Tőkepiacok
Részvény / Deviza / Áru Ez lehet a tőkepiacok legforróbb nyara - A hét videója 
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2022. augusztus 5. 19:21
Nemcsak hogy uborkaszezonnak nincs nyoma, de ez lehet a történelem egyik legforróbb nyara a tőkepiacokon. A háború, az inflációs és recessziós félelmek, a kamatemelési hullám, meglepő gyorsjelentések sora, árupiaci és devizapiaci mozgások tetézik a hőséget. Itthon meg a megszorító csomagok borítják fel százezrek életét, ami nem javít a forint helyzetén.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért úszta meg az OTP – kik járnak jól a magasabb inflációval? 
Privátbankár.hu | 2018. február 16. 12:30
Az infláció emelkedése nagyon valószínű, bár vannak ellene ható tényezők is. Ez magasabb kamatszintet okozhat, ami viszont jó lehet a bankoknak. Ezért áll viszonylag magasan az OTP is. Válságok után megnő az innovációk sebessége, most is ezt látjuk, a technológiai szektor részvényei kedvezőek lehetnek – mondja az Almundi szakértője.
Részvény / Deviza / Áru Az MNB lefelé, az EU-s pénzek felfelé viszik a forintot 
Eidenpenz József | 2016. április 6. 15:26
A magyar gazdaság mutatói jók, kérdéses azonban, hogy ez mennyire tartható fenn hosszú távon – hangzott el a K&H Alapkezelő előadásán. A forintot az egymás ellen ható tényezők miatt inkább stabilnak látják, a tőkepiacok ingadozása ellen pedig kombinált, többféle eszközből összeálló portfóliót ajánlanak.
Befektetési alapok Mi a német kisbefektető dilemmája, és miért lassult le a magyar sztáralap? 
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 16:09
Az erősödő dollár, a süllyedő nyersanyagárak, a gyenge növekedés és az európai, japán jegybanki támogatás megakadályozza az érzékelhető kamatemelkedést. Az alacsony és a negatív kamatok pedig alapvetően változtatták meg a világot a fejlett világ befektetőinek számára és ez az igencsak bizarr környezet nem feltétlenül kedvezőtlen a részvényeknek – mondja Szabó László, a Platina Pí kezelője.
Befektetési alapok A forint nem drága deviza, magasabb kamatokra pedig hiába várunk – interjú 
Eidenpenz József | 2015. január 7. 06:08
A drága devizák könnyebben gyengülnek, mint az olcsók, de a forint nem drága. A kamatszint emelkedésére nem érdemes számítani, számottevő hozamot csak kockázatosabb befektetésekkel lesz esély elérni. Az árupiacok várhatóan még sokáig lefelé, a részvénypiacok viszont felfelé mehetnek – interjú Duronelly Péterrel, az Aegon Alapkezelő portfólió-menedzserével.
Részvény / Deviza / Áru 10 dolog, ami balul sülhet el 2015-ben 
Privátbankár.hu | 2014. december 30. 11:00
A MarketWatch összefoglalta azt a 10 kockázati tényezőt, ami a 2015-ös tőzsdei ralit veszélyezteti – írta az Equilor Befektetési Zrt. hírlevele.
Részvény / Deviza / Áru Alacsony a kamat, de mire jók a befektetési ötletek? 
Privátbankár.hu | 2014. december 22. 06:10
Megindult a szezon, sokan közölnek befektetési tippeket a következő évre. Tovább gyengülhet a forint, erősödhet a Mol az Equilor szerint. Másoknak bejött? Nem mindig.
Részvény / Deviza / Áru Mind többen érzik magukat okosabbnak a többinél, jöhet az új krach 
Privátbankár.hu | 2014. október 30. 14:46
„Roboturalmi helyzet.” Így jellemezték tudósok a modern tőkepiacokat. A robotkereskedők sok szempontból kiszámíthatóbbak, mint az emberek. A robotokat és embereket modellező kutatócsoport olyan helyzetet tárt fel, amely nagyobb tőkepiaci összeomlások előtt szokott fennállni.
Részvény / Deviza / Áru Ha a válság földrengés volt, akkor most jön a cunami 
Eidenpenz József | 2014. február 26. 10:39
Földrengés a felszín alatt – mondta Dudás György, a Keler Zrt. vezérigazgatója az elszámolási infrastruktúrák világáról. A tőkepiacok villámgyorsan változnak, folyamatosan alkalmazkodni kell hozzájuk, ebbe az irányba a Keler számos lépést tett.
Részvény / Deviza / Áru El vagyunk bankosodva, több tőkepiac kéne 
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 09:35
A tőkepiac szerepe a válság során felértékelődött, ez a folyamat a jövőben is zajlani fog – mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár (NGM) a Privátbankár.hu Tőkepiac 2014 című konferenciáján. A kérdés az, hogy a beruházások bővülésében hol van a szerepe a tőkepiacnak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG