Távmunka
Vállalat Bekeményítenek a vállalatok, jönnek a fenyegetések: támadás indul a home office ellen  
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 17. 18:01
A vállalatvezetők 90 százaléka úgy véli, hogy belátható időn belül vissza kell szorítani a távmunkát az amerikai piacon, mert rontja a dolgozók munkájának hatékonyságát és gyengíti a cégek szervezeti kultúráját. Ugyanakkor az ötnapos munkahét visszaállítása majdnem lehetetlen feladatnak tűnik. 
Vállalat Biztonságos munkavégzés a távmunkánál 
PR | 2022. október 25. 14:57
A nem hagyományos foglalkoztatási formák elterjedésével egyre több munkavállaló nem a munkáltató telephelyén, irodájában dolgozik, hanem maga választja meg a munkavégzés helyszínét. A biztonságos munkavégzés a távmunkavégzés esetén is elengedhetetlen, ezért a munkáltatónak és a munkavállalónak ismernie kell azokat a munkavédelmi feltételeket, amelyek betartásával biztosítható a munkát végzők egészségének megóvása és a munkabalesetek megelőzése.
Makro / Külgazdaság K&H jövőkutatás: egy munkahely? Inkább több! 
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 07:48
Magyarország le van maradva a részmunkaidős és távmunka tekintetében az Unióhoz képest. Ezen a téren a koronavírus-járvány javított, de még komoly fejlődésre van szükség, hogy a 4,8 százalékos magyar arány megközelítse az uniós 18 százalékos átlagot. A növekedés borítékolható, a K&H jövőkutatás szerint a következő időszakban sok dolgozó lazábban kapcsolódik majd egy adott munkahelyhez és egyre nagyobb teret kap a projektalapú munkavégzés. Ráadásul a tanulás nem áll meg a felsőoktatásban, hanem sokkal tovább tarthat, így több területen vállalhatnak munkát az érintettek.
Karrier Most már törvény szabályozza a távmunkát Magyarországon  
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 15:36
A veszélyhelyzet meghosszabbításával állandósul a távmunka rugalmas átmeneti szabályozása.
Karrier Végre megérkezett a home office szabályozás? 
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 14:38
A kedd este benyújtott „veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről” szóló salátatörvény-javaslat az élet szinte minden területét szabályozza, a választási szabályoktól a hulladékkezelésen át és több, eddig rendeleti úton bevezetett szabályt véglegesít. A Niveus Consulting Group ezek közül a legfontosabb munkaügyi és adózási kérdéseket vizsgálta.
Vállalat Visszatérés az irodába: mit gondolnak erről a magyarok?  
Privátbankár.hu | 2021. június 28. 13:35
A koronavírus járvány-helyzet miatti távmunkában dolgozókat kérdezték arról, várhatóan milyen formában folytathatják a közeljövőben a munkát. 
Karrier A kormány hívó szava: sok ezer embernek a mai az utolsó home office-munkanapja 
Privátbankár.hu | 2021. május 7. 06:15
Ahogy visszamennek a diákok az iskolákba, a kormány visszahívja az embereket a home office-ból.
Karrier Megugrott a távmunkában dolgozók száma 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. április 7. 10:17
Tavaly háromszor annyian dolgoztak otthonról, mint az azt megelőző tíz évben. 
Vállalat Home office: változnak a szabályok, igazolás nélkül is elszámolható havi 16 ezer forint 
Privátbankár.hu | 2020. november 12. 07:34
A munkavédelmi előírásokon igazítottak és a távmunka miatt adott költségtérítés elszámolásánál dobtak be egy új szabályt.
Vállalat Útmutató az otthoni munkavégzés tökéletesítéséhez  
Valkai Nikoletta | 2020. október 23. 16:20
Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen a Magyarországon korábban csak korlátozottan népszerű otthoni munkavégzés hirtelen általánossá vált. A veszélyhelyzetben munkavállalók százezreinek kellett hozzászokniuk az új munkarendhez. De hogyan lehet a legtöbbet kihozni a home office-ból? 
Karrier Home office: sokkal többet számít, hogyan öltözünk fel, mint gondolnánk 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 27. 06:07
A mackóalsó-kinyúlt póló szett lehet, hogy kényelmesebb, de a kutatások azt mutatják, sokkal eredményesebben dolgozunk távmunkában, ha ugyanúgy öltözünk fel hozzá, ahogy a bejárós munka idején szoktunk.
Közérdekű Nem küldhet minket többé home office-ra a főnök, csak ha beleegyezünk 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 2. 09:36
A jövőben a munkaadó és az alkalmazott egyezkedhet az otthoni munkavégzésről a már késznek tekinthető új távmunkaszabályok szerint. A home office-időszakra 16 100 forint havi rezsiátalány is jár majd, adómentesen.
Makro / Külgazdaság Tovább bővíthetik a távmunkát ősszel, a főnökök beszállhatnának az alkalmazottaik rezsijébe 
MTI | 2020. augusztus 7. 10:27
A kormány a munkaerőpiacon is készül a járvány második hullámára, ősszel kerülhet a kormány elé a szaktárca által készített javaslatcsomag, amely a foglalkoztatás további bővítését szolgálja - mondta el a Világgazdaságnak Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 
Karrier A kihívásokról szólt a home office 
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. június 21. 17:35
Az elhúzódó járványhelyzet miatt házi karanténba kényszerült munkavállalók élete nem volt egyszerű. A legszerencsésebb eset, ha valaki olyan szektorban dolgozik, ahol nem veszítette el a munkáját a járvány következtében, és adottak a feltételek az otthoni munkavégzéshez is. Egy hónap távmunka után ezek voltak a legfőbb tapasztalataink.  
Vállalat A cégek dönthetik el, meddig alkalmazzák a távmunkát  
Privátbankár.hu | 2020. május 15. 11:12
Saját hatáskörben dönthetnek a munkahelyi munkavégzés újbóli bevezetéséről.
Vállalat Munka a karantén idején - a home office-tól a kötelező szabadságig 
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 13:34
Az emberiség a 21. század eddigi legnagyobb kihívásával áll szemben; a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda a munkaviszonyból származó jogokról és kötelezettségekről készített összeállítást a koronavírus-járvány idején.
Kultúra Mielőtt bekattanunk – a karanténból jelentjük 
Gáspár András | 2020. március 17. 20:10
A koronavírus terjedése miatt szerkesztőségünk számos munkatársa is önkéntes karanténba vonult. Miként élik meg a mindennapokat? Hogyan bírják a bezártságot, a személyes találkozások hiányát? Működik-e a digitális munkarend? És hogy csinálják, hogy nem kattannak be?
Vállalat A te cégednél otthonról is lehetne dolgozni a koronavírus miatt? 
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 14:15
A koronavírus terjedése a cégek mindennapos működésére is nagy hatást gyakorol. Az üzletmenet hatékony fenntartása érdekében egyre több vállalkozás dönt az otthoni munkavégzés széleskörű bevezetése mellett, ennek biztonsági kockázataira azonban csak a magyar cégek töredéke van felkészülve. A távoli dolgozók olyan nem várt hatékonysági és adatbiztonsági problémákat, azaz végső soron károkat okozhatnak a munkáltatóknak.
Vállalatok A korábbiaknál pozitívabb a munkáltatók hozzáállása a távmunkához 
Privátbankár.hu | 2019. október 22. 16:00
A munkavállalók 80 százaléka, a cégvezetőknek pedig 65 százaléka támogatja az otthoni munkavégzést egy friss felmérés szerint.
Karrier Tényleg jobban teljesítenek azok, akik be se járnak a munkahelyükre? 
Privátbankár.hu | 2019. május 4. 17:55
A távmunka megállíthatatlanul terjed, egyes előrejelzések szerint ez a jövő foglalkoztatási formája, és tíz éven belül minden harmadik munkavállaló a munkahelyétől távol fog dolgozni. e mennyi időt töltenek egy nap munkával a távmunkában dolgozók? Mennyire hatékonyak és mit gondol a teljesítményükről a főnökük?
Karrier Úszhat vagy zongorázhat is közben – távmunkával a dolgozók megtartásáért 
Eidenpenz József | 2019. április 17. 18:33
Mennyire elterjedt a távmunka, mi az akadálya a további alkalmazásának? Sok vállalatvezető attól tart, hogy a dolgozók nem fogják kitölteni a munkaidejüket, ha otthonról dolgoznak. Másutt viszont megfelelő teljesítmény-méréssel megoldották ezt. A külföldi tapasztalatok szerint a távmunka növeli a termelékenységet, és jelentősen, 40 százalékkal csökkenti az elvándorlást. Ez a munkaerő-hiány miatt nem megvetendő tényező.
Vállalat A magyarok többsége már be se menne a munkahelyére 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 19. 11:33
Egyre népszerűbb a távmunka, sokak szerint azonban otthonuk nem igazán alkalmas erre.
Karrier Váltanak a magyarok: egyre kevesebbet dolgozunk? 
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 08:54
Jelenleg százból öten dolgoznak részmunkaidőben.
KKV Tényleg mindenki jobban járna, ha inkább ki se tennéd a lábad otthonról? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 12:38
Egyre inkább elfogadottá válik a távmunka a hazai cégeknél is. Az alkalmazottak szempontjából talán már senkinek sem kell részleteznünk az előnyeit, ugyanakkor a munkáltatók is jól járnak a home office rendszerével. Mik a legnagyobb előnyei és veszélyei a lehetőségnek?
Karrier Nem minden átverés – tényleg ennyire egyszerűen meggazdagodhatsz 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 21. 12:31
Naponta szembe jön valamilyen kamuhirdetés, ami örök életet és gazdagságot ígér, otthoni, rugalmas munkavégzéssel. Ezek jellemzően túl szépek, hogy igazak legyenek, és a legtöbbről valóban kiderül, hogy csak a szerencsétlen álláskeresőket húzza le. Ugyanakkor az otthoni munkavégzés nagyon is reális alternatíva, és vannak tisztességes, értékteremtő munkák, amiket valóban a kanapénkról végezhetünk. Itt van belőle rögtön öt.
Karrier Vége a nagyvárosi vízfejeknek? Valami végre ismét vonzóvá teheti az elhanyagolt vidéket 
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 13:05
A távolság költsége a gazdaságban csökken, sőt van, amikor zuhan. Akkor is, amikor olcsóbban repülhetünk, akkor is, amikor olcsón szállítják ki a neten rendelt csomagot, amiért nem kellett elmennünk az üzleteket járni, és akkor is, amikor online nézünk filmet, nem vásároljuk boltban. Ez a városiasodás sokáig feltartóztathatatlannak tűnő folyamatát is megfordíthatja.
Karrier Bátrabbak a dolgozók – már nem félünk váltani? 
Privátbankár.hu | 2016. december 15. 14:55
Egyre több munkavállaló magabiztos jövőbeni lehetőségeit illetően.
Karrier Áldás vagy átok? Nem mindenkinek való a távmunka 
Balkó Rita | 2016. október 27. 20:10
Hiába spórol sokat a munkaadónak, és tenné kényelmesebbé az életünket, az emberek negyede alkalmatlan az otthoni munkavégzésre.
Karrier Gondoltad volna? A munkahelyed és te is jól jársz, ha otthonról dolgozol 
Privátbankár.hu | 2016. október 20. 17:02
A távmunkával járó előnyöket a munkavállalók után a munkáltatók is egyre többen ismerik fel. A kisebb irodatérrel és kevesebb energiafogyasztással járó spórolási lehetőségek mellett az otthoni munkavégzés lehetőségére plusz juttatásként tekintenek a dolgozók – ez különösen igaz az X és Y generáció tagjaira.
KKV A főnököd nem akarja, hogy otthonról dolgozz 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 4. 11:34
A kisebb magyar cégek a rugalmas munkaidővel számolnak, a részmunkaidő is előfordul, de az otthoni munkavégzést egyáltalán nem támogatják.
Karrier Miért nem dolgozunk inkább otthonról? 
Privátbankár.hu | 2016. május 15. 15:10
Számos olyan munkaerő-piaci probléma van Magyarországon, amelyre megoldást jelentene a távmunka. Az agilis munkavégzés segítheti a kismamák visszatérését, csökkentheti az országon belüli elvándorlást, illetve a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak is megoldás. Ráadásul sok esetben a távmunka olcsóbb és hatékonyabb megoldás is, mint a telephelyen történő munkavégzés.
KKV Pénzt adnak, hogy ne kelljen mindenkinek 9-5-ig dolgozni 
Privátbankár.hu | 2016. január 12. 14:35
Segítő program indul a kis- és középvállalkozásoknak a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésére. A cégek 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak.
Karrier Nincs kedved bemenni a munkahelyedre? Így dolgozz otthonról 
Privátbankár.hu | 2015. december 17. 19:30
A két ünnep között számos munkáltató dönt úgy, hogy a távmunkát engedélyez a dolgozóinak. Így nem csak költségeit és adminisztratív terheit csökkentheti, a rugalmas munkavégzés miatt az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek. Ám mivel a távmunkát érintő háttérszabályok nem minden esetben tisztázottak.
Karrier Te mit szólnál hozzá, ha heti egy nap otthonról dolgozhatnál?  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 3. 20:04
A távmunka motiváltabbá teheti a dolgozókat és csökkentheti a munkahelyi stresszt. Éppen ezért mi lenne, ha a munkavállalóknak heti egy nap irodán kívüli végezhetnék a munkájukat? Egy friss felmérés szerint mind a dolgozók, mind pedig a munkáltatók egyharmada egyetért abban, hogy ez jó lehetőség lenne, miközben a munkáltatók közel egynegyede gondolja úgy, hogy ehhez további adatbiztonsági és infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.
Karrier Ha ilyen jó a távmunka, akkor mégis miért félünk tőle? 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 18. 20:03
A munkaadók nagy része nem mert eddig távmunkában gondolkozni, aki mégis megtette, jó tapasztalatokról számol be, miközben munkavállalói oldalról egyre nagyobb az igény az irodán kívüli munkavégzésre. A Profession.hu által végzett kutatásból kiderül, hogy munkavállalói oldalról a távmunkát elsősorban a 40-49 évesek, valamint a szellemi munkát végzők támogatják és az is, hogy bár félünk az elszigeteltségtől, mégis szívesebben dolgozunk otthonról.
Karrier Te szeretnél otthonról dolgozni? Miért jó és miért nem a távmunka? 
Privátbankár.hu | 2014. július 2. 20:02
A munkavállalói igényeket és a távmunka által biztosított előnyöket mérlegelve a cégvezetők több mint fele támogatja annak lehetőségét, hogy munkatársai otthonról lássák el feladataikat – derül ki a Profession.hu legújabb felmérésből. Ezzel szemben a gyakorlatban csak minden negyedik vállalatnál létezik ilyen pozíció.
Karrier Mi is az a távmunka és milyen szabályok vonatkoznak rá? 
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 12:23
Atipikus, vagyis a szokásostól eltérő foglalkoztatási forma a távmunka. Bár kisebb mértékben, mint nyugaton, de mára már – Magyarországon is egyre elterjedtebb. A távmunkát a gyakorlatban általában olyan munkakörök esetén alkalmazzák előszeretettel, amelyek nem igénylik a munkáltató székhelyén vagy telephelyein való tartózkodást.
Karrier Egynapos hétvége: mit ér a szombati munkanap? 
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 08:14
Aki csak teheti, lecsúsztatja, szabadságnak veszi ki az irodai munkakörökben a szombati munkanapot, ám akik bemennek, azok egy része is inkább csak a neten szörfözik, a kollégákkal beszélget, vagy éppen leveleit rendezgeti. A legtöbb helyen kora délután hazaengedik a dolgozókat.
Személyes pénzügyek Szörnyű befektetések 3.: Nigériai levelektől a látszatnyereményen át a csalárd távmunkáig 
Eidenpenz József | 2012. szeptember 10. 16:56
A kamu nigériai lánclevelekről talán már mindenki hallott, de a pilótajátékokhoz hasonlóan ez a rendszer is ezer formában éled újjá és szedi újabb és újabb áldozatait. A tanulságuk tömören összefoglalva az, hogy értelmetlen olyasmiért előre fizetni, ami állítólag sok pénzt hoz, illetve aki előlegeket kér, vásárláshoz köt valami „csodálatos” nyereményt vagy egyéb lehetőséget, az majdnem biztosan át akar verni.
Karrier Több tízmillió forintot is spórolhat egy-egy cég a távmunkával? 
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 14:41
Egy 250 munkavállalót foglalkoztató közepes vállalkozás akár több tízmillió forintot is megtakaríthat évente, ha minden alkalmazottját távmunka keretében foglalkoztatja - mondta az MTI-nek Taivainen Krisztián, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) osztályvezetője.
Karrier Tárt karokkal várják a mérnököket és informatikusokat a cégek 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 11:46
Ugrásszerűen nőtt januárban az álláskeresők száma, jelenleg mérnöknek és informatikusnak jó most lenni, mivel az ilyen végzettséggel rendelkezőkre hamar lecsapnak a vállalatok. Nehezebb helyzetben vannak azok, akik távmunkát keresnek, és a beszerzés, logisztika, vagy a turizmus területén szeretnének elhelyezkedni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG