Veres János
Makro / Külgazdaság Ez volt a magyar pénzügyminiszter életének legnehezebb 24 órája 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 24. 15:03
A Financial Times megszólaltatta a tíz évvel ezelőtti gazdasági összeomlás főszereplőit és áldozatait, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu pedig megkereste a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő történeteiket elevenítjük fel - ezúttal Veres János, Magyarország akkori pénzügyminiszterének írását közöljük.
Makro / Külgazdaság Ezért voltak év közben megszorítások - új rangsor a magyar pénzügyminiszterekről 
Tóth G. Csaba | 2014. február 5. 06:05
Tizenegy év alatt kilencszer fordult elő, hogy több adóbevételt tervezett a szaktárca a legfontosabb adónemekből, mint amennyi bevételhez hozzájutott a költségvetés – sokszor emiatt (is) volt szükség évközi megszorításokra. A felültervezés átlagosan 200 milliárd forint, a legkisebb tervezési hibával Veres és Matolcsy idején készült a költségvetés.
Makro / Külgazdaság Átment a bizottságon a salátatörvény  
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 07:03
Általános vitára bocsátotta a költségvetési bizottság az "egyes törvényeknek a központi költségvetésről szóló törvény megalapozásával összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról" címet viselő törvényjavaslatot.
Makro / Külgazdaság Veres: indokolt volt a 2008-as IMF megállapodás 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 14:06
Szakmai körökből azóta sem kapott kritikát a 2008-as IMF-megállapodás, a kritikai megjegyzések a politikai körökből érkeztek - mondta Veres János szocialista képviselő, a 2008-as IMF-EU hitelmegállapodás aláírásakor hivatalban lévő pénzügyminiszter szerdán a parlament gazdasági bizottsági ülésén.
Pénzügyi szektor Küszöbön a jövő: el a kezekkel a pénztárcától! 
Gáspár András | 2012. február 21. 15:51
Hatalmas áttörés előtt áll az érintés nélküli fizetés világa: a mobiltelefonokba integrált új technológia nem csak a pénzügyek világát forradalmasíthatja, hanem teljes egészében kiválthatja a pénztárcát, a jegyeket és bérleteket, de átalakíthatja a személyre szabott szolgáltatások és reklámok világát is. Magyarország nem alszik: igyekszünk az elsők között kiaknázni az egyelőre gyerekcipőben járó technika előnyeit.
Makro / Külgazdaság Bóvliország: a 100 napos programtól a szabadságharcig 
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 10:12
A hétvégi Gazdaságpolitikai Fórumon az elmúlt 10 év pénzügyminiszterei ültek egy asztalhoz és meglepő módon több dologban egyetértettek. A múlt felhánytorgatása már előhozta a különbségeket, de volt olyan extárcavezető, aki belátta kudarcát. Úgy tűnik, a Bokros-csomag után illúzió volt azt hinni, hogy a fiskális fegyelem értéknek számít.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG