Vasárnapi munka
Vállalatok Megint téma lesz a vasárnapi nyitvatartás? 
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 13:40
Azt a politikai hibát, amit 2015-ben elkövetett a kormány nem kívánják megismételni, és az üzletekre nem akarják a törvény erejével rákényszeríteni a vasárnapi zárva tartást, de úgy tűnik mégis bosszantja őket.
Karrier Itt vannak a vasárnapi zárva tartás újabb áldozatai: a diákok 
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 07:33
A Magyarországon működő összes iskolaszövetkezetet érintheti a vasárnapi zárva tartásról szóló kiskereskedelmi törvény.
Vásárló Beállnak a tulajdonosok a pult mögé: vasárnap is kinyitnak a plázák 
Privátbankár.hu | 2015. március 4. 14:34
A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnaponként, a törvény előírásainak betartása mellett - közölte a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ). Nem csak azok a plázák nyitnak ki, ahol van mozi, a tulajdonos beállnak a pult mögé, hogy kinyithassanak.
KKV Kereskedők, figyelem! – Itt az idő felkészülni a vasárnapi pihenőre 
Privátbankár.hu | 2015. február 24. 16:46
A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség a kiskereskedelemben a vasárnapi nyitva tartást szabályozó törvény március 15. utáni életbe lépése miatti feladatokra hívta fel a figyelmet.
Vásárló Vasárnap kiszállítani sem lehet - mi a helyzet az automata pénztárakkal? 
Privátbankár.hu | 2015. január 6. 10:44
Vasárnap és ünnepnapokon nemcsak vásárolni, de árut szállítani is tilos lesz: az NGM szerint csak az áruházak feltöltését lehet hétvégén végezni, kiszállítást nem.
Makro / Külgazdaság Fontos törvényekről szavaz jövő héten a parlament  
Privátbankár.hu | 2014. december 14. 12:19
Harminc javaslatról döntenek hétfőn és kedden, köztük a jövő évi költségvetésről és a vasárnapi pihenőnapról. A parlament ezután várhatóan idén már nem tart több ülést.
Vásárló Igenis legyenek zárva a boltok vasárnap! Ezeknek az üzletláncoknak nagyon tetszik az ötlet  
Privátbankár.hu | 2014. november 18. 08:52
A magyar élelmiszerkereskedelem három legnagyobb forgalmú (2013-ban együttesen 1441,4 milliárd forint bevételt elérő, összesen 77 000 dolgozót foglalkoztató) hazai tulajdonú üzletlánca a CBA, a Coop és a Reál a leghatározottabban támogatja a vasárnapi nyitva tartás korlátozására irányuló kezdeményezést - közölték a cégek.
Karrier A vasárnapi nyitva tartásról egyeztetett az NGM 
Privátbankár.hu | 2014. november 12. 16:52
Az NGM szerdán egyeztetett a kereskedelem szakmai szervezeteivel az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényjavaslatról.
Vásárló Igenis van, akiknek tetszik a vasárnapi boltbezárás! 
Privátbankár.hu | 2014. november 11. 16:00
A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöksége támogatja a Keresztény Demokrata Néppártnak az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényjavaslatát.
Karrier A dolgozóknak is érdeke, hogy nyitva legyenek a boltok vasárnap 
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 16:46
A Liga szakszervezeti szövetség nem támogatja a boltok vasárnapi kötelező bezárását, ehelyett a vasárnapi nyitva tartás költségeinek emelését és szabályainak szigorítását javasolja a kormánynak - közölte a munkavállalói érdekképviselet.
Vásárló Ezreket tehetnek lapátra a vasárnapi boltbezárás miatt  
Privátbankár.hu | 2014. november 3. 17:33
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett vannak nyomós érvek, de azt is figyelembe kell venni, hogy ez mintegy 15-20 ezer dolgozó elbocsátásával járhat.
Vásárló Kirúgások, kevesebb fizetés: mi lesz, ha vasárnap bezárnak a boltok?  
Privátbankár.hu | 2014. november 3. 12:20
A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) szerint elbocsátásokkal és bércsökkenéssel járna, ha megszavazzák a vasárnapi nyitva tartás korlátozását előíró törvénymódosító javaslatot.
KKV A Kúria a régi törvény alapján döntött 
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 13:40
A jövőben is fizetni kell vasárnapi pótlékot, a Kúria döntése ezen nem változtat.
Karrier Meglepő Kúria-döntés a boltok vasárnapi nyitva tartásáról 
Privátbankár.hu | 2013. november 23. 14:48
Meglepőnek tartják az MTI által megkérdezett kereskedelmi érdekképviseleti szervezetek a Kúria ítéletét, amelynek értelmében nem jogosultak vasárnapi pótlékra a plázák üzleteiben dolgozók.
Makro / Külgazdaság Kiakadtak a görögök: vasárnap is dolgozni kellene  
Privátbankár.hu | 2013. július 21. 14:19
A görög kormány nehezen küzd a gazdaság föllendítéséért: múlt heti törvényjavaslatai közül nagy öröm fogadta a vendéglők áfájának csökkentésére szólót, azonban egyöntetű elutasításra talált a vasárnapi nyitva tartásra vonatkozó elképzelés.
Karrier Módosítókkal bombázzák, mégis "misztikus" maradt az új munkatörvény  
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 14:34
A parlament tegnapi ülésén elfogadták azokat az átmeneti rendelkezéseket, amelyek módosítanak egy sor jelenleg hatályban lévő jogszabályt, emellett mintegy ötven ponton átírják az új Munka Törvénykönyvét, pedig az még hatályba sem lépett. Megválaszolatlan kérdések azonban így is maradtak. Vasárnapi munka, szabadság és felmondás - nézzük meg, mi az, ami biztosan változik.
Vásárló Ki dolgozhat vasárnap, és mennyiért? 
Privátbankár.hu | 2012. június 3. 11:13
Egyértelművé teszi a vasárnapi munkavégzés lehetőségét a kereskedelemben az új Munka törvénykönyve július 1-jei hatályba lépéséhez kapcsolódóan a parlamenthez pénteken benyújtott módosító javaslat az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) közlése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG