<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Videó
Részvény / Deviza / Áru A Barroso-Merkel csúcsot várja mindenki - videó
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 11:35
A piacok alapvetően pesszimisták, a befektetők kerülik a kockázatokat. Mindenki az esti csúcsot várja: Barroso egy asztalhoz ül Merkellel.
Deviza / Áru Mínuszban a BUX és az OTP, már 304, 305, nem, 307 forint az euró
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 11:11
A nap elején optimistának látszottak a tőkepiacok pénteken, de nemsokára lefelé indultak el a fontosabb árfolyamok. A BUX index 11 óra körül, az OTP már előbb mínuszba csúszott. Az euró ismét gyengül, a forint viszont még jobban, így a hazai árfolyam elérte a 304, majd nem rendkívül gyorsan a 307 forintot. (Frissített, videóval.)
Részvény / Deviza / Áru Mediterrán hangulat a tőzsdéken: megnyugvás majd júniusban - videó
Privátbankár.hu | 2012. május 31. 09:23
Kuti Ákos, vezető elemző értékelése a májusban történt piacmozgató eseményekről, a spanyol, az olasz és a görög adósságkérdésekről.
Pénzügyi szektor 500 milliárdos alapból menthetik a bankokat - videó
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 16:29
Az európai bankok feltőkésítésére ezentúl az ESM-et is használhatják a tagállamok, előzetes igény bejelentése nélkül is.
Részvény / Deviza / Áru Őrült hullámvasúton a forint, megvolt a 300 forintos euró (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 16:06
Annak ellenére, hogy a délután folyamán két jó hír is érkezett, az EU-s kohéziós alapról és az európai bankmentési szándékokról, csak átmenetileg erősödött meg az euró és a forint a devizapiacokon. Mély völgy után újabb mély csúcsok jöttek az árfolyamokban, az euró a nap eleji 299 forintról 296,80 forintig esett, majd felugrott 300 fölé. (Frissített.)
Deviza / Áru Holnap az olaszok megmozgathatják az eurót - videó
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 17:08
Az EUR/USD árfolyama ma az 1,25 -ös támasz közelében mozgott; a holnapi olasz kötvényaukció hatással lehet az euró árfolyamára.
Részvény / Deviza / Áru Mikor kell abbahagyni a facebookozást? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 12:51
Példátlan érdeklődés előzte meg a Facebook-részvények tőzsdei debütálását, az első napok tapasztalatai azonban sokak számára csalódást jelenthetnek. A szakértő szerint ugyanúgy elképzelhető a közeljövőben meredek esés az árfolyamban, mint gyors emelkedés - ha csak fundamentális oldalról értékeljük a papírt, akár a 20 dollárt is elérheti a papír.
Ingatlan Földre szállt pénzek: meg kell dolgozni a magas hozamért (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 10:23
A magyar termőföld értéke a válság alatt is növekedett, továbbra is vonzó befektetési eszköz a hazai palettán. Van azonban jónéhány szempont, amit mérlegelnie kell annak, aki földet szeretne vásárolni.
Részvény / Deviza / Áru Álomból rémálom – újabb zuhanás előtt a Facebook? (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 09:37
Mától adhatják el a jegyzésben részt vevő befektetők a részvényeiket, így elképzelhető, hogy újabb zuhanás következik. A hétfői kereskedésben ugyanis 11 százalékkal 34 dollárra zuhant az eredetileg 38 dolláron kibocsátott papír, annak ellenére, hogy szépen teljesítettek a tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru 38 dollár lett egy Facebook-részvény - Zuckerberg betört a gazdaglistára (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. május 18. 08:46
Lezárult a Facebook részvénykibocsátása: 38 dollár lett a papírok ára, ami azt jelenti, hogy a kibocsátás összértéke elérte a16 milliárd dollárt. Az ár a nemrég megemelt 34-38 dolláros kibocsátási ársáv felső határát jelenti.
Adó Adóbevallás-visszaszámlálás: ezekre figyeljen, ha nem akar hibázni (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 13:11
Május 21-e a személyi jövedelemadó-bevallás benyújtásának határideje. Az eddig beérkezett személyi jövedelemadó-bevallások közül minden negyedik hibás; nem árt tehát áttekinteni, mik azok a dolgok, amire fokozottan kell odafigyelni a bevallás kitöltésekor.
Pénzügyi szektor A tranzakciós adó a tönk szélére küldi a bankrendszert? (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 13:40
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) folyamatosan tárgyalásokat folytat a Magyar Bankszövetség képviselőivel annak érdekében, hogy mindkét fél számára elfogadható feltételekkel vállaljanak szerepet a pénzintézetek a kormány gazdaságpolitikájának megvalósításában - válaszolta a tárca hétfőn az MTI kérdésére.
Részvény / Deviza / Áru Megint a görögök miatt esik minden (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 10:53
A hétvégén sem sikerült a görög kormányalakítás, a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek 1-2 százalékos mínuszban vannak, akárcsak a BUX index.
Karrier Másfél-kétmillió ember is rosszabbul fog élni a következő években? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 11. 16:25
Ha a szükséges gazdasági strukturális átalakítások megtörténnek, az akár másfél-két millió embert is érinthet.
Részvény / Deviza / Áru Új választások lesznek Görögországban, szelídül az EU-ellenes párt (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 11. 10:22
Nem sikerült a kormányalakítás, új választásokat tűznek ki Görögországban.
Makro / Külgazdaság Történelmi lehetőség: lehívásra vár 5500 milliárd forint uniós támogatás (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 16:35
Óriási gazdasági potenciál rejlik az eddig ki nem fizetett uniós támogatások lehívásában. A Magyarország rendelkezésére álló 8 000 milliárd forintból eddig 2 500 milliárdot hívtunk le. A maradék 5 500 milliárd forint lekötésére még másfél évünk maradt. Az idő fogy, és van még min javítani.
Pénzügyi szektor A tranzakciós adó durvább lesz, mint a bankadó: a kormány csak taktikázik?
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 15:52
A tranzakciós adó akár még nagyobb terhet is jelenthet a bankszektornak, mint a kivezetésre kerülő bankadó. A Bankszövetség a tavaly év végi megállapodást lobogtatja, de az is lehet, hogy a kormány csak taktikázik.
Részvény / Deviza / Áru Méretes zakóval indul a hét a tőzsdéken: pofonnal kelt az OTP (frissítve)
Borbély Péter | 2012. május 7. 06:50
Folytatódott a pénteki szakadás a kőolaj piacán, zuhan az euró, erősödik a japán jen. Az ázsiai tőzsdéken erős turbulenciával indul a hét és szakad a nyitásban az OTP. Az eladói hullámot a pénteki amerikai adat indította el, aztán további aggodalmakat okozott, hogy megbukott Sarkozy francia elnök, a görög választások pedig a görög eurótagság jövőjét teszik kérdésessé.
Részvény / Deviza / Áru Szelvénynyisszantás után emelkedhet még a Magyar Telekom (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 09:23
Elballagtak az osztalékok, a Magyar Telekomnál 50, az Állami Nyomdánál 44 forintos osztalék nélkül forognak ma már a részvények, de még számíthatunk emelkedésre a telefontársaságnál – mondja Kuti Ákos, az Equilor vezető elemzője.
Személyes pénzügyek Ügynökök házalnak a kórtermekben - semmi sem szent? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 11:42
A kórházi osztályokra egyre több idegen merészkedik be, hogy üzleti tevékenységet végezzen, pedig a jogszabályi háttér egyértelmű, a gyógyintézményekben semmi fajta tevékenységet nem lehet végezni, ami a gyógyítást zavarja.
Deviza / Áru Ez a hét a forintról szólt - jövő héten pihenőt kap a magyar sztori? - videó
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 17:06
Zöld jelzést kaptunk az Európai Bírósághoz, mehetünk lesni az IMF kívánságait - a hír meglódította a forintot az euróval szemben, ez a hét a hazai devizáról szólt. Jövő héten kikerülhetünk a reflektorfényből, azt pletykálják a spanyol és olasz bankok likviditása aggodalomra adhat okot...
Állampapír / Kötvény Mediterrán feszültség: csúcson a 10 éves olasz kötvények hozama (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 13:18
Jelentősen emelkedett, január óta legmagasabb szintre nőtt pénteken az olasz 5 és 10 éves államkötvény aukciós hozama.
Adó Ellentmond az ötkulcsos áfa az EU irányelvének, csakhogy vannak kivételek - videó
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 13:01
Az Európai Unió egy általános és két kedvezményes áfakulcsot engedélyez a jelenleg érvényes direktíva alapján a tagországoknak. Az ötkulcsos áfa ezek alapján halva született elgondolás. Csakhogy vannak kivételek, még a szomszédos Ausztriában is. A kivétel erősíti majd a szabályt?
Vásárló Fejtés, tankolás, szívás: így lopják meg a céget a dolgozók (videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 10:27
Éves szinten akár 60 millió forintos kárt is okozhat egy közepes méretű cégnek az üzemanyaglopás; a céges kocsikat pedig előszeretettel használják magáncélra is a sofőrök. Több módszer ellen is kell megoldást találnia azoknak a vállalatoknak, akik szeretnék, ha az üzemanyag-kiadásaik valóban a cég érdekében hasznosuljanak.
Adó Magyarország az adók paradicsoma - videó
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 11:36
A kormány által meghirdetett új adók: a banki műveletek megadóztatása, a sárgacsekk-adó , az új biztosítási adó, a telefonadó mindannyiunk zsebéből kivesz majd havonta pár ezer forintot, hogy pontosan mennyit, az egyéni szokásainktól függ.
Pénzügyi szektor Új világ a hitelezésben: egyeztesse a kamatot bankjával! (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 11:13
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a hitelek áráról, a referencia kamatláb fogalmáról és a jelzáloghitelezésre vonatkozó új szabályokról nyújt hasznos információkat.
Ingatlan Lakástakarék: százezres támogatást kaphatnak a társasházak is (videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 11:05
A magánszemélyekhez hasonlóan a társasházak, lakásszövetkezetek is köthetnek lakástakarékpénztári szerződéseket - az épületekre kötött szerződések állami támogatása ráadásul jóval magasabb, mint a magánszemélyekre érvényes összegek.
Makro / Külgazdaság Széll Kálmán-terv: ez nagyon fog fájni (videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 15:45
Helyet kapott a banki tranzakciós- és a távközlési adó is a kormány friss programjában, mondta Tóth Gergely elemző a Gazdaságtv-nek.
Adó Percenként két forintba fog kerülni nekünk az új adóámokfutás? (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 11:42
A Die Welt című német lap információi szerint percenként két forintot tesz ki az új telefonadó, amelyet a mobil és vezetékes hívásokra egyaránt ki kell majd fizetni. Az új adóból állítólag 170 millió eurós (mintegy 50,7 milliárd forintos) bevételt vár a kormány, amelyet a telekomcégeknek kéne összegyűjteniük és befizetniük.
Pénzügyi szektor Nyaraláshoz inkább bankkártyát vigyél (videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 10:40
Jön a jó idő, sok lesz idén a hosszú hétvége, indul a nyaralási szezon. Készpénzt, vagy bankkártyát vigyünk ilyenkor magunkkal, és mire vigyázzunk a kártyahasználatkor?
Pénzügyi szektor Soha vissza nem térő alkalom - hogy elveszítse pénzét (videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 09:56
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a megtévesztő befektetési ajánlatok kockázataira és a jogosulatlan betétgyűjtők tevékenységének veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Karrier Ezek bezzeg tudnak tüntetni – általános sztrájk zavargásokkal (videók, frissített)
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 17:13
Spanyolországban csütörtökre általános sztrájkot hirdettek, országszerte felvonulások, hangos tüntetések vannak. Elsősorban a konzervatív kormány kemény reformjai, főleg a munkavállalók jogainak drasztikus megnyirbálása ellen tiltakoznak. A rendőrség már több tucat embert őrizetbe vett, hatalmas hangerő, csetepaték és kisebb gyújtogatások kísérik a megmozdulásokat.
Vásárló Mi az a gazdasági totálkár? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 15:06
Ha egy baleset után a gépjármű olyan mértékben károsodik, hogy gyakorlatilag már képtelenség megjavítani, újra működőképes állapotba hozni, akkor műszaki totálkárról beszélünk. A helyzet nem ilyen egyértelmű, ha az autót még éppen helyre lehetne kalapálni, de már csak annyi pénzből, amennyiért akár másik autót is vehetnénk. Mikor beszélhetünk gazdasági totálkárról?
Pénzügyi szektor Túl szép, hogy igaz legyen - vigyázzon, kitől vesz fel hitelt!
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 11:25
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a megtévesztő, jogosulatlan hitelezés veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Adó Ezért lenne jó a fordított adózás (két videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 17:05
A Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi vitára bocsátja az egyes mezőgazdasági termékek adózásával kapcsolatos reformterveket. A TÉSZ-ek 1,4 milliárd forintos támogatást kapnak. Két videó.
Vásárló Forradalmi újítás: így lehet majd mindenhol bankkártyával fizetni? (+ videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 12:28
Kisvállalkozások számára is lehetővé teszi bármilyen fizetési mód kezelését a PayPal új szolgáltatása, amellyel az okostelefon teljes értékű bankkártya-terminállá alakítható. A kereskedők ingyenesen igényelhetik a kártyaolvasót, havidíjat és üzembehelyezési díjat sem kell fizetniük, csak a kifizetések után vonnak le jutalékot.
Pénzügyi szektor Befektetések adókedvezménnyel: tervezzen hosszú távra! (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 08:57
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a közép- és hosszútávú befektetésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra hívja fel a figyelmet.
Utazás 1000 kilométer autópálya hazája: mit tud a horvát gazdaság? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 14:48
Januárban úgy döntöttek a horvát polgárok, hogy szeretnének belépni az Európai Unió tagjai közé - így 2013-tól egy hajóban evezhetünk. Mit kell tudni a horvát gazdaságról?
Deviza / Áru Kereskedés szabadesésben: újdonság a Saxo Banktól (videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 16:00
iPhone-ra és Androidra írt kereskedési platformokkal tör be a mobilpiacra a Saxo Bank. Bárhol, bármikor kereskedhetünk - ezt egy 800 méteres szabadesés közben végrehajtott devizapiaci tranzakcióval is bebizonyították
Makro / Külgazdaság Orbán szerint az EU egy vidéki kócerájt sem tudna elvezetni (videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 16:24
„Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni” – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén az Európai Bizottsággal folytatott vitával kapcsolatban.
Pénzügyi szektor Non-stop kereskedés: nézze meg, kivel üzletel! (videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 08:41
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a kockázatos befektetésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra hívja fel a figyelmet.
Deviza / Áru Mélyponton a csődkockázatunk, mégis gyengült a forint - miért? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 17:10
Az 5 éves magyar CDS-árazás újra 500 pont alatt van, a héten az euró forintárfolyama csúcson volt, a nagy optimizmus azonban megtorpanni látszik, gyengélkedett az euró is ma. Nem volt valami eseménydús nap a mai a piacokon, több rossz hír hajtotta a befektetőket a kockázatkerülés felé. De miért gyengült a forint?
Karrier Kiemelt bérezés munka nélkül: menjen EP-képviselőnek! (videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 16:28
Magyar képviselőket megszégyenítő módon futottak az EP-képviselők a német RTL kamerái elől Strasbourgban. Az Európai Parlamentben ülő politikusok busásan meg vannak fizetve, havi 7339 eurót vesznek fel attól függetlenül, hogy megjelennek-e a plenáris üléseken vagy sem.
Részvény / Deviza / Áru A bikinis lányok szerint idén Amerikában fellendülés jön
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 12:08
Kétségei vannak, merre tart az Amerikai részvénypiac? Vegyen egy Sports Illustrated Swimsuit Issue magazint, és nézze meg a címlapját. Ha az ott levő minibikinis hölgy amerikai, akkor nagy valószínűséggel emelkedés lesz az USA részvénypiacán. Ha külföldi, akkor kisebb a valószínűsége, legalábbis ezt mutatják a statisztikák. De nem ez az egyetlen őrült gazdasági mutató.
Vásárló Hanyas vagy? Harmincegyes? - Márciusban indul a Tesco Mobile (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 10:36
A Tesco Magyarországon is nyújt március 1-től mobil távközlési szolgáltatást a Vodafone Magyarország hálózati támogatásával, az új szolgáltató előhívó száma a 31-es lesz. Az ügyfélkör megszerzésében az 1,5 millió Tesco-klubkártyásra számítanak.
Pénzügyi szektor A vártnál kisebb lett a Gránit Bank vesztesége (videó)
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 11:40
A Gránit Bank korábbi 7 milliárdos mérlegfőösszege 2011. végére több mint 33 milliárdra növekedett, amely elsősorban annak köszönhető, hogy a betétállomány hatszorosára, a kihelyezett hitelek összege pedig közel tízszeresére emelkedett.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint az EB kettős mércét alkalmaz - videó
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 07:19
A miniszterelnök tegnap először beszélt arról, mit gondolt az Európai Bizottság azon javaslatáról, mely szerint a túlzott hiány miatt Magyarországnak járó támogatásokat fagyasztana be Brüsszel.
Részvény / Deviza / Áru Az élet Steve Jobs után - mi az Apple sikerének titka? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 15:13
Az Apple piaci értéke már megközelíti Magyarország tavalyi GDP-jének háromszorosát - ehhez valóban kellett egy karizmatikus vezető, de nem kizárólag Steve Jobson múlt, hogy egy vállalat akkorára duzzadjon, mint egy közepes európai gazdaság. Mi a recept?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG