BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
KKV
2019. május 12. 14:39

A keresőoptimalizálás története pontosan nem deríthető ki, hogy hol is kezdődött. Egyszer csak annyit vettünk észre, hogy van, és ha jól használtuk ki, akkor jót tett az üzletnek, aminek weboldala volt.

A keresőoptimalizálás eredete

Azért nehéz megállapítani, hogy mikortól beszélhetünk a kezdetekről, mert egyszerűen nem azzal volt elfoglalva senki, hogy eredettörténetet kutasson. Mégis 1991 és környéke szokott kezdő dátumként szerepelni, innentől mondhatjuk el, hogy a Google algoritmusai nagyon sok változáson mentek keresztül napjainkig.

A mai keresőmotorok

A keresőmotorok alapja egy 1945-ben született adattárolási archívum. Ekkor olyan adatokat és megfigyeléseket gyűjtöttek, amelyek párhuzamosan nem lelhetőek fel más dokumentumokban. Ez egy olyan adattár volt, mint manapság a Google.

Az első, kezdetleges keresőmotorokat üzleti célokra használták fel, amelyek kategóriákba rendezték az egyes információkat, amire a felhasználók rákerestek. 1994-től jegyzik az Alta Vista, Infoseek, a Lycos és a Yahoo keresőmotorokat, 1997-től pedig a Google.com domain nevet. Itt tennénk említést arról, hogy 2009-ben jelent meg a Bing, amelynek korábbi nevei: MSN Search, Windows Live és a Live Search voltak.

Ahogy nőtt a népszerűségük a keresőmotoroknak, annál nagyobb szükség volt a keresőoptimalizálásra, mert a honlaptulajdonosok észrevették a keresőmotorokban rejlő lehetőségeket. Ahhoz, hogy egységes szabályok szerint működjön a dolog elviekben mindenki számára, megindult a keresőoptimalizálás.

Az 1990-es évek

Az internet elterjedése és a keresőmotorok használata miatt megindult az információszerzés. Ez azonban nem vezetett mindig minőségi eredményre, mert a kereső azokat az oldalakat listázta ki, ahol a legtöbb keresett szót, kifejezést találta meg. Így a honlaptulajdonosok telezsúfolták az oldalaikat kulcsszavakkal. Az úgynevezett kulcsszó halmozás miatt fejlesztették ki a hatékonyabb algoritmusokat, amiben 1998-tól a Google élen jár!

A Google a találati rangsoroláshoz a PageRank technológiát használja, hogy minőségi alapon rangsoroljon.

2000-es évek

A Google lett az abszolút hatalom a keresőmotorok között. Azért is lett sikeresebb, mert a világhálót egészében tekinti át, elsősorban a felhasználók számára kívánta élménnyé tenni a böngészést. Fokozatosan szűnik meg a kulcsszó halmozás, a spamszerű linkek szűrése fejlődik. Folyamatosan bővül a Google szolgáltatása: személyre szabott keresési eredmények szűrte releváns találatok, a hirdetőknek is kedvező feltételek a forgalom növekedésére, folyamatos algoritmus fejlesztések a rangsorolások frissen tartásához.

2010-es években tovább fejlődött a Google a mobiltelefonok keresőoptimalizálása terén, a továbbiakban a mobil böngészésre is gondosan ügyeltek, hogy ne legyenek zavaró elemek, amik az élményt rontják.

A keresőoptimalizálás történetét még lehetne folytatni, hiszen napjainkban is folyamatos fejlesztések és változások zajlanak a Google berkein belül.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: KKV

KKV Csak az üzletek fele nyitott ki a fővárosi bevásárlóutcákban
Privátbankár.hu | 2020. május 27. 09:34
Sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék. Kevés vendéggel, 20-30 százalékos bevétellel zajlott a kijárási korlátozások utáni első hét, bértámogatásra, áfacsökkentésre és vissza nem térítendő támogatásokra volna szükség a túléléshez.
KKV Újabb magyar cégek vállalták, hogy megtartják a munkahelyeket
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 25. 21:33
A mai napon a Nanushka, a Filati Maclodio KFT és a thyssenkrupp is átvehette a versenyképességi program keretében osztott támogatási okiratokat.
KKV Sokat javult a helyzet Magyarországon - így esett vissza a hazai adócsalások aránya
Kollár Dóra | 2020. május 5. 18:21
Megjelent a 2020-2024-es időszakra vonatkozó hazai konvergenciaprogram, amely részletesen foglalkozik az adócsalók, -elkerülők elleni küzdelemmel is.  
KKV Mennyibe kerül a dolgozók egészsége?
Privátbankár.hu | 2020. május 1. 06:05
A vállalkozások – mérettől függetlenül – keresik a lehetőségét, hogy egészségesen tartsák a munkavállalóikat. A szándékot fel lehet öltöztetni a felelős foglalkoztató köntösébe, de a mérleg serpenyőjében legalább ennyit nyom az igény, hogy csökkenjen a betegállományban töltött napok száma.  
KKV Hiába a mentőcsomag, továbbra is kilátástalan helyzetben a bevásárlóutcák
Privátbankár.hu | 2020. április 29. 10:06
Nem tudták kihasználni a gazdasági mentőcsomagokat a bevásárlóutcák kereskedői, a legtöbb vállalkozás nem tudja igénybe venni az ígért támogatásokat. A tematikus utcák a túlélésért küzdenek.
KKV Megjelent a rendelet: kitolják a bevallási határidőket, növelik a SZÉP-kártya keretösszegét
Privátbankár.hu | 2020. április 21. 22:39
Megjelent a 82-es sorszámú Magyar Közlöny olyan rendeletekkel, amelyek a kormánytagok által korábban már bedobott könnyítéseknek adnak törvényi keretet.
KKV Alig akartak hinni a szemüknek a katások
Csabai Károly | 2020. április 21. 16:32
Már akik befizették a márciusi penzumukat. Az ugyanis az adószámlájukon több napon át többletként jelent meg. Mára viszont már eltűnt. A magyarázat a könyvelési szabályokban keresendő - közölte a NAV lapunk megkeresésére.
KKV Mi lesz a k+f projektekkel? Új támogatási formák
Privátbankár.hu | 2020. április 21. 11:30
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal könnyített előlegkifizetési szabályokkal enyhíti a folyamatban lévő projektek likviditási nehézségeit, egyszerűbb eljárási szabályokkal, meghosszabbított határidőkkel segíti a pályázatok kedvezményezettjeit. Az érintettekben felmerülő kérdések kezelésére új kommunikációs csatorna is indul KFI Hotline néven.
KKV Csalódott cégek mondják el, hogy miért nem tudják igénybe venni a bértámogatást
Privátbankár.hu | 2020. április 20. 09:38
A kisebb vállalkozások elkeseredettek, a nagyobb cégek - köztük tőzsdén forgó vállalatok - még vizsgálják a program feltételeit.
KKV Nem kíméli a válság az infokommunikációs cégeket sem
Privátbankár.hu | 2020. április 5. 16:35
A gazdaság digitális újraindítását támogató program azonnali megtervezését és elindítását kezdeményezi az IVSZ. „A digitalizáció nemcsak a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzet enyhítésében játszhat szerepet, hanem egyedülálló lehetőséget jelent a magyar nemzetgazdaság technológia-vezérelt fejlődési pályára állítására is” – idézi a szervezet ma közzétett felméréséből. 
Friss
hírlevél