Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Naponta szembe jön valamilyen kamuhirdetés, ami örök életet és gazdagságot ígér, otthoni, rugalmas munkavégzéssel. Ezek jellemzően túl szépek, hogy igazak legyenek, és a legtöbbről valóban kiderül, hogy csak a szerencsétlen álláskeresőket húzza le. Ugyanakkor az otthoni munkavégzés nagyon is reális alternatíva, és vannak tisztességes, értékteremtő munkák, amiket valóban a kanapénkról végezhetünk. Itt van belőle rögtön öt.

Szinte már nincs olyan náció, ahol az alkalmazottak ne kampányolnának a rugalmasabb munkaidőért, és szerencsésebb helyeken már vagy csökkentették a kötelező munkaórák számát, vagy beiktattak bizonyos „home office” napokat, amikor otthonról, pizsamából tolhatjuk az ipart – már amennyiben ezt a munkakörünk lehetővé teszi. A Moneyish cikke szerint 2012 és 2016 között mintegy 43 százalékra nőtt a távmunkából élők száma világszerte, míg ez 2012-ben még csak 39 százalék volt.

Az otthoni munkának számos előnye van, kezdve a rugalmasabb időbeosztástól a több szabadidőn át az ideális munkakörülmények megteremtéséig, ugyanakkor ez a fajta módszer nem való mindenkinek, ahogy arról már korábban mi is írtunk a Privátbankár.hu-n. Az előnyök ugyanis bizonyos esetekben épp, hogy a hátrányára válnak az embernek, ráadásul az otthoni munkákkal gyakran kapcsolják össze a pocsék fizetést. Szerencsére nem minden otthoni álláslehetőség lehúzás vagy jár alacsony fizetéssel – ebben az öt munkakörben biztosan kapsz versenyképes fizetést. A fizetéseket az amerikai éves keresetből számoltuk át forintra és osztottuk le hónapokra.

Egészségügyi – vagy bármilyen – szakíró

Ha valakinek orvosi vagy gyógyszerész végzettsége van, azoknak jó alternatívát jelenthet, ha otthonról vesznek részt nagy egészségügyi kutatásokban. A feladatok általában kimerülnek a betegtájékoztatók megírásában, valamint különböző orvosi, gyógyszerészeti vagy patológiai kutatások fordításában, kiegészítésében, rendezésében. A felsőfokú, lehetőleg szakirányú végzettség itt elengedhetetlen, viszont évente legalább 95 ezer dollárt (nagyjából 23,7 millió forintot) keresni vele. Ez havi 1,9 millió forintot jelent.

Ha nem egészségügyi területen próbálunk elhelyezkedni, úgy műszaki cikkekhez is mindig keresnek technikai szakszövegírókat, ők valamivel kevesebbért, évi 90 ezer dollárért találhatnak munkát.

Back-end fejlesztő

Informatikusból egyébként is óriási hiány van Magyarországon, back-end fejlesztőket pedig világszerte keresnek. Ők felelnek a háttérinformatikai rendszerek kialakításáért, vagyis azért a rendszerért, ami nagyjából minden weboldalt és internetes szolgáltatást működtet. Itt amerikai szemmel nézve „hatszámjegyű” bérek vannak (vagyis bőven havi 2 millió fölött kereshet egy magyar), 2024-ig pedig további 24 százalékkal nőhetnek, tekintettel arra, hogy mekkora szakemberhiány van a szektorban. A back-end informatikusion kívül gyakorlatilag bármilyen informatikai szakember és szoftvermérnök is hasonló fizetéseket érhet el a saját kanapéjáról.

Értékesítő (sales director)

Az üzleti élet alfa és omegája, a vezető értékesítők azok, akik kézben tartják, koordinálják és egyengetik egy vállalat termékeinek értékesítését. Feladatuk az értékesítési stratégia alakítása, a tervezett árbevétel biztosítása, a csapat vezetése és a munka koordinálása, valamint az éves keretszerződések megkötése, az árakat azonban nem ők szabják. A rengeteg melóért busás, legalább 104 ezer dolláros éves bér (26 millió dollár, kb. havi 2,1 millió forint) jár, és ráadásul csak néha kell megjelenni a meetingeken és üzleti vacsorákon.

Tanácsadó

Ha valamit jól csinálsz, sose csináld ingyen, tartja a mondás – tanácsadókra gyakorlatilag minden szakterületen szükség van, az informatikától a vezetésen át a kommunikációig. A hatalmas ismeretanyagot így könnyen pénzzé tehetjük, ráadásul ehhez sem kell egy irodában ülni napestig. Egy szakképzett tanácsadó évente átlagosan 92 500 dollárt (23 millió forint, nagyjából 1,9 millió havonta) vihet haza, de ez értelemszerűen az adott szakterülettől függően lehet több vagy kevesebb. Cserébe elengedhetetlen a nagyon jó emberismeret és a kiemelkedő kommunikációs készség.

Alkalmazás- és webdesigner

A mai technológiavezérelt világban gyakorlatilag elvész az a vállalat, akiknek nincs egy saját grafikusuk, aki az appok vagy a weboldal kinézetéért felel. A megfelelő végzettség itt is elengedhetetlen, cserébe amennyiben valakinek van saját eszköze (jellemzően rajztábla és a megfelelő szoftverek) gyakorlatilag bárhonnan képes dolgozni, így maximum csak a fizetést felvenni kell bemenni az irodába. Egy képzett grafikus a szakírókhoz hasonló bért kap, vagyis évente legalább 90 ezer dollárt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier A kormány hívó szava: sok ezer embernek a mai az utolsó home office-munkanapja
Privátbankár.hu | 2021. május 7. 06:15
Ahogy visszamennek a diákok az iskolákba, a kormány visszahívja az embereket a home office-ból.
Karrier Orbán Viktor elárulta, mit vár a modellváltó egyetemektől
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 4. 17:45
A miniszterelnök szerint egy teljesen új egyetemi rendszer jött létre.
Karrier Távozik az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója
Privátbankár.hu | 2021. április 29. 07:37
Fichtinger Gyula lemondott.
Karrier Az Országgyűlés megszavazta az egyetemek alapítványi fenntartását
MTI | 2021. április 27. 14:31
Ősztől a hallgatók 70 százaléka folytathatja tanulmányait új modellben működő egyetemen.
Karrier Minden borzalmas: hogyan dobhatják fel a munkahelyi légkört a vezetők?
Kollár Dóra | 2021. április 19. 19:14
Az elmúlt több mint egy év minden szempontból megterhelő volt a világ lakossága számára, mentálisan és fizikailag is belefáradtunk a járványba, és bár egyre több jel utal arra, hogy végre valahára talán kifelé tartunk a járványból, optimistának lenni még mindig igazi kihívás. Hogyan hozhatják be a menedzserek a pozitív gondolatokat a pandémia által megviselt munkahelyekre?  
Karrier A tiszavirágzástól a halászléig: újra kinevezték a miniszteri biztost
Privátbankár.hu | 2021. április 10. 09:54
V. Németh Zsolt ismét megkapta a megbízást.
Karrier Megugrott a távmunkában dolgozók száma
Privátbankár.hu / MTI | 2021. április 7. 10:17
Tavaly háromszor annyian dolgoztak otthonról, mint az azt megelőző tíz évben. 
Karrier Fizetésemelés a járvány idején - hogyan kérjünk többet?
Privátbankár.hu | 2021. március 30. 16:04
A COVID-19 alapjaiban forgatta fel a mindennapjainkat, megváltoztatva munkahelyi szokásainkat is az eltelt több mint egy évben - de mihez kezdjenek azok, akik úgy érzik, lassan itt az ideje annak, hogy újratárgyalják bérezésüket?
Karrier A focisták többsége a visszavonulás után csődbe megy: Loius Saha startupja segít nekik ezt elkerülni
Pásztor András | 2021. március 20. 05:47
A Manchester Uniteddel a Bajnokok Ligáját is megnyerő Louis Saha saját rossz tapasztalatai miatt olyan vállalkozásba fogott, amely a sportolóknak nyújt segítséget, tanácsot pénzügyi kérdésekben. Amíg játszanak, rengeteget keresnek, ám megdöbbentően sokan vesztik el vagyonukat, fektetnek rossz üzletekbe. Akár egymilliárd fontot is veszthetett mintegy 500 Premier League játékos, csak mert adót akart optimalizálni.
Karrier Koronavírus: 100 százalékos táppénzt kérnek a postások
Privátbankár.hu / MTI | 2021. február 24. 17:19
Levelet írt két szakszervezet a táppénz-helyzet miatt.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.