Simonyi András
Makro / Külgazdaság Berlin is felelős a magyar demokrácia megrendüléséért – interjú hazánk volt washingtoni nagykövetével 
Káncz Csaba | 2021. augusztus 19. 05:29
A magyar kormányzat diplomatái tehetségüket egy hibás, Nyugat-ellenes külpolitika szolgálatába állítják - mondta lapunknak Simonyi András, Magyarország volt washingtoni nagykövete, a George Washington Egyetem munkatársa. Hozzátette: a hazai zsidó középosztály kiirtása 1944-ben német kérésre - és magyar közreműködéssel - történt, az utóbbi pár évben pedig a magyar demokrácia szétverését nézte végig Berlin cinikus hallgatással, de inkább támogatólag. Káncz Csaba interjúja.
Makro / Külgazdaság Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel 
Káncz Csaba | 2019. augusztus 22. 10:01
Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.
Makro / Külgazdaság Orbán gerinctelen politikát folytat Amerikával szemben – interjú hazánk volt washingtoni nagykövetével 
Káncz Csaba | 2019. augusztus 21. 09:09
Az Orbán-kormány Amerika-politikája zavaros, következetlen és meg merem kockáztatni, gerinctelen - mondja Simonyi András, Magyarország volt washingtoni nagykövete, a George Washington Egyetem munkatársa. Simonyi szerint komoly probléma az is, hogy a Kongresszusban Magyarországot mindkét párt részéről súlyos kritika éri, a magyar demokrácia helyzetét pedig egyenesen siralmasnak nevezik. Káncz Csaba interjúja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG