Trend FM
Állampapír / Kötvény Nem mindig az az állampapír a legjobb, ami annak látszik 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 15:51
A nagy kamattöbblet miatt azt az állampapírt érdemesebb választani, amely nagyon hosszú futamidejű ugyan, de idő előtt is el lehet adni. A száz dollárhoz közelítő olaj keresleti oldala megélénkülhet, a kínálat viszont hagyományosan rugalmatlan, így könnyen bekövetkezhet egy komolyabb árrobbanás rövid vagy középtávon. Ezekről a témákról beszélt Eidenpenz József főmunkatárs a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság A MÁV összeomlik, de az Orbán-kormány repteret akar venni 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 11. 15:31
A magyar állam 1536 milliárd forintért veheti meg a Budapest Airport 51 százalékát. Megéri ennyiért megvenni a repteret? Közben pedig a MÁV-nál egymást érik a meghibásodások és elképesztő ütemű a pályaromlás. Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Miért csak ennyi hitelt kért a kormány Brüsszeltől, mikor kérhetett volna ennél két és félszer többet is? 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 4. 15:16
Erre a kérdésre is kereste a választ főszerkesztőnk, Csabai Károly a Trend FM hétfő reggeli műsorában. Annak apropóján, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a napokban bejelentette, Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelt igényel a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítésére létrehozott EU-s alapból. Ám ezt csak akkor tudja megtenni, ha az előző igazságügyi miniszter, Varga Judit által július közepén beterjesztett igazságügyi csomag eloszlatja az Európai Bizottság hazánkkal kapcsolatos jogállamisági aggályait és megkaphatjuk a vissza nem térítendő támogatások eurómilliárdjait.
Részvény / Deviza / Áru Sokkal olcsóbban lehetne kijönni a nyugdíjból külföldön 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 16:06
Egy álom a gyümölcs és a zöldség a piacon az egyik feltörekvő országban, nagyon olcsó az élelmiszer, mégsem vonzó az európaiak számára. Négy százalék feletti dollárkamatot is lehet kapni a blokkláncon.
Turizmus Trónfosztás előtt állnak a fapados légitársaságok? 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 14. 17:45
Erről is szó esett azon a beszélgetésen, amelyet lapunk főszerkesztője, Csabai Károly folytatott a Trend FM hétfő reggeli műsorában. Ahol az infláció mellett a turizmus is terítékre került. Egyrészt az, hogy kinek lehet igaza: valóban 20-30 százalékkal kevesebben nyaralnak az idén a Balatonnál, ahogy azt a szakma állítja, vagy inkább a Magyar Turisztikai Ügynökségnek higgyünk, amely szerint nem történt visszaesés? Másrészt az is érdekes kérdés, vajon a magyarok megunják-e az egyre nagyobb számban előforduló fapados mizériákat és inkább "normál" légitársasággal utaznak-e külföldre - még ha az valamivel drágább is, de legalább megbízhatóbb kiszolgálást kapnak a pénzükért.
Makro / Külgazdaság Adóemelés és kiadáscsökkentés, mi ez, ha nem megszorítás? 
Vég Márton | 2023. június 13. 14:09
Még Május végén benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a védelem költségvetése lesz, a megszorítás szót pedig nem is ismerik. Azóta sorra jelentik be a különböző adóemeléseket, a 2024-es költségvetésről szóló törvényjavaslatból pedig úgy tűnik, hogy mégis burkolt megszorításra készül a kormány jövőre. Ennyire nagy a baj? Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Részvény / Deviza / Áru Forinterősödés, vagy gyengülés jön? 
Privátbankár.hu | 2023. május 22. 16:32
Érdemes-e euróban gondolkodni, vagy maradjunk a forintnál? Forinterősödés, vagy gyengülés jön? Milyen folyamatok zajlanak a kriptovaluta-piacon, merre mehet tovább a bitcoin? Mely régiókban van valóban nagy szükség a kriptovalutákra?
Makro / Külgazdaság Elérte már a mélypontot a gazdaság visszaesése vagy van még lejjebb? 
Vég Márton | 2023. május 15. 14:54
Kedden közli a friss negyedéves GDP-adatot a KSH, a várakozások szerint 2023 első három hónapjában is visszaesett a magyar gazdaság, így maradt a recesszió, ami már 2022 második felétől tart. De mi okozza ezt és elértük-e már a mélypontot? A kormány bejelentette, hogy idén is már nyár elejére elkészíti a jövő évi költségvetést, pedig sok a bizonytalanság. Miért ilyen sürgős ez, ha utána ősszel garantáltan újra kell majd írni a 2024-es büdzsé számait? Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Kilőtt az olajár: a mostani infláció mellett már csak ez kellett 
Privátbankár.hu | 2023. április 3. 16:36
A hétvégén a termelés visszafogásáról döntött az OPEC+, emiatt pedig hétfőn kilőtt az olajár. Amennyiben tartós marad az energiahordozó drágulása, az ismét gyorsíthatja az inflációt. Emellett közvetlen hatása is lehet, hiszen drágulhatnak az üzemanyagok. Többek között erről is beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli monitor című műsorában.
Vállalat Bele sem gondolunk, mekkora logisztikai kihívást jelent egy sajtburger kis krumplival 
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 16:52
Amikor beugrunk egy gyorsétterembe (angol nevén: Quick Service Restaurantba, azaz QSR-be), bele sem gondolunk, milyen hatalmas mennyiségű alapanyagra van szükség a zökkenőmentes és villámgyors kiszolgáláshoz, ahhoz, hogy a hamburger és a szalmakrumpli 50 másodpercen belül a tálcánkon landoljon. Az ehhez kapcsolódó logisztikai kihívásokról beszélt a Trend FM műsorában Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics (QSL) magyarországi cégvezetője. 
Makro / Külgazdaság Érthető Orbán Viktorék szándéka, de nagyon messze van az azeri áram 
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 17:13
Az orosz függőség oldásának irányába tett lépésként lehet értékelni az azeri áramvezeték kiépítésére aláírt szerződést. Ugyanakkor nem csak kilométerben távoli a szállítás, egyelőre időben is csak évek múlva lesz bármi ebből a projektből, mondta el kollégánk, Király Béla, a Trend FM Reggeli monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság A rezsiemelés és piaci áras üzemanyag berobbanhatja az inflációt 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 16:54
Pontos prognózist nehéz adni, hiszen a KSH számítási metódusát nem ismerjük, de a kormányzati lépések biztosan tovább fogják növelni az inflációt. Az üzemanyag- és az energiaárak változása kapcsán erről is beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli Monitor című adásában.
Részvény / Deviza / Áru Egy előre bejelentett spontán összeomlás története 
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 10:23
A terra (LUNA) rendszer összeomlását hónapok óta jósolták a szakemberek, a szervezők és a befektetők egy része azonban vakon és süketen rohant a végzetébe. Az árupiaci árfolyamok emelkedését, a magas olajárat már a háború előtt is meg lehetett figyelni, a beruházások elmaradása miatt pedig egy békekötés után is tovább tarthat, mondta kollégánk a Trend FM-ben.
Részvény / Deviza / Áru A metaverzum-kriptodevizák a fekete péntek ellenére is majdnem dupláztak 
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 18:45
A kriptodeviza-piacon már régen nem a bitcoin a legfőbb látványosság, most például annak stagnálása mellett egyes divatos érmék ára 80-90 százalékkal ment fel. A sláger a metaverzum és az ahhoz kapcsolódó technológiák. Az árupiacon csúnya esést hozott a fekete péntek, de ismétlődhet a 2020-as forgatókönyv, amikor egy nagy szakadást másfél éves masszív emelkedés követett.
Makro / Külgazdaság Hitelekkel menekül előre Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 17:37
A magyar kormány továbbra is alkudozik az Európai Unióval az újjáépítési alapból származó összegek kifizetéséről. Eközben viszont más forrásokból próbálnak pénzt bevonni, amivel a mozgásterüket növelik, többek között erről beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság Letaglózó meglepetés lenne, ha megint 5-össel kezdődne az inflációs adat 
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 9. 17:11
Munkatársunk a Trend FM vendége volt; a műsorban a Privátbankár Árkosár-felmérése mellett az inflációs folyamatok várható alakulása volt a téma, egy nappal a KSH keddi adatközlése előtt.
Makro / Külgazdaság Sokaknak jelenthet mentőövet a moratórium hosszabbítása 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 22. 18:36
A kormányfő a hétvégén jelentette be a moratórium meghosszabbítását, amely ugyan az OTP Bank részvényeinek nem tett jót, de sok család és vállalkozás számára jelenthet mentőövet. Már csak azért is, mert továbbra is vannak olyan szektorok, amelyeknél meglehetősen borúsak a kilátások. Erről beszélt kollégánk a Trend Fm műsorában.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a turizmussal, mikor csökken a munkanélküliség? 
Privátbankár.hu | 2020. június 15. 16:42
Itt a nyár, de hova lehet menni nyaralni, merül fel a kérdés a koronavírus árnyékában. De legalább ilyen hangsúlyos, hogy önmagában a határok megnyitása elegendő lesz-e a turisták visszatérésére. Egyre több országba lehet az EU-n belül beutazni, de egyelőre inkább az a valószínű, hogy az idei turisztikai szezon gyenge lesz. Erről is beszélt kollégánk a Trend Fm műsorában.
Makro / Külgazdaság Európát is megrengeti a koronavírus, lemondhatunk a nyaralásról? 
Privátbankár.hu | 2020. február 25. 11:29
Az új kötvénykibocsátásokról, a jövő évi adózásról, a kórházi finanszírozás átalakításáról volt szó a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában hétfőn, ahol kollégánk, Baka F. Zoltán volt a vendég. A beszélgetés apropóját az Mfor.hu és a Privátbankár.hu oldalakon aznap reggel megjelent pénzügyminiszteri interjú adta.
Makro / Külgazdaság Ne lepődjön meg, ha nem a megszokott időben lesz 2021-ben a VOLT Fesztivál 
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 18:34
A Brexit, a hazai informatikai piac és a nyári fesztiválszezon is szóba került a Trend Fm műsorában, ahol kollégánk, Baka F. Zoltán volt a vendég.
Részvény / Deviza / Áru Mi köze a kínai disznóknak a magyar inflációhoz? 
Privátbankár.hu | 2019. november 11. 15:00
Pénteken tette közzé a KSH a hazai inflációs mutatót, amely a várnál némileg magasabb lett. A háttérben az emelkedő sertéshús áll, az árak ugyanis a Kínából indult sertéspestis miatt jelentősen meglódultak. Az infláció várható alakulása mellett a műhúsokról is szó esett a Trend FM Reggeli monitor című műsorában.
Részvény / Deviza / Áru Fontos változások jönnek október végén 
Privátbankár.hu | 2019. október 21. 15:14
A jövő héten elindul a hazai tőzsdei vállalatok esetében is a gyorsjelentési szezon, kollégánk a Trend FM Reggeli monitor című műsorában arról beszélt, hogy a legnagyobb társaságok esetén milyen tényezők javíthatják, vagy ronthatják az eredményeket. Szintén a jövő hét eseménye, hogy lezárulhat a banki ügyfelek újraazonosítása, és elbúcsúzunk a régi 500 forintos bankjegyektől is.
Részvény / Deviza / Áru Erre figyeljünk, ha most használjuk a bankszámlánkat 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 11:34
A hétvégén dróntámadást hajtottak végre a legnagyobb szaúdi olajmező ellen, amely miatt hétfőn nagyon durván megugrott az olajára. Erről és az áremelkedésnek a monetáris politikára gyakorolt hatásáról is beszélt kollégánk a Trend FM reggeli adásában. Emellett a hétvégén életbe lépett bankolási szabályok is terítékre kerültek.
Makro / Külgazdaság Angela Merkellel a háta mögött verheti le a brüsszelieket Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 10:28
Az uniós költségvetési vitában egy erős szövetségest szerezhetett magának Magyarország, a kompromisszumban érdekelt németek által. Így javultak az Orbán-kormány esélyei, hogy mégsem kötik a jogállamisági kérdésekhez a következő hétéves ciklusban folyósítandó támogatásokat. Eközben dúl a kereskedelmi háború, amely nem csak piacok, de földrajzi területek megszerzésére is kiterjed, és katonai konfliktusok kirobbanásával fenyeget az ázsiai térségben. Kollégánk a Trend Fm műsorában beszélt ezekről a témákról.
Részvény / Deviza / Áru Részletezte a Konzum, mit is jelentett be tegnap 
Privátbankár.hu | 2018. március 8. 12:41
A Konzum elnök-vezérigazgatója a Trend FM-nek nyilatkozott a cég további terveiről, és a decemberben elhatározott tőkeemelés részleteiről.
Makro / Külgazdaság Aggódik a kormány: miért nem kell a magyaroknak az elektromos autó? 
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 12:50
Bár eleinte nagy volt az érdeklődés, egyre kevesebb elektromos autó van az utakon.
Részvény / Deviza / Áru Norbiékra is ez várhat – így megy a tőzsdei kivezetés 
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 13:58
A börzét, a felügyeletet és a befektetőket is értesíteni kell, de a részvényeket is vissza kell vásárolnia a kibocsátónak.
Pénzügyi szektor Meddig lehet még vágni a magyar alapkamatot? 
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 15:59
A monetáris tanács több lépésből álló kamatcsökkentésben gondolkodik, ám a mértékét egyelőre nem lehet megmondani.
Vállalat Képtelenség életben maradni a Facebook árnyékában? 
Privátbankár.hu | 2016. január 26. 12:22
Csak egy helyben toporog a Twitter, most szinte a teljes vezérigazgatóságát kicserélik.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG