<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Zsebpénz
Személyes pénzügyek A zsebpénzben is visszaköszönhet az infláció
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 10:25
Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg. A gyerekek kiadásai is emelkednek, ezért a szülőknek - ha megtehetik - magasabb zsebpénz-kiadással érdemes számolniuk az idei tanévben.
Személyes pénzügyek Megint jön a hatalmas pénznyelő – tényleg ennyire drága egy osztálykirándulás?
Privátbankár.hu | 2018. május 7. 20:20
Itt az osztálykirándulások időszaka, a kisebbek egy, a nagyobbak akár 2-3 napos kirándulásokra indulnak a szélrózsa minden irányába. A gyerekek általában élvezik az önállóságot, mivel a kapott költőpénzt maguk oszthatják be. A szülőknek ekkor érdemes az új, mindennapi pénzügyi élethelyzetekre is felkészíteni a pénzhez jutó gyereket – de mennyit adjunk a gyereknek?
Személyes pénzügyek Zsebpénzkérdés: mennyit és hogyan adjuk a gyereknek?
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 16:34
Ma minden harmadik magyar családban divat zsebpénzt osztani, amelynek összege életkoronként változik. Az egész kicsiknek nyilván kevés pénz dukál, míg a nagyobbak nem csak az iskolai büfére, de házimunkáért és ajándékba is kaphatnak pénzt. De jó ötlet-e ez, és hogyan taníthatjuk meg a gyereket a pénz kezelésére? A K&H válaszol.
Személyes pénzügyek Egyetemre megy a gyerek? Most megtudhatod, mire költi az apanázst
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 10:15
Kihirdették a ponthatárokat, a fiatalság már nagyban készül az egyetemre és a főiskolára. Ez az időszak az albérletkeresésről, ráhangolódásról szól, a szülőknek azonban adott esetben nem csak a tandíjat, de a gyerek zsebpénzét is finanszírozni kell. Márpedig ebből egy világba kiszabaduló fiatal annyit képes kérni, amennyit nem szégyell. De miből tudhatjuk, hogy a pénz tényleg tankönyvre ment és nem a hallgatói klub kocsmájában landolt? Adunk pár tippet, hogy ne apadjon el a családi kassza.
Személyes pénzügyek Te is ennyi zsebpénzt adsz a gyerekednek?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 7. 12:38
A németek kétszeresét, az angol gyerekek pedig háromszorosát is megkaphatják a magyar átlagnak.
Személyes pénzügyek Zsebpénz a gyerekeknek: mennyit és hogyan?
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 14. 19:30
A diákok legfontosabb pénzforrása a zsebpénz, az ajándékba kapott pénz és a munkából származó bevétel. Ezekből a forrásokból közel évi 32 milliárd forint összeggel gazdálkodik az általános iskolás korosztály, derül ki a TakarékPont hálózat kutatásaiból. Míg a zsebpénz elköltésére leginkább a szülői támogatás van hatással, a kutatásból az is kiderült, hogy a szülők többsége maga is segítségre szorul abban, hogyan tudják a legtudatosabban segíteni gyermekeik pénzügyi szocializációját.
Személyes pénzügyek Pénzzel tömik a gyerekek zsebét a németek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 6. 17:20
Minden korábbinál több zsebpénzt kapnak a gyerekek Németországban egy kedden bemutatott felmérés szerint.
Karrier Mielőtt elkezded a nyári munkát, érdemes figyelni a NAV-ra
Privátbankár.hu | 2013. július 8. 14:23
A hatóság mindent összegyűjtött, amit érdemes tudni.
Karrier Kevés a zsebpénz a nyárra? Így vállalhatsz munkát
Privátbankár.hu | 2013. június 21. 12:15
Itt a nyári szünet, indulnak a szezonális diákmunkák. A rutinosabbak már biztosan tudják, hol fognak dolgozni a következő hetekben, de szerencsére azok sincsenek elkésve, akik még csak most kezdenek el keresgélni. Melyek a legnépszerűbb állások, merre érdemes nézelődni, mennyit lehet keresni, milyen buktatókra kell felkészülni?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG