Vakmajom
Ingatlan Leáldozott a befektetési célú ingatlanvásárlás ideje? 
Privátbankár.hu | 2022. március 3. 11:39
A befektetési célú ingatlantulajok fokozott mértékben eladnak és kiszállnak. Úgy látják, hogy 7 év töretlen fellendülés után máshol jobb helyen lesz a tőke - írja a Vakmajom blogon az ismert befektető.
Deviza / Áru Fed előttem, Fed utánam… Egyetlen szótól függ a dollár sorsa? 
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 15:10
Ma este lesz a Fed ülésének vége, ami komoly mozgásokat indíthat el a devizapiacokon, ahol eddig az „őrült dollárerősödés” volt a fő folyamat. A kulcskérdés, mikor jön az amerikai kamatemelés, amit már meg is előlegeztek a devizaárfolyamok. Mi épült már be az árakba, és mi nem?
Részvény / Deviza / Áru Candy Crush és Alibaba – bombaüzlet vagy a balekok kitömése? 
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 11:41
Március 26-án a hihetetlenül népszerű Candy Crush játék készítője, a King Digital Entertainment lép tőzsdére, áprilisban pedig a kínai online kereskedő óriás, az Alibaba Group Holding. Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája állítja: a szemfüles befektetők jól járhatnak az új részvényekkel. Más viszont óvatos.
Részvény / Deviza / Áru Előbújtak a medvék - ennyire lassú a kisbefektetők reakcióideje? 
Privátbankár.hu | 2014. február 7. 13:45
A befektetők rekordértékben csoportosítottak át részvényalapokból kötvényalapokba a legutóbbi héten. A kisbefektetők egyre borúlátóbbak a részvénypiaccal kapcsolatban, ami jó jel. A hosszú távú trendek szerint pedig csak most jöttek rá, hogy hossz van.
Vásárló A nap grafikonja - Rezsicsökkentés by Jóisten 
Privátbankár.hu | 2014. január 17. 14:28
Az eddig igen enyhe tél komoly megtakarításokat hozhat a fűtésszámlában, viszont veszteségeket a mezőgazdaságban.
Makro / Külgazdaság Magyarország rosszabbul teljesít? Ez lehet az oka 
Privátbankár.hu | 2013. november 11. 12:52
Szinte az összes versenytársánál rosszabbul teljesít Magyarország Zsiday Viktor, a Concorde Alapkezelő portfólió-menedzsere szerint, de pozitív növekedési meglepetést vár. Jövőre legalább három százalékos gazdasági növekedés lehet Faragó Ferenc szerint is.
Befektetési alapok Csendben tőzsdére vitték Vakmajmot – sokan követik majd? 
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 06:20
Bevezettek a Budapesti Értéktőzsdére egy 44 milliárd forint méretű befektetési alapot, amely messze a legnagyobb tőzsdei alap lesz. Ez főleg adóelőnyökkel jár, várhatóan azonban csak kevesen fogják ezt kihasználni.
Befektetési alapok Ezért nem szeretünk interjút adni - interjú Vakmajommal és Veermedvével 
Eidenpenz József | 2012. november 19. 06:30
A lényeg, hogy a tőke rendelkezésre álljon, és ne veszítsd el – tartják a Concorde-VM abszolút hozamú alap kezelői, Faragó Ferenc és Makara Tamás – vagy ahogy a piac megismerte őket: Vakmajom és Veermedve. A piacok általában hamarabb tudják a híreket, mint az újságírók - ezért rendszerint az áralakulás alapján döntik el, mikor szállnak be a szakemberek egy befektetésbe. Alapjukat pedig ugyanúgy kezelik, mintha a szüleik pénze lenne.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG