Szigetelés
Személyes pénzügyek „Csináld-magad-rezsicsökkentés” felújítással, szigeteléssel
Privátbankár.hu | 2021. január 2. 14:18
A felújítás, a szigetelés és a napelem-telepítés mind befektetés. Tervezzünk hosszú távra, és kutassuk fel a kiadáscsökkentő és környezetbarát megoldásokat.
Vásárló Födém szigetelés alulról? Lehetséges?
Privátbankár.hu | 2020. február 3. 11:45
A szigetelt födém rengeteg kellemetlenségtől megkímél. Ha a tető nem zár jól, rengeteg hő távozhat a lakásból hiába, nyáron pedig a kellemes hűvös helyett a plafonból is a hőség sugárzik. De mit lehet tenni, ha felülről nem tudjuk szigetelni a tetőt, vagy úgy érezzük, ennél többre van szükség? Födém szigetelés alulról. Lehetséges?
Ingatlan Végre tényleg betaláltak a csokkal - ezrével szigetelik majd a házakat?
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 07:50
Magyarországon évente alig 20-25 ezer családi házat újítanak fel és szigetelnek tulajdonosaik. Ha ebben az ütemben haladunk, akkor több mint 80 évig tart majd, amíg az energiahatékonysági szempontból elavult 1,5-2 millió magyar családi ház hőszigetelése megtörténik. A szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation szakértői szerint a falusi csok mentheti a helyzetet.
Ingatlan Hatmilliót bukhatsz, ha ez hiányzik a házról
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 20:21
Egyes megyékben ugyanis akár ennyivel is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható, de országos szinten is átlagosan 20 százalékkal magasabb négyzetméteráron adható el egy energiahatékony otthon – derült ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből.
Ingatlan Olyan falfestéket fejlesztenek a magyarok, amilyet még nem látott a világ
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 14:45
Az élénk szín meg a vízlepergetés már annyira múlt század, ez spórol neked a fűtésszámládon.
Ingatlan Nem akarsz megfagyni télen? Legjobb lesz sietni, mielőtt kicsúszol az időből!
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 9. 17:03
Az ősz a legideálisabb időszak a családi házak hőszigetelésére, most azonban különösen érdemes sietni vele. 2018-tól ugyanis még szigorúbb szabályok vonatkoznak majd az épületek energiahatékonyságára, 2021-től pedig csak azok az épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt, amelyeknek gyakorlatilag nulla az energiaigénye. Szerencsére hamarosan a CSOK-ot is költhetjük majd felújításokra, így már az anyagiak sem jelenthetnek akadályt – mutatjuk, mire érdemes ügyelni, ha felújításra adjuk a fejünket.
Személyes pénzügyek Elkeserítő számok: ezért fűtik az utcát a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. március 20. 07:32
Nem elég korszerű a magyar lakások hőszigetelése, ezért fogyasztunk többet az uniós átlagnál.
Vásárló Erre figyeljen, ha idén felújításba fog
Privátbankár.hu | 2015. január 1. 12:04
Hatalmas mértékben nőnek a követelmények 2015-re, ha pályázat útján cserélünk kazánt, szigetelést vagy ablakot. Hosszútávon hasznos a változás, de csak kevesen engedhetik meg maguknak önerőből a cserét.
Ingatlan Dupla haszon az ingatlanok energetikai korszerűsítése
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 09:14
Akár öt év alatt is megtérülhet a korszerűtlen családi házaknál a homlokzat hőszigetelése, vagy a nyílászárók cseréje, a felújított ingatlanokat pedig országszerte gyorsabban, illetve magasabb áron lehet értékesíteni.
Ingatlan Íme, a 2013-as Év Háza - képekkel
Ember Zoltán | 2013. október 10. 06:15
Az Év Háza idei fődíját egy 180 négyzetméteres lakóház nyerte el Sóskúton. A nyeregtetős, tornácos, hőszivattyús, kőzetgyapottal szigetelt ház 54 millióba került. A tulajdonos szerint a rezsicsökkentés megöli az energiatakarékosságot.
Vásárló Szigetelés: támogatással vághatják tovább a rezsit
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 26. 09:14
Jövőre ismét támogatáshoz juthatnak az energiatakarékossági beruházásokat fontolgató háztartások a csütörtöki Magyar Nemzet szerint.
Ingatlan Megérheti az ajtó-és ablakcsere hitelből
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 09:05
Már évi 2 százalékos energiaár-emelkedés esetén megéri hitelből felújítani a lakást, ha nagyobb lesz az áremelkedés, akkor pedig már jelentősebb haszonhoz juthat a tulajdonos - közölte az OTP Lakástakarék.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.