Úton a sikerhez
KKV A magyar piac nem elég nagy nekem, irány Németország! - Úton a sikerhez
Balla Györgyi | 2014. március 10. 06:06
Nagy a verseny a kézműves ékszerpiacon. Mácsár Andrea egyetlen este alatt, a vacsoraasztalnál találta ki a fa és a textil kombinációjaként a textilékszereket. Azóta ott van a nagy nemzetközi vásárokon, ékszereit ismert színésznők, műsorvezetők hordják. Interjú.
Karrier A külföldiekkel együtt a képek is eltűntek a falakról - Úton a sikerhez VIII.
Balla Györgyi | 2013. december 20. 09:07
Nagy fába vágta a fejszéjét egy közgazdász házaspár: a számokat kortárs festményekre cserélték, Art Rent néven meghonosították azt, ami külföldön már évek óta divat: festményeket adnak bérbe vállalkozóknak. Noha nem ők találták fel a spanyolviaszt, még sincs könnyű dolguk. Azt mondják, a művészekkel könnyebb, mint az üzletemberekkel. Egy tucat képpel kezdték, most raktárt, több száz képes gyűjteményt, filmforgatást terveznek.
KKV Engem az emberek lustasága sért - Úton a sikerhez VII.
Zsiborás Gergő | 2013. június 26. 06:06
Történet egy cégvezetőről, akinek pénze nem, csak víziója volt, ma pedig komoly pénzügyi partnerekkel dolgozik azon, hogy forradalmat hajtson végre felhő alapú szolgáltatásával az energiahatékonyság területén. Interjú.
KKV Hogyan legyek bátor, ha semmim sincs? - Úton a sikerhez VI.
Zsiborás Gergő | 2013. március 26. 09:45
Beszélgettem már pár kockázati tőkebefektetővel, mind azt mondja, "csapatot" keresnek. Szegedig kellett mennem, hogy rájöjjek, ez nem csak amolyan marketing duma. Találtam egy igazi csapatot, de az Antavo története nemcsak ezért érdekes. A kontinens egyik legfontosabb befektetői versenyét első magyar résztvevőként nyerték meg, 50 ezer euróval gazdagabban két hét után már a londoni irodájukat rendezgették. De a startup-befektetés rossz felfogása majdnem tévútra vitte őket. Ma 130 országban több mint 7000 cég használja a termékeiket. Hogyan csinálták és miért kelnek fel ma is nap mint nap? Hogyan legyünk "rohadt jók" abban, amit csinálunk, ha úgy érezzük, semmink sincs, a tintafesték pedig épp hogy csak megszáradt a diplománkon? Interjú.
KKV Óriási hiba, hogy alulértékeljük magunkat - Úton a sikerhez V.
Zsiborás Gergő | 2013. február 12. 06:40
Komolyan mondom, hogy hiszek ebben a városban - állítja a 3 éve cégalapításba fogó trendkutató, aki az egyik legismertebb- és olvasottabb hazai techblogot írja. Azon sincs meglepődve ugyanakkor, hogy "szétadóztatják a magyar cégeket", az elvándorlásban viszont nem hisz, mert szerinte van "feladat, amit nekünk kell megoldani". Sorozatunk következő része: a nagy Doransky-interjú.
KKV Nem akartam hazatérni, de örülök, hogy visszajöttem - Úton a sikerhez IV.
Zsiborás Gergő | 2013. január 31. 06:38
Csak a munkából lehet eredményeket elérni - mondja a 10 ezer felhasználóval rendelkező telekocsi-portál 24 éves alapító-tulajdonosa. Haidekker István szerint az nem jó üzlet, amivel csak ő nyer, más viszont nem. Fél éve működő cégét az együttműködő fogyasztás itthon még forradalminak számító elméletére alapozta, bevétele még nincs, de víziója van. Interjú.
Karrier A szorongás mindig ott van, de engem ez motivál - Úton a sikerhez III.
Zsiborás Gergő | 2012. december 13. 06:41
Egy méltatlanul elbukott pályázat adta meg a végső lökést három budapesti fiatalnak, hogy megnyissák a város egyik első közösségi irodáját. Azt mondják, külföldön sem könnyebb, itt akarnak értékeket létrehozni. Egy újabb történet egy sikeres vállalkozásról: a sokszor végzetesnek tűnő buktákról és a gyomorgörcsről őszintén- és arról, hogy mégis miért elégedettek, miért érdemes ezt csinálni. Sorozatunk újabb része: így született meg a Kaptár.
KKV Az eleje vicces volt: kinyitottunk és nem jött senki - Úton a sikerhez II.
Zsiborás Gergő | 2012. november 13. 06:40
Két budapesti fiatal miután világot látott a Kálvin téren 12 négyzetméteren nyitotta meg hiánypótló levesbárját. Horváth Zoltán 24 évesen egy sikeres vállalkozás tulajdonosa, szerinte aki "fejben ott van", annak nincs más lehetősége itthon: vállalkoznia kell. Budapest a lehetőségek városa. Interjú a Leves. egyik tulajdonosával.
KKV Nem kell attól félni, hogy lenyúlják a nagy ötletet - Úton a sikerhez I.
Zsiborás Gergő | 2012. október 19. 06:50
Lévai Balázs és Szabó Domonkos fiatalon, de nem kezdőként vették át a nemzetközi tanulmányokkal foglalkozó céget, ami rövid időn belül gyors felfutásnak indult. Mi kell ma Magyarországon ahhoz, hogy egy jó ötletből működő vállalkozás legyen? Kell-e attól tartani, hogy majd valaki lenyúlja az Ötletet? Interjúsorozatunk első része.
Friss
hírlevél