos, „rendes” határidős tőzsdére is be kívánják vezetni az év végéig. Ha ez megvalósul, akkor az eddig előle elzárt hagyományos befektetési piacon is megvetheti a lábát, újabb intézményi és magánbefektetők tömegei vásárolhatják.
Pénzügyi szektor Ezzel lehetett egy hét alatt 16 százalékot keresni
Eidenpenz József | 2015. március 4. 15:20
Egy amerikai hatóság engedélyt adott egy bitcoin-ETF befektetési jegyeinek eladására a nagyközönség számára. Eddig is létezett ugyan az alap és más társai is, de csak nagybefektetők vásárolhattak belőle, a nyilvánosság nem. A hírre fel is ment az árfolyam.
Pénzügyi szektor Vádalkut kötne a nagybank: fizetne, de semmit nem ismer be
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 12:12
A Morgan Stanley előzetes egyezséget kötött az amerikai értékpapír-felügyelettel, a felügyelet még nem írta alá.
Állampapír / Kötvény Újabb dollárkötvény-kibocsátásra készül az állam
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 10:32
Ismét dollárkötvény-kibocsátásra készül Magyarország. A kibocsátás összege legalább ötmilliárd dollár. Ám jelenleg kedvezőtlenebbek ehhez a feltételek, mint februárban.
Makro / Külgazdaság Csalás miatt marasztalták el a Goldman Sachs kereskedőjét
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 2. 15:23
Befektetők kárára elkövetett csalásban mondta ki vétkesnek az eljáró amerikai bíróság esküdtszéke a Goldman Sachs (GS) globális pénzügyi szolgáltató csoport egyik volt alelnöki rangú kereskedőjét. Ez az egyik legnagyobb horderejű olyan bírósági végzés, amely közvetlenül az öt évvel ezelőtt kirobbant globális pénzügyi válsághoz kötődik.
Részvény / Deviza / Áru Szörnyű rossz befektetések 9.: A csalók felfedezték a Facebook-ot és a Twittert
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 09:50
Míg korábban célzott levelekkel nevesincs cégek bóvlirészvényeit próbálták rásózni a kisbefektetőkre, nemrég újfajta csalás ütötte fel a fejét: komoly vállalatok papírjait nyomják le álhírekkel. Ez csak tömegek megmozgatásával lehetséges, amire kiválóan alkalmas a Facebook, a Twitter.
Állampapír / Kötvény Most már biztos, hogy jön a dollárkötvény
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 08:47
Az amerikai értékpapír-felügyeletnél bejelentkeztünk, dollárkötvénnyel rukkolnánk elő. A piac számított rá, sőt várja, az IMF-szakítás sem érdekli a befektetőket.
Részvény / Deviza / Áru Itt az új dobás: három kattintással tőzsdei részvényeket venni a Facebook-on
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 11:04
A Facebook saját részvénykibocsátása a legújabb pletykák szerint május második feléről június elejére-közepére csúszik. De a cég addig is nagy dobásra készül, felhasználói a népszerű közösségimédia-felületen keresztül júniustól részvényeket vásárolhatnak majd, ráadásul brókerjutalék nélkül és rendkívül egyszerűen. A papírokat ugyanis maguk a részvénytársaságok értékesítenék az ügyfélnek.
Részvény / Deviza / Áru Most már tényleg rászánta magát a tőzsdére a Facebook
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 10:06
Hivatalos engedélyt kért a Facebook a tervezett ötmilliárd dolláros részvénykibocsátásához, a tényleges tranzakció várhatóan a második negyedévben lesz. Sokan találhatják, hogy a céget 75-100 milliárd dollárra értékelő tranzakció nem lesz-e hazárdjáték, megéri-e még részvényeket vásárolni. A kibocsátás körül még rengeteg a kérdőjel, például az sem világos, Zuckerberg mennyit ad el részvénycsomagjából.
Részvény / Deviza / Áru Előrehozták a Facebook-részvénykibocsátást, szivárgás a Morgan Stanley-nél
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 10:07
Lapértesülések szerint előrehozták a Facebook-kibocsátást, már szerdán beadhatja a társaság a kérelmét az amerikai értékpapír-felügyelethez, és a tervezettnél korábban, 3-4 hónap múlva meg is történhet a tranzakció. A Wall Street Journal szerint maximum tízmilliárd dollár friss tőkét remélnek a tranzakciótól, ami a vállalatot 75 és 100 milliárd dollár közé értékelné.
hírlevél
depositphotos