üvegház
Agrár Egy lépéssel közelebb a határmenti álomprojekt
Mester Nándor | 2020. július 9. 06:11
Egyre közelebb kerül Bezenye és Hegyeshalom ahhoz, hogy valóság legyen az álmukból: megépüljön a Lajtania Park-ra keresztelt óriási mezőgazdasági és ingatlan komplexum. A beruházó FAKT AG egymilliárd eurót költ rá. Az engedélyek már idén megszülethetnek, az építkezés 2021 első felében kezdődhet. Még nem dőlt el, mely magyar cégek nyerhetnek itt megrendelést a németek mellett.
Makro / Külgazdaság Végleg sikerült tönkrevágnia az emberiségnek a Földet?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 11:09
Egyre közelebb járunk ahhoz, hogy visszafordíthatatlan károkat okozzunk.
Makro / Külgazdaság Baljós klímajelentés: egyet még tehetünk, de az lehetetlen
Káncz Csaba | 2014. november 13. 20:01
A politikusok addig vitatkoztak azon, hogy van-e klímaváltozás vagy nincs, amíg késő lett. Ahelyett, hogy lassították volna az üvegházhatású gázok kibocsátását, még gyorsult is, annyira, hogy mostanra visszafordíthatatlanná vált a folyamat.
Makro / Külgazdaság Újabb kemény jelentés jött ki: az idő ellenünk dolgozik
Privátbankár.hu | 2014. november 3. 07:49
A világ országainak az évszázad végére nullára kellene csökkenteniük az üvegházhatású gázok kibocsátását a visszafordíthatatlan károk megelőzése érdekében - olvasható az ENSZ támogatásával működő Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) vasárnap ismertetett jelentésében.
Makro / Külgazdaság Ismeri a zöld aszfaltot? Már mindenhol engedélyezik, csak nálunk nem
Privátbankár.hu | 2013. május 23. 19:34
Az alacsony energiafelhasználású aszfalt 2005 óta létezik. Lényege, hogy a hőmérséklete jóval alacsonyabb, mint a hagyományos aszfalté, ez pedig 50 százalékos energiafelhasználást és akár 60 százalékkal kevesebb károsanyag-kibocsátást jelent a gyártásnál és a bedolgozásnál. A LEA, vagyis a Low Energy Asphalt már itthon is gyártható, de a hazai közbeszerzések egyelőre nem engedik, hogy a környezetkímélő technológiát alkalmazzák.
Részvény / Deviza / Áru Pénzt nyert az energetikai cég: Miskolcon ruház be
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 12:03
Innovatív növénytermelő üvegház komplexum létrehozására nyert pénzt a Pannergy leányvállalata.
Friss
hírlevél