Munkavégzés
Makro / Külgazdaság K&H jövőkutatás: egy munkahely? Inkább több! 
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 07:48
Magyarország le van maradva a részmunkaidős és távmunka tekintetében az Unióhoz képest. Ezen a téren a koronavírus-járvány javított, de még komoly fejlődésre van szükség, hogy a 4,8 százalékos magyar arány megközelítse az uniós 18 százalékos átlagot. A növekedés borítékolható, a K&H jövőkutatás szerint a következő időszakban sok dolgozó lazábban kapcsolódik majd egy adott munkahelyhez és egyre nagyobb teret kap a projektalapú munkavégzés. Ráadásul a tanulás nem áll meg a felsőoktatásban, hanem sokkal tovább tarthat, így több területen vállalhatnak munkát az érintettek.
Karrier Minden borzalmas: hogyan dobhatják fel a munkahelyi légkört a vezetők? 
Kollár Dóra | 2021. április 19. 19:14
Az elmúlt több mint egy év minden szempontból megterhelő volt a világ lakossága számára, mentálisan és fizikailag is belefáradtunk a járványba, és bár egyre több jel utal arra, hogy végre valahára talán kifelé tartunk a járványból, optimistának lenni még mindig igazi kihívás. Hogyan hozhatják be a menedzserek a pozitív gondolatokat a pandémia által megviselt munkahelyekre?  
Karrier Visszatérés a hétköznapi munkanapokba - mit tanulhatunk Kínától? 
Privátbankár.hu | 2021. január 3. 17:38
Már látszik a fény az alagút végén, ha a járványhelyzetről van szó, így egyre inkább felmerül az a kérdés is, hogy mi lesz, ha ténylegesen eljön az irodákba történő visszatérés ideje a több hónapnyi távmunka után.   
Makro / Külgazdaság Nem, nem kell igazolás, hogy munkába mehessünk 
Privátbankár.hu | 2020. március 27. 13:19
Ez világosan elhangzott az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.
Karrier Nem minden átverés – tényleg ennyire egyszerűen meggazdagodhatsz 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 21. 12:31
Naponta szembe jön valamilyen kamuhirdetés, ami örök életet és gazdagságot ígér, otthoni, rugalmas munkavégzéssel. Ezek jellemzően túl szépek, hogy igazak legyenek, és a legtöbbről valóban kiderül, hogy csak a szerencsétlen álláskeresőket húzza le. Ugyanakkor az otthoni munkavégzés nagyon is reális alternatíva, és vannak tisztességes, értékteremtő munkák, amiket valóban a kanapénkról végezhetünk. Itt van belőle rögtön öt.
Karrier Áldás vagy átok? Nem mindenkinek való a távmunka 
Balkó Rita | 2016. október 27. 20:10
Hiába spórol sokat a munkaadónak, és tenné kényelmesebbé az életünket, az emberek negyede alkalmatlan az otthoni munkavégzésre.
Makro / Külgazdaság A KDNP újabb húzása: a szombat is legyen szabadnap! 
Privátbankár.hu | 2016. október 27. 07:26
A tervek szerint havonta kétszer a szabad vasárnap mellé szabad szombat is járna.
Személyes pénzügyek Te se mentél nyaralni? Most megnézheted, hányan jártak még így  
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 31. 11:30
A magyarok harmada sajnos sehova sem utazott nyáron.
Karrier Nincs kedved bemenni a munkahelyedre? Így dolgozz otthonról 
Privátbankár.hu | 2015. december 17. 19:30
A két ünnep között számos munkáltató dönt úgy, hogy a távmunkát engedélyez a dolgozóinak. Így nem csak költségeit és adminisztratív terheit csökkentheti, a rugalmas munkavégzés miatt az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek. Ám mivel a távmunkát érintő háttérszabályok nem minden esetben tisztázottak.
Vállalatok Ez az, amiben tanulhatnak a magyar melósok az angoloktól 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 5. 11:13
Az NGM szerint a munkavállalók zöme jobban tudná védeni érdekeit, ha tisztában lenne például azzal, mikor és miért dolgoztathatják a rendes munkaidőn felül. Londonban persze tudják - nem is jár majd a metró egy napon keresztül.
Vásárló Itt az év vége, de még rengeteg szabid van? Akkor ezekre figyelj, különben elbukod 
Privátbankár.hu | 2014. november 27. 20:04
Az év végéhez közeledve mind a munkáltatók mind a munkavállalók oldaláról felmerül a kérdés az eddig ki nem vett, vagy ki nem adott szabadságok további sorsáról. Milyen esetekben lehet a még fel nem használt szabadnapokat kivenni, vagy továbbgörgetni a következő évre?
KKV Folyton értekezleten ül? Tucatnyi e-mailt kap? Ezért nem halad a munkával 
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 18:03
Az e-mailek és az értekezletek állnak leginkább a hatékony belső működés útjában a hazai közép- és nagyvállalatoknál. Az irodai dolgozók például havonta közel 3 munkanapot töltenek vállalati meetingeken, és egy tipikus, 5 fős döntéshozatal jellemzően 65 e-mailt generál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG