<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
új lakás
Ingatlan Még 10 százalékot nőhet az új lakások ára, de már lassul a drágulás
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 06:56
Az ingatlanos cégek áremelkedési várakozásai kissé gyengültek, a fővárosban a válaszadók fele, vidéken kétharmada számít áremelkedésre; a használt lakások ára a következő egy évben 6, az új lakásoké csaknem 10 százalékkal emelkedhet.
Ingatlan Nagyot spórolhatunk a lakásvásárlásnál, de nem sokáig - áttörés jön az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2017. december 26. 08:59
Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben a kormány nem hosszabbítja meg az újépítésű lakások áfakedvezményét, a program kifut 2019-ben - a szakértők ezért nagy robbanást várnak jövőre a piacon. Az árak emelkedése közben lassul, de lesz olyan piac, ahol még 2018-ban is 20 százalékkal mennek feljebb az árak.
Ingatlan Megkongatták a vészharangot: ha nem lép a kormány, baj lesz az építőiparban
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 10:00
Szépen süt a nap, de a horizonton már ott vannak a sötét fellegek. Jövőre akár 10 ezer új lakás is épülhet, ha azonban tényleg kivezetik a kedvezményes áfát és nem sikerül megoldást találni a munkaerőhiányra, gyorsan átválthatunk zuhanásba. Az ingatlanberuházás ugyanis olyan szakma, ahol elengedhetetlen a kiszámíthatóság.
Makro / Külgazdaság Csúcsra jár a hangulat – rég nem épült ennyi lakás Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 09:00
A növekvő építési kedvvel karöltve másfélszer több új lakás épült az első háromnegyed évben.
Ingatlan Lakást keresel? Mintha nem is egy országban élnénk
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 15:41
Továbbra is óriási különbségek jellemzik a magyarországi lakáspiacot. Győr-Moson-Sopron megyében 11 új lakás jutott tízezer lakosra az első negyedévben, ez pedig messze a legjobb érték az összes megye és Budapest eredményeit nézve - ez az országos átlagnak az ötszöröse. Nógrádban 4 darab új lakás épült 3 hónap alatt. Az ingatlan.com a lakáspiacon fennálló területi különbségeket elemezte.
Ingatlan Óriási fordulat jön a magyar ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 07:55
Új korszak kezdődik a második félévben az ingatlanpiacon: az új fejlesztési hullám elején elindított beruházások "beérnek", elkészülnek, végre közelíti a kínálat a keresletet. Bár továbbra is a fővárosban épül a legtöbb lakóingatlan, a vidéki városokban is komoly fellendülést láthatunk - ez pedig külön jót tesz a piaci egyensúlynak. Vidéken főleg családi házak épülnek.
Ingatlan Öntsünk tiszta vizet a pohárba: hogy alakulnak idén a lakásárak?
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 18:01
Az elmúlt hetekben ahány ingatlaniroda, annyiféle elemzést lehetett olvasni arról, hogyan alakulhatnak az ingatlanárak idén. Volt, aki csökkenést, volt, aki további növekedést vizionált, így viszont nehéz döntést hozni. Mi megkérdeztük Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetőjét és lapunk ingatlanszakértőjét a várható irányról, de beszéltünk az újlakás-piac alakulásáról is.
Ingatlan Hirtelen elkezdtek összemenni a lakások – mennyibe kerül most egy újépítésű?
Privátbankár.hu | 2017. január 10. 12:30
Ahogy egyre erősebb a kereslet, a beruházók úgy próbálják a lehető legtöbb lakást besűríteni egy társasházba - emiatt csökken az átlagos alapterület, pedig ha újépítésűről van szó, egész sokan szeretnének nagyobb ingatlant vásárolni. Budapesten bőven félmillió fölött van az átlagos négyzetméterár, vidéken pedig két kelet-magyarországi városban adják a legdrágábban az új lakásokat.
Ingatlan Lakásért tolonganak a magyarok, ugranak az árak - de miért nincs több építkezés?
Privátbankár.hu | 2016. október 19. 13:40
A csok hatása ugyan a vártnál kevésbé érződik az ingatlanpiacon, de a javuló jövedelmi kilátások és az alacsony kamatok tovább pörgetik a keresletet. A kínálat is próbál ehhez alkalmazkodni, rengeteg építési engedélyt ki is adnak, az építkezéseknél azonban már gondot okoz a munkaerőhiány. Pedig az MNB friss felmérésében azt is kimutatták: jóval több lakásépítésre lenne szüksége az országnak.
Ingatlan Teljesen megőrültek a lakáseladók? Vége az eszement árak korának
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 11:54
Az elmúlt másfél év az áremelkedés és a növekvő kereslet jegyében telt a zuglói ingatlanpiacon, de jelenleg már a stagnálás jellemző. Az elkövetkező időszakban a csok miatt végre bővülésnek induló újlakás-kínálat foghatja vissza a használt lakások piacot. A Balla Ingatlanirodák a zuglói ingatlanpiacon át vizsgálta meg a jelenlegi fővárosi trendeket. De mit hoz a jövő?
Ingatlan Új lakást senki sem vesz - mennyibe kerül egy használt?
Privátbankár.hu | 2014. november 2. 11:15
Több mint 20 százalékkal nőttek a lakáseladások az első fél évben Magyarországon az előzetes adatok szerint, túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát. 300 ezer forinttal olcsóbb egy átlagos használt lakás, mint tavaly; a legtöbbet Budapesten értékesítették, főleg az olcsóbbakat keresik a vevők.
Ingatlan Öt éve nem volt annyi eladatlan lakás, mint most
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 11:27
Másfél éve nem adnak el havonta 140-nél több új lakást Budapesten. 2010 óta drasztikus a zsugorodás. Idén talán megállhat.
Ingatlan A jegybank pénzéből építenének új lakásokat
Privátbankár.hu | 2013. április 22. 10:38
Az áfaemelés és a kamattámogatások megszűnése is jelentősen visszavetette az ingatlanpiacot. Az ingatlanfejlesztőknek olcsó pénzre lenne szükségük az Otthon Centrum szerint. Pénz úgy tűnik lesz a gazdaságnak, csak abból most az ingatlanosok is kérnének, hogy fellendüljön a piac.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG