<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Német lapinformáció szerint az Európai Központi Bank a gazdasági növekedés ösztönzését célzó hitelprogramot tervez.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) és a Der Spiegel szerint az EKB kormányzótanácsa várhatóan már a következő, csütörtöki ülésén dönt egy új hitelprogram eindításáról, amelynek legfőbb célja forráshoz juttatni a kis- és közepes méretű vállalkozásokat (kkv) az euróövezet hitelszűkével küszködő déli országaiban.

40 milliárd eurót pumpálnának a kkv-szektorba

A funding for lending - finanszírozás hitelezésért cserébe - típusú brit jegybanki programok mintáját követő új eszköz révén legfeljebb 40 milliárd eurót bocsátanak majd az euróövezeti bankok rendelkezésére, azzal a feltétellel, hogy a pénzt a kkv-szektornak továbbítják hosszú futamidejű és alacsony kamatozású kölcsön formájában.(Hasonló elvek mentén működik a jegybank növekedési hitelprogramja Magyarországon).

A programot várhatóan egy kisebb keretösszeggel indítják el, hogy teszteljék az EKB-nál korábban még soha nem használt módszert.

A frankfurti intézménynél azzal számolnak, hogy elsősorban az euróövezet déli régiójában élnek majd az új lehetőséggel, de a program nyitott lesz, így akár német bankok is csatlakozhatnak.

Ez még a Buba szerint is belefér

Az FAS szerint a kezdeményezést az EKB válságkezelő tevékenységét kritikusan szemlélő német Bundesbank is támogatja. A Bundesbank szerint aggasztó, hogy a kereskedelmi bankok az EKB-től származó forrást jórészt állampapírokba fektetik, hiszen az EKB így közvetve súlyosan eladósodott euróövezeti tagállamokat finanszíroz, az új hitelprogram révén viszont változtatni lehet a bankok magatartásán, és forráshoz lehet juttatni az euróövezetnek a válságból akadozva kilábaló déli régióját, vagyis egyszerre két gondot lehet kezelni.

Van más is a tarsolyban

A FAS és a Der Spiegel egyaránt azt írta, hogy az új kezdeményezés csak az egyik része az EKB tervezett monetáris ösztönző csomagjának, amelynek részeként az alapkamatot újabb mélységi rekordra, 0,15 százalékra csökkentik a jelenlegi 0,25 százalékról, és negatív betéti kamatot határoznak meg, vagyis a bankoknak kell majd fizetniük azért, hogy az EKB-nál tarthassák a pénzüket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
KKV Hogyan dolgozzunk együtt a folyamatosan kötekedő kollégákkal?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 17:06
A munkahelyi konfliktusok senki számára sem ismeretlenek, azonban míg egyes viták előre visznek és fejlődéshez vezetnek, mások csak kárt okoznak, és mérgezővé teszik a munkahelyi légkört. Mit tehetünk azért, hogy a kötekedő kollégákkal együtt tudjunk dolgozni? A Harvard Business Review kutatói ezt járták körbe.
KKV Örülhetnek a lottóárusok ennek a hírnek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 15:32
A Szerencsejáték Zrt. fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis- és közepes vállalkozásokat célzó ösztönző programját, ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek.
KKV Varga Mihály: ezekkel a javaslatokkal erősítenék a digitalizációt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 17:28
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos