<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Videó
Vásárló Okostelefonok: a kínaiak már a spájzban vannak
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 17. 12:23
Olcsóságukkal kínálnak versenyképes ajánlatokat azok a kínai okostelefon-gyártók, akiknek termékei már felveszik a versenyt a márkás cégek készülékeivel.
Személyes pénzügyek Mindenki diákhitelből fedezné a tanulmányait (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 18:37
40 ezer hallgató kezdte meg a tanulmányait önköltségesen. Az állam a finanszírozásából kevesebbet szeretne vállalni, a munkáltatókat is bevonnák a támogatásba.
Makro / Külgazdaság Miért lassul a kínai gazdaság?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 13. 10:54
Bár két éve még 10 százalék fölötti GDP növekedést produkált, idén az első félévi teljesítmény már 8 százalék alatt maradt Kínában.
Makro / Külgazdaság Sorsdöntő ítéletet hoznak ma Németországban (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 09:07
A német alkotmánybíróság szerdán hirdeti ki az állandó euróövezeti válságkezelő rendszer (ESM) és a költségvetési szigort és államadósság-csökkentést előíró fiskális paktum ratifikációja elleni indítványok ügyében hozott határozatát.
Ingatlan Mire lesz elég a támogatott lakáshitel? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 14:44
Egyelőre három bank hirdetett meg állami kamatátmogatással elérhető lakáshitelt, a közeljövőben azonban várhatóan több versenytársuk is piacra lép termékével.
Makro / Külgazdaság A tegnapi kormányfői bejelentést után mára megnyugodott a forint (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 13:45
A tegnapi kormányzati bejelentések után viharos vágtába kezdett a forint az euróval szemben, ám a péntek délelőtti kereskedésre már visszaállt minden .
Makro / Külgazdaság GKI: aligha lesz IMF-megállapodás (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 3. 06:53
Kételkedik az IMF-megállapodás megszületésében a GKI Gazdaságkutató, amely az év hátralévő részében folytatódó recesszióra számít Magyarországon, és úgy véli, az idei és különösen a jövő évi hiánycél eléréséhez további kiigazításokra lesz szükség.
Makro / Külgazdaság Menekül a tőke: a spanyol GDP 22%-a eltűnt (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 15:16
Spanyolországban nő a munkanélküliség, valamint a tőkekiáramlás. Az EKB állítólag állampapírt vásárolna a bajba jutott országok piacain.
Deviza / Áru Jó erőben az olaszok és az euró (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 14:56
Jól sikerült az olasz kiskereskedelmi értékesítés volumene, a 6 hónapos kincstárjegyek hozama lejjebb csúszott, ez jó hatással van az euró árfolyamára; tovább gyengül a forint.
Állampapír / Kötvény Meglepődtek, de további kamatvágást áraz a piac (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 08:56
A piac 50 bázispontos kamatcsökkentést áraz, ha a határidős hozam megállapodásokra tekintünk.
Vásárló Végveszélyben a hazai húsipar (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 24. 15:05
Szakértők szerint rosszak a hazai húsipar és a sertéstenyésztés kilátásai. Egyfelől az aszály miatt dráguló takarmány, másfelől pedig a gyenge felvásárlási árak hozzák kellemetlen helyzetbe a szereplőket.
Karrier Magyarország lemaradt - óriási különbségek a minimálbérek között a világban (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 11:56
Összevetésben a magyar minimálbér Európában gyengének számít, hiszen Luxemburgban ennek az ötszörösét fizetik.
Deviza / Áru Megjött a várt makroadat - tovább erősödött a forint (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 14:52
A vártnál több munkahely keletkezett múlt hónapban az Egyesült Államokban, ugyanakkor február óta nem látott szintre nőtt a munkanélküliség. Az adatközlést beárnyékolja, hogy január elsejétől jelentősen nő majd a munkanélküliek száma és ez ellen egyelőre mind a kormányzat, mind a Fed tehetetlen. A piacokon nem okozott egyelőre nagy mozgást a bejelentés.
Állampapír / Kötvény Draghi mindent megtesz az euróért - de nem most
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 12:21
A piac a tegnapi csalódottság után azt reméli, Mario Draghi és az EKB majd szeptemberben tesz meg minden tőle telhetőt az euró védelmében. A tegnapi piaci reakciók kissé túlzóak voltak.
Pénzügyi szektor Diákhitel: melyiket és hogyan igényeljem? Igényeljem-e? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 17:16
Évente minden 5. hallgató igényli a 8 százalékos kamattal adott diákhitelt, amit jellemzően tanulmányokhoz kötődő kiadásokra költenek. A hitelfelvétel korhatára 35 évre csökken. Sok új változást hoz az idei év az igénylőknek - és jön a Diákhitel 2.
Ingatlan 3 éve kong az ürességtől az MTV volt székháza (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 12:02
A pesti tőzsde székhelyének épült Szabadság téri szecessziós palotában 52 évig működött a Magyar Televízió, mely a saját feje fölül adta el saját székházát és költözött ki végül 2009-ben az épületből. Három éve nagy a csend - mi lesz a sorsa?
Karrier Olimpiai arany: soknak számít-e a magyarok sikerdíja? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 31. 14:50
Önmagában egy londoni aranyérem 160 ezer forintot ér, de a magyar sportolók emellett még súlyos milliókat is kapnak az államtól. Nem is olyan rossz üzlet olimpiai bajnoknak lenni.
Vásárló A Forma-1-re is szállított az illegális húsfeldolgozó (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 16:15
Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfőn - jelentette be a folyamatban lévő vizsgálat helyszínén a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára.
Utazás Nyaralás okosan: így spórolhat külföldön (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 10:40
Érdemes alaposan átgondolni a nyaralási terveket, mielőtt elutazunk: a gondos tervezéssel sok pénzt lehet megspórolni. Ajánlott alapos költségvetést készíteni, de a megfelelő biztonsági tartalékról sem szabad megfeledkezni, hiszen váratlan kiadások a nyaralás során is felmerülhetnek.
Utazás Magyarország igazi fogászati nagyhatalom (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 13:01
Miközben Angliában egy fogtömés 150 euróba kerül, Magyarországon mindössze 8-ba - ekkora különbség miatt pedig már megéri ideutazni. A beavatkozások száma alapján az európai fogászati turizmusból Magyarország részesedése 40 százalékos.
Karrier Milliárdok, tudományos alapon: így kaszál egy elméleti fizikus (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 10:03
David Harding a Cambridge-i Egyetemen végzett elméleti fizikusként, tudását azonban inkább a piacok és befektetések világában hasznosította. A Winton Capital az egyik legsikeresebb hedge fund, a punk rockért rajongó tudós cége 29 milliárd dollárnyi vagyont kezel; a siker titka nem a befektetői intuíció, a háttérben kőkemény tudomány áll.
Vásárló Kevesebb lesz a búza, ugorhat a kenyér ára (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 10:47
Idén 3,7 tonna/hektáros búzahozam várható a tavalyi 4,2 tonna/hektárral szemben - az alacsonyabb termés a kedvezőtlen időjárásnak köszönhető. Rövid idő alatt ötödével drágult a búza tőzsdei ára.
Személyes pénzügyek A cukorbetegeken is spórol a kormány - videó
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 16:07
Mintegy 750 ezer cukorbeteget tartanak ma nyilván Magyarországon, ez a szám azonban folyamatosan nő. Az OEP most szigorítani fogja a gyógyszertámogatásukat.
Deviza / Áru Egyre kevesebb üzemanyag fogy Magyarországon (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 13:50
Az első félévben 3,3 százalékkal, 1,307 milliárd literre csökkent az üzemanyagok fogyasztása a magyar piacon a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint. Pár hónapos alacsony benzinár után az autósoknak most ismét drágulással kell számolni. A folyamatot az olaj világpiaci árának emelkedése mozgatja, de az ár több tényezőtől is függ.
Deviza / Áru Hova meneküljünk? A dán korona az új svájci frank (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 12:30
Amióta a svájci frank árfolyamát mesterségesen tartják a jegybank által meghatározott szint alatt, azóta nem tudja teljes mértékben betölteni a korábban megszokott menedékdeviza szerepét. A befektetők így kénytelenek voltak más eszközök után nézni erre a célra - a megoldást sokan Dániában találták meg.
Vásárló A Privátbankár Árkosár a Parlament TV műsorában (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 13:18
A Privátbankár Árkosár sorozatában minden hónapban megvizsgáljuk egy 30 termékből álló élelmiszerkosár árának alakulását három hipermarketben. A sorozat 2007. februárja óta megszakítás nélkül fut a Privátbankáron, az eredményekről mostantól a Parlament TV népszerű heti magazinműsorában, a Konyhapénzben is beszámolunk.
Részvény / Deviza / Áru Egy különleges nap a tőzsdén (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 10:58
A Budapesti Értéktőzsde - újraalapításának 22. évfordulója alkalmából - 2012. június 21-én egyetlen napra visszaköltözött a korábbi, Vörösmarty téri tőzsdeterembe, ahol mozgalmas, ingyenesen látogatható eseményekkel várták az érdeklődőket. Ha lemaradtál az eseményről, nézd meg a videót!
Makro / Külgazdaság Miből lesz pénz a 10 pontos akciócsomagra?
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 15:32
10 pontos akciótervet hirdetett Orbán Viktor a munkahelyek védelme érdekében - ehhez 300 milliárd forintra lesz szükség, amit az MNB-től, az Államkincstártól és a tartalékokból szeretne elvonni a kormány.
Személyes pénzügyek Te itt akarod hagyni az országot?
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 13:36
Egyre-másra érkeznek a hírek a gyorsuló magyar kivándorlásról, a hazai és nemzetközi média is foglalkozik a jelenséggel, és mindenkinek van 1-2 ismerőse, aki Angliában, Németországban, Spanyolországban próbál szerencsét a magyar munkaerőpiac helyett.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan európai fordulat erősítheti az OTP-t és a forintot (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 09:07
A közös európai bankfelügyelet felállítása, illetve a bankok közvetlen feltőkésítésének lehetővé tétele az európai mentőalapokból egy olyan változás előszele, amire korábban senki nem számított a piacon.
Ingatlan Újra állnak a WTC tornyai - videó
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 11:12
Az utolsó acélgerenda is a helyére került a Word Trade Center 4 tetejére.
Makro / Külgazdaság Olaszország: megszorításokkal is a béke szigete
Privátbankár.hu | 2012. június 25. 12:40
Az ország, ahol a megszorítócsomag bejelentésekor az egyik miniszter elsírta magát.
Adó Nem felel többé a fővállalkozó a feketéző alvállalkozókért (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 13:38
A magyar adóhatósági ellenőrzési gyakorlatra ható döntést hozott tegnap az Európai Bíróság. Azt a magyar áfázási gyakorlatot bírálta, miszerint felelni kell egy alvállalkozó hibáiért az felette működőknek.
Makro / Külgazdaság Újraindulhat a pénznyomda - mindenki nyerni fog? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 11:04
Az amerikai jegybank 18.30-kor esedékes ülésén kiderül, hogy újraindul-e a pénznyomda, lesz-e monetáris lazítás - mondja Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgató-helyettese a Gazdaságtv.hu-nak.
Karrier Kétnyelvűsödik a világ, aki nem tud angolul, magát zárja ketrecbe (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 10:59
Nem előny, de nem is hátrány a magyar nyelv az üzleti életben. Ugyanakkor az angol nyelv ismerete nélkül ma már nincs üzlet és a világ a kétnyelvűség irányába tart - mondja Sándor Klára nyelvész a Gazdaságtv.hu-nak.
Ingatlan Ház a tónál: a végtörlesztés a Balatonhoz hajtotta a vásárlókat (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 10:05
A tavalyinál 20 százalékkal nagyobb a forgalom a Balaton környéki ingatlanpiacon; elsősorban a végtörlesztésnek köszönhetően nőtt az érdeklődés az első negyedévben. Sok budapesti döntött úgy, hogy kis budapesti lakás helyett vízparti nyaralóba fekteti pénzét.
Adó Jöhet az értéknövekedési adó - jó ötlet ez? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:57
A jövőben tízszázalékos értéknövekedési hozzájárulást fizethetnek az önkormányzatoknak az ingatlanuktól megváló tulajdonosok egy nemrég megjelent törvénytervezet szerint. Az adószakértő szerint az egyszerű adók a jó adók - ez pedig nem az.
Makro / Külgazdaság Csányi szerint 3-4 hónap van az IMF-megállapodásig, jót tesz majd az OTP-nek (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 15:44
OTP Bank vezére szerint hamarosan megindulhatnak a tárgyalások az EU-val és az IMF-fel a kölcsönről, ami jótékony hatással lesz a magyar gazdaságra.
Állampapír / Kötvény Újabb forintgyengülés jöhet: őszre valamit le kell tennünk az asztalra (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 10:13
Spanyolország a bóvli szélén, a piacok mégis mintha nem vennének erről tudomást. Csúszik a magyar IMF-megállapodás, de egyelőre ez sem okoz feszültséget. Piaci összefoglaló, cikkünk folyamatosan frissül.
Deviza / Áru Görög pletyka a gyúrópad az euró alatt (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 17:14
Az euró árfolyama erősödött szerdán, az ázsiai kereskedési szakaszban tartott 1,2490 dollár körüli jegyzésekről délutánra 1,2530 dollár környékére. De miért?
Személyes pénzügyek Felhalmozott eurómilliók: miből tudnak félretenni a németek? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 12:23
A DAX esett, az európai kockázatok egyre inkább elijesztik a befektetőket, de a németek nem hátrálnak meg. A lakosság megtakarításai nőttek, a német kisbefektetők ügyesen mozgatták a pénzüket.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György a magyar tündérmeséről - videó
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 17:20
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a világ egyik legfelkészültebb gazdasági újságírójának, Richard Questnek adott interjút a napokban.
Deviza / Áru Mínuszba csúszott a BUX, 296 forint is volt az euró (frissítve, videóval)
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 15:37
A spanyol mentőcsomag miatti jó hangulat nem tartott túl sokáig a piacokon, délután már sok helyen az aggodalmaskodók kerültek túlsúlyba. A BUX index mínuszba is lecsúszott a Magyar Telekom és a Richter miatt, az euró nap közben 2-3 forintot drágult.
Makro / Külgazdaság Meddig elég Magyarország pénze? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 10:40
A kormány tartalékai és egy esetleges megfelelő összegű IMF-hitelmegállapodás az elkövetkező évekre elegendő hátteret adhatnak ahhoz, hogy a felmerülő finanszírozási igényeket biztonsággal teljesítse Magyarország. Ha nem lesz megállapodás a nemzetközi szervezetekkel, akkor olyan megoldásokra kényszerülhetünk, amit nem díjaznának a piacok.
Részvény / Deviza / Áru Helikopter Ben csalódást okozott - nem indul be a pénznyomda (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. június 7. 17:16
Az amerikai Federal Reserve kész további gazdaságösztönző lépéseket tenni, ha szaporodnának a pénzügyi problémák - mondta Ben Bernanke, nem igazán tett azonban utalást további monetáris enyhítésre. A piacok pedig nagyon vártak egy kis plusz likviditásra.
Részvény / Deviza / Áru Kapóra jön a Mol-INA botrány a horvátoknak (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 7. 11:07
A Mol horvátországi vesszőfutásának hátterében egyértelműen politikai indokokat lát a szakértő - mindenféle adóemelés ellenére nem indult be a horvát gazdaság, így viszont az emberek nem erről beszélnek, hanem az INA körüli bonyodalmakról.
Részvény / Deviza / Áru Újra teljes gőzzel üzemelnek a piacok - lesz-e meglepetés? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 09:24
Hétfőn és kedden Londonban zárva voltak a piacok, ma azonban már teljes gőzzel folyik a kereskedés minden parketten. Az EKB kamatdöntésére és a spanyol fejleményekre figyelnek a befektetők.
Karrier Van munka - Amerikában és Európában, de nem itt (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 12:38
Az álláshirdetéseket monitorozó cég szerint Amerikában nagy igény van a friss munkaerőre, de Németországban is jó eséllyel szerencsét próbálhatunk. De kiket várnak és milyen szektorban a külföldi munkaerőpiacon? Magyarországon továbbra sem rózsás a helyzet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG