<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
A Design Terminálban, a startup világ és a kreatív ipar felkapott találkozópontján került megrendezésre kedden az első budapesti Pioneers Unplugged.

A rendezvény a kreativitás, innováció és az inspiráció jegyében több mint 100 embert mozgatott meg, köztük vállalkozókat, nagyvállalati vezetőket, befektetőket, programozókat, hekkereket valamint a média munkatársait. A régiós szinten is jelentős Pioneers Festival "kistestvérének" nevezhető Unplugged rendezvénysorozat a héten debütált Budapesten.

Az InVendor színeiben Imre Zsombor nyitotta meg a rendezvényt, ahol a magyar startup ökoszisztéma teljes keresztmetszetében képviseltette magát. A hangulat laza és oldott volt, ahogy az ilyen rendezvényeken azt megszokhattuk. A Pioneers nemcsak az előadók személye miatt érdekes esemény, kiváló helyszíne a kapcsolatépítésnek is. A rendezvény alatt a Terminálban a fiatal vállalkozók, startupperek maximum a nagy meleg miatt izzadhattak, a legtöbben jó hangulatban, sörözgetve beszélgettek már befutott cégvezetőkkel az álmaikról vagy arról, hogy hol tart jelenlegi projektjük.

A Pioneers Unplugged Budapesten Árvai Péterrel.Az első elődadó Árvai Péter, a Prezi.com alapítója volt, aki saját példáján keresztül mutatta be, hogyan teremthet egy startup vállalkozás pár év alatt 140 munkahelyet, hogy világszerte 24 millió felhasználót szolgáljon ki. Árvai egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy az ötleteinket ne tartsuk magunkban, osszuk meg minél több mindenkivel.

Öltöny, nyakkendő helyett
Így is neki lehet vágni az álmok valóra váltásának - galéria az első Unplugged-dzsemboriról.
Katt a képre!

Az "Ideas matter" felirattal a pólóján megjelenő Árvai szerint a kreativitás az egyik legfontosabb hajtóereje a cégépítésnek és a vállalkozásoknak - ezt amúgy nemcsak ő mondja, de a Szilícium-völgy cégvezetői is így gondolják, ott pedig három havonta épül fel egy milliódolláros cég... A fiatal vállalkozóknak ráadásul a "nagy öregektől" sem kell megijedni. Mint Árvai kiemelte, az S&P 500-as index cégeinek átlag életkora az elmúlt fél évszázadban 60 évről 18-ra csökkent, és ez a tendencia folytatódni fog. Vagyis egyre több a sikeres és fiatal cég - ezek története pedig lendületet adhat a hazai startupoknak is. Akárcsak a Prezi sztorija.

A nemzetközileg elismert közösségi média szakértő, Dr. Meskó Bertalan a webes orvoslás lehetőségeiről beszélt Árvai után. Példája jól mutatja, hogy az új technológiák hatékonyan alkalmazhatók a konzervatív, bizalmi kapcsolatokra épülő iparágakban is.

Az esemény egyik látványossága a Leonar3Do új, web-alapú, organikus, közösségi digitális 3D modellezésre alkalmas megoldásának bemutatója volt. A Leopoly segítségével új lendületet kaphat a manapság egyre divatosabb 3D nyomtatás.

A startup kultúra egyik alapvető értéke, és egy jól működő ökoszisztéma elengedhetetlen feltétele a kapcsolatépítés, az együttműködés és a kölcsönös tudásmegosztás. A visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy az Unplugged jó fórumot biztosít ezekhez, és összehozza az érintetteket. Mindössze négy óra leforgása alatt új együttműködések, üzletek és partneri kapcsolatok születtek – nyilatkozta Imre Zsombor, az InVendor alapítója.

Örülök, hogy újra együtt dolgozhattunk a Pioneers Festival szervező csapatával a vállalkozói kultúra terjesztésében. A Pioneers Unplugged Budapest sorozat ezentúl 2 havonta rendszeresen megrendezésre kerül majd és a célja, hogy egy kreatív, innovatív, tenni akaró közösség rendszeres találkozási pontja legyen – tette hozzá Szabó Balázs, az InVendor üzletfejlesztési vezetője, a Pioneers nagykövete.

Le a kalappal a magyar startupperek előtt. Az Unplugged sorozat egyik legjobb hangulatú, példaértékű rendezvénye volt a budapesti  – mondta Allan Schlundt Bodien, aki a Pioneers Festival szervezői közül érkezett Bécsből. A következő dzsembori a nyári szünet után, szeptemberben várható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Varga Mihály: ezekkel a javaslatokkal erősítenék a digitalizációt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 17:28
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter.
KKV Felemás a kép: hogyan teljesítenek a hazai cégek, ha innovációról van szó?
Privátbankár.hu | 2021. július 14. 13:52
A járvány okozta gazdasági válság utáni kilábalásban főszerepet kap az innováció, de ezen a téren felemás kép rajzolódik ki Magyarországon – derül ki a K&H most elindított innovációs indexéből, amely a 300 millió forintot meghaladó éves árbevétellel rendelkező magyar cégek innovációhoz való hozzáállását és terveit mutatja be.
KKV Ez az a hét döntés, amitől most bedörrenhet a magyar gazdaság
MTI | 2021. július 8. 14:08
Szijjártó Péter Belgrádban beszélt bővebben azokról a kilábalást segítő jogszabályokról, melyeket most fogadott el a kormány.
KKV Egy lehetőség, amiből a katás vállalkozások kimaradnak
Privátbankár.hu | 2021. június 13. 11:03
A 200 milliárd forintos keretösszegű Technológiaváltó támogatási programban a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak 10-629,3 millió forint közötti támogatást a termelékenységük növeléséhez, valamint a technológiai és szervezeti megújulásukhoz.
KKV Nagy tervek: mivel foglalkozik majd Hosszú Katinka legújabb cége?
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 16:07
Sikeres évet zártak Hosszú Katinka cégei - az úszónő idén pedig újabb piacon próbálja majd ki magát. 
KKV Budapestet meg kell okosítani - pályázatot indít a főváros
Privátbankár.hu | 2021. május 26. 15:05
Smart Budapest Ötletversenyt hirdet a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A pályázatokat július elsejéig várja a város, az ötletverseny győzteseit pedig – egy többkörös zsűrizést követően – szeptember elején hirdetik ki. Az ötletverseny célja, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.
KKV A covid kárvallottjai között a baristák és a sommelier-ék
Szarvas György | 2021. május 18. 18:43
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. Márpedig sokuknál ez döntő kérdés, hiszen - mint az köztudott - a koronavírus-járvány egyik legkorábbi jele, és hosszan tartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy a baristák, a sommelier-ek és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.
KKV Ismét jön a pályázat: új lehetőség a taxisoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 14. 10:48
Hamarosan újra pályázhatnak a taxisok kormányzati támogatásra elektromos autók beszerzéséhez, jelentett be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.
KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos