<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Még több pénz lesz a Kossuth tér átépítésére. Cserébe lesz egy mélygarázs és egy több tízezer négyzetméteres placc a gyalogosoknak. Még az autókat is kitiltják, a környező utcákban lehet majd csak közlekedni. A tér a bicikliseké és a gyalogosoké lesz.

Már a Magyar Közlönyben is megjelent, hogy a kormány további 7,2 milliárd forintot hagyott jóvá a Kossuth tér átépítésére. A korábbi kormányrendelet szerint 20 milliárd forintból szépült volna meg a Parlament melletti terület.

Az új Kossuth tér látványterve27 milliárdból épül - vagy nem?
A nagyberuházások pénzcsapjait elzárja a kormány, ha máshogy nem teljesíthető a hiánycél. Vagy állami vagyon értékesítéséből fogják ezeket finanszírozni - vagy sehogy. Ez csak akkor lesz így, ha a most bejelentett, közel 93 milliárdos kiigazítás nem hozza meg a várt eredményt. Részletek >>>

Cserébe - ahogy azt a Privátbankár is megírta - lesz egy parlamenti látogatóközpont, egy akkora mélygarázs, amelybe csaknem 600 autó parkolhat be. A tervek szerint, mire jövőre befejezik a munkákat, már az autók sem hajthatnak be a térre, csak a 2-es villamos marad. Körülötte pedig a gyalogosoké és a bicikliseké lesz a többhektáros terület.

A felsorolást folytatva - a teljesség igénye nélkül - a tervek szerint több zöldterületet alakítanak ki és nyaranta, a nagy melegben párásítók is üzemelnek majd. Bár több új funkciót adnak a területnek, az országzászló és a "dísztér" funkciója megmarad, vagyis az állami ünnepeket továbbra is megtartják.A tervek szerint továbbá a tér túloldalán már az elektromos autókat is fel lehet majd tölteni, mert az Elmű egy töltőállomást épít a közelben, egészen pontosan a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete elé.

A tér felújítását végül az egyedül pályázó KÉSZ Zrt. végzi, most már több, mint 27 milliárd forintért.

Mennyi is az a 27 milliárd?

Ebből az összegből például megint fel lehetne újítani a Margit hidat. A Fővárosi Önkormányzat kezdetben azzal számolt, hogy valamivel tízmilliárd forint feletti összegből meg lehet oldani a rekonstrukciót. Azonban a legolcsóbb ajánlat is ennek több mint a duplájáról szólt. Mire átadták a hidat a forgalomnak, a számláló 30 milliárd forintig pörgött. Természetesen most nem számoltunk az inflációval, így a Kossuth térre szánt és a híd felújítására költött összeg különbsége valamivel nagyobb.

A Kossuth tér felújítása feleannyiba kerül, mint a Megyeri-híd. Forrás: wikipedia.hu

Van más is. Az ára miatt többször is bírált Megyeri híd 63 milliárd forintba került - az ország új "főtere" jelenlegi állás szerint ennek felébe fog. A 2008-ban átadott szerkezet az ország második leghosszabb hídja amúgy, csak a Kőröshegyi völgyhíd előzi meg hosszban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Befellegzett Kínában az Airbnb-nek
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 10:16
Egy pekingi irodán kívül mindenét felszámolja a cég a távol-keleti országban, mégpedig a véget nem érő járványügyi korlátozások miatt, amit a Covid miatt tartanak fenn.
Ingatlan Olasz plázát és szupermarketeket vett az Indotek
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 07:59
Ezzel belépett az itáliai piacra is.
Ingatlan Mennyit nyerhetünk azon, ha “felkészítjük” ingatlanunkat az eladásra? A válasz meglepő: milliókat!
Márkázott tartalom | 2022. május 15. 14:57
Mindenki tudja, hogy egy szépen kitakarított, rendezett ingatlanra sokkal könnyebb vevőt találni, mint ahogy azzal is mindenki tisztában van, hogy a megfelelő felújítási munkálatok elvégzésével akár magasabb áron is elkelhet az ingatlan. Azt viszont kevesen tudják, hogy a mutatás előtti lakásfelkészítéssel avagy home staginggel akár milliókat is nyerhetünk. Vagyis a befektetett energiával pénzt lehet keresni és időt lehet spórolni.
Ingatlan Piacra dobták Versace manhattani kastélyát
Elek Lenke | 2022. május 14. 17:24
Manhattan eddig sem olcsóságáról volt híres, főleg ami az ingatlanokat illeti, de most, hogy Gianni Versace Upper East Side-i kastélya piacra került (bár lehet, hogy időközben már titokban el is adták valamelyik arab olajmágnásnak) még inkább feljebb fognak kúszni arrafelé az árak.
Ingatlan Kevesebb lakás kelt el áprilisban, tovább tart a drágulás
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 12:29
Több mint 10 százalékkal volt kevesebb adásvétel. Szűkül a kínálat, túl magasak az árak, vagy csak a választás szólt közbe? Talán jövő hónapban meglátjuk.
Ingatlan Csapdába kerülhet, ha nem figyel a zártkert vásárlásakor
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 11:30
Egyre népszerűbbek a zártkertek, egyes esetekben akár lakóingatlan is építhető rájuk. De jó előre tájékozódni kell a pontos kategóriákról, mert lehetnek csapdák és akkor kidobott pénz a vásárlás. 
Ingatlan Húsz négyzetméter alatt is van élet - például minigarzonban
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 10:20
Gyors körkép a minigarzonokról.
Ingatlan Aranyáron kínálják az ipari telket, mert akkora a kereslet
Mester Nándor | 2022. május 6. 16:14
Idén is rengeteg új raktárerület készülhet el, főleg Budapest környékén, de néhány távolabbi autópálya-csomópontban is beruházások zajlanak és egyes nagyvállalatok a saját raktárközpontjaikat építik. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonban óvatos a közeljövőt tekintve.
Ingatlan Külföldi terjeszkedésre is jó volt Matolcsy Györgyék programja az ingatlanos cégeknek
Mester Nándor | 2022. május 1. 06:13
Ha ennyire sikeresnek ítélte a jegybank a programot, akkor nem érthető, miért nem folytatja. Megkérdeztük erről Matolcsy Györgyéket, de nem válaszoltak.
Ingatlan Így is lehet védekezni az élelmiszer-drágulás ellen: kertészkedj otthon!
Natív tartalom | 2022. április 30. 14:11
Akár néhány négyzetmétert is lehet okosan és esztétikusan használni, miközben finom élelmiszert termelünk.
hírlevél
Ingatlantájoló