4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Naponta szembe jön valamilyen kamuhirdetés, ami örök életet és gazdagságot ígér, otthoni, rugalmas munkavégzéssel. Ezek jellemzően túl szépek, hogy igazak legyenek, és a legtöbbről valóban kiderül, hogy csak a szerencsétlen álláskeresőket húzza le. Ugyanakkor az otthoni munkavégzés nagyon is reális alternatíva, és vannak tisztességes, értékteremtő munkák, amiket valóban a kanapénkról végezhetünk. Itt van belőle rögtön öt.

Szinte már nincs olyan náció, ahol az alkalmazottak ne kampányolnának a rugalmasabb munkaidőért, és szerencsésebb helyeken már vagy csökkentették a kötelező munkaórák számát, vagy beiktattak bizonyos „home office” napokat, amikor otthonról, pizsamából tolhatjuk az ipart – már amennyiben ezt a munkakörünk lehetővé teszi. A Moneyish cikke szerint 2012 és 2016 között mintegy 43 százalékra nőtt a távmunkából élők száma világszerte, míg ez 2012-ben még csak 39 százalék volt.

Az otthoni munkának számos előnye van, kezdve a rugalmasabb időbeosztástól a több szabadidőn át az ideális munkakörülmények megteremtéséig, ugyanakkor ez a fajta módszer nem való mindenkinek, ahogy arról már korábban mi is írtunk a Privátbankár.hu-n. Az előnyök ugyanis bizonyos esetekben épp, hogy a hátrányára válnak az embernek, ráadásul az otthoni munkákkal gyakran kapcsolják össze a pocsék fizetést. Szerencsére nem minden otthoni álláslehetőség lehúzás vagy jár alacsony fizetéssel – ebben az öt munkakörben biztosan kapsz versenyképes fizetést. A fizetéseket az amerikai éves keresetből számoltuk át forintra és osztottuk le hónapokra.

Egészségügyi – vagy bármilyen – szakíró

Ha valakinek orvosi vagy gyógyszerész végzettsége van, azoknak jó alternatívát jelenthet, ha otthonról vesznek részt nagy egészségügyi kutatásokban. A feladatok általában kimerülnek a betegtájékoztatók megírásában, valamint különböző orvosi, gyógyszerészeti vagy patológiai kutatások fordításában, kiegészítésében, rendezésében. A felsőfokú, lehetőleg szakirányú végzettség itt elengedhetetlen, viszont évente legalább 95 ezer dollárt (nagyjából 23,7 millió forintot) keresni vele. Ez havi 1,9 millió forintot jelent.

Ha nem egészségügyi területen próbálunk elhelyezkedni, úgy műszaki cikkekhez is mindig keresnek technikai szakszövegírókat, ők valamivel kevesebbért, évi 90 ezer dollárért találhatnak munkát.

Back-end fejlesztő

Informatikusból egyébként is óriási hiány van Magyarországon, back-end fejlesztőket pedig világszerte keresnek. Ők felelnek a háttérinformatikai rendszerek kialakításáért, vagyis azért a rendszerért, ami nagyjából minden weboldalt és internetes szolgáltatást működtet. Itt amerikai szemmel nézve „hatszámjegyű” bérek vannak (vagyis bőven havi 2 millió fölött kereshet egy magyar), 2024-ig pedig további 24 százalékkal nőhetnek, tekintettel arra, hogy mekkora szakemberhiány van a szektorban. A back-end informatikusion kívül gyakorlatilag bármilyen informatikai szakember és szoftvermérnök is hasonló fizetéseket érhet el a saját kanapéjáról.

Értékesítő (sales director)

Az üzleti élet alfa és omegája, a vezető értékesítők azok, akik kézben tartják, koordinálják és egyengetik egy vállalat termékeinek értékesítését. Feladatuk az értékesítési stratégia alakítása, a tervezett árbevétel biztosítása, a csapat vezetése és a munka koordinálása, valamint az éves keretszerződések megkötése, az árakat azonban nem ők szabják. A rengeteg melóért busás, legalább 104 ezer dolláros éves bér (26 millió dollár, kb. havi 2,1 millió forint) jár, és ráadásul csak néha kell megjelenni a meetingeken és üzleti vacsorákon.

Tanácsadó

Ha valamit jól csinálsz, sose csináld ingyen, tartja a mondás – tanácsadókra gyakorlatilag minden szakterületen szükség van, az informatikától a vezetésen át a kommunikációig. A hatalmas ismeretanyagot így könnyen pénzzé tehetjük, ráadásul ehhez sem kell egy irodában ülni napestig. Egy szakképzett tanácsadó évente átlagosan 92 500 dollárt (23 millió forint, nagyjából 1,9 millió havonta) vihet haza, de ez értelemszerűen az adott szakterülettől függően lehet több vagy kevesebb. Cserébe elengedhetetlen a nagyon jó emberismeret és a kiemelkedő kommunikációs készség.

Alkalmazás- és webdesigner

A mai technológiavezérelt világban gyakorlatilag elvész az a vállalat, akiknek nincs egy saját grafikusuk, aki az appok vagy a weboldal kinézetéért felel. A megfelelő végzettség itt is elengedhetetlen, cserébe amennyiben valakinek van saját eszköze (jellemzően rajztábla és a megfelelő szoftverek) gyakorlatilag bárhonnan képes dolgozni, így maximum csak a fizetést felvenni kell bemenni az irodába. Egy képzett grafikus a szakírókhoz hasonló bért kap, vagyis évente legalább 90 ezer dollárt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG