<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV

A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.

Bár az igaz, hogy a vállalkozások könnyedén létrehozhatnak egy ingyenes Facebook oldalt, ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a platform valódi forgalmat hozzon a cégek számára, ehhez szinte folyamatosan hirdetni kell.

Az nyilvánvaló, hogy van lehetőség Facebook-hirdetések megvásárlására is, amelyek segítségével könnyebben szerezhetők új követők az oldalakon, csakhogy ez nem jelenti azt, hogy a lájkolók valóban látni is fogják a cég posztjait. Egyes adatok szerint az oldalak posztjai hirdetés nélkül nagyjából a követők 1-5 százalékánál jelennek meg a hírfolyamban – a nagyobb elérésért komoly összegeket, akár 300 dollárt is kell fizetni (ebben az esetben a poszt nagyjából 50 ezer, nemcsak az oldalt már követő embert ér el). Ráadásul az elérés önmagában még nem jelent interakciót, ez csupán arra elegendő, hogy a bejegyzés biztosan feltűnjön ennyi ember oldalán. Az mindenesetre kétségtelen tény, hogy az eredményes Facebook kommunikáció koránt sincs ingyen, a hirdetések ára egyre magasabb.

A közösségi oldal másik nagy gyengeségét az állandóság hiánya adja, az elmúlt években szinte teljesen átalakult mind a platform megjelenése, mind hirdetési szabályai. A Facebook az utóbbi időszakban hangsúlyozottan a felhasználói visszajelzések alapján fejleszt, így a változás mindig a kanyarban van, ilyen ingatag talajra pedig nehéz közösségi média stratégiát építeni.

A legnagyobb közösségi média platform végül pedig a kormányzatok folyamatos kritikái mellett azzal a problémával is küzd, hogy egyes régiókban csökkent felhasználóinak száma, ráadásul az aktív facebookozók sem használják ki teljesen a site nyújtotta lehetőségeket: a rendszeresen belépők közel fele egyáltalán nem posztol, döntő többségük pedig azt vallja, hogy szinte sosem kattint hirdetésekre.

Mi a helyzet más közösségi oldalakkal?

Az tehát egyértelmű, hogy Facebook évről-évre veszít korábbi vonzerejéből az internetes jelenlétüket fejleszteni kívánó kkv-k számára, de mire számíthatnak azok, akik más oldalakon próbálnak előre törni?

Twitter

Legnagyobb hátránya egyértelműen az, hogy továbbra is rendkívül népszerűtlen a magyar felhasználók körében – a platform igazán sikeres mindig csak az angolszász nyelvterületen tudott lenni. Ha azonban egy cég mégis a Twitteren hirdetés mellett döntene, fel kell készülnie arra, hogy egy fiók és egy követőtábor felállítása hosszú hónapokon át tarthat, ráadásul a felhasználók szinte szabályozás nélkül kritizálhatják a promotált terméket. Emellett a rossz vélemények az oldal felépítésének köszönhetően sokkal gyorsabban terjednek, azaz hogyha cégünk a kritikusok kereszttüzébe kerül, a Twitter gyorsan hatalmas károkat okozhat.

Instagram

A fiatalabb korosztály körében továbbra is kifejezetten népszerű az Instagram, így jó ötletnek tűnhet itt hirdetni a cégek számára, csakhogy ennek a közösségi oldalnak is jelentős hátrányai vannak. Az Instagram Business például nem ad lehetőséget a privát üzenetek korlátozására és szűrésére, amelyek megválaszolása egy nagyobb követésű profilnál komoly emberi erőforrást vesz igénybe, ráadásul több olyan alternatív oldal is létezik, amely elemzéseket készít egyes Instagram-oldalak követésének és elérésének alakulásáról, így a konkurens cégek nagyon könnyen képesek lehetnek lekövetni a social media stratégiát.

Mindemellett az Instagramon jelenlévő cégek évek óta gyanakodnak arra, hogy a közösségi oldal szándékosan korlátozza elérésüket azért, hogy hirdetéseket vásároljanak, ám ezt a teóriát sem beigazolni, sem megcáfolni nem sikerült igazán.

Hova forduljanak a közösségi oldalakon szenvedő cégek?

A cikkben már említett hátrányok miatt a kkv-kban felmerülhet az igény arra, hogy alternatívákat keressenek. Az elmúlt években egy számottevő vállalati kör jutott el a tudatos márkaépítés azon fokára, ahol a napi szintű konverziós célokon túl egyre komolyabb hangsúlyt kap a márkaismertség. Amellett, hogy mára szélesedett ki és erősödött meg ez a vállalati szegmens, egyre nő azoknak a száma, akik nem tudnak tovább növekedni az eddigi eszközeikkel. A DisplayNOW.net olyan cégeknek kínál megoldást, amelyek hirdetései túlságosan megdrágultak, vagy jelenlegi módszereikkel nem tudnak tovább terjeszkedni.

A közösségi oldalakon nehézségekkel küzdő cégek számára jó alternatíva lehet a DisplayNOW.net.A közösségi oldalakon nehézségekkel küzdő cégek számára jó alternatíva lehet a DisplayNOW.net.

Ráadásul azokon a közösségi oldalakon, amelyek Donald Trump amerikai elnök fiókjait is zárolni tudták, sok hirdető kiszolgáltatottnak érzi magát, és nem akarja, hogy egy kontrollálhatatlan platformtól függjön a bevétele. A cégek hirdetési szempontból is több lábra akarnak állni, a DisplayNOW használatával ez megvalósulhat, hiszen a platform teljes kontrollt helyez a kkv-k kezébe. A hirdető megszabhatja, hogy melyik médiumban, hol, és mikor jelenjen meg cége, ráadásul a webshop pontos analitikát is készít a kampányról, így adva még teljesebb képet arról, hogy hogyan optimalizálhatók a hirdetés megjelenése és elhelyezése.

Csasztvan Nóra médiaértékesítési szakértő, az újonnan indult, magyar fejlesztésű hirdetési webshop vezetője szerint, most érkezett el a webshop ideje, hiszen megerősödött és kiszélesedett a kkv-szegmens, amely a DisplayNOW-ból leginkább profitálhat. Mint mondta, a dráguló hirdetések és a romló hatékonyság világában a kisebb reklámzaj és a minőségi hirdetési környezet versenyelőnyt jelent.

Csasztvan Nóra médiaértékesítési szakértő, a DisplayNOW vezetőjeCsasztvan Nóra médiaértékesítési szakértő, a DisplayNOW vezetője

 

Címkék: KKV KKV Marketing

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Hogyan dolgozzunk együtt a folyamatosan kötekedő kollégákkal?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 17:06
A munkahelyi konfliktusok senki számára sem ismeretlenek, azonban míg egyes viták előre visznek és fejlődéshez vezetnek, mások csak kárt okoznak, és mérgezővé teszik a munkahelyi légkört. Mit tehetünk azért, hogy a kötekedő kollégákkal együtt tudjunk dolgozni? A Harvard Business Review kutatói ezt járták körbe.
KKV Örülhetnek a lottóárusok ennek a hírnek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 15:32
A Szerencsejáték Zrt. fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis- és közepes vállalkozásokat célzó ösztönző programját, ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek.
KKV Varga Mihály: ezekkel a javaslatokkal erősítenék a digitalizációt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 17:28
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter.
KKV Felemás a kép: hogyan teljesítenek a hazai cégek, ha innovációról van szó?
Privátbankár.hu | 2021. július 14. 13:52
A járvány okozta gazdasági válság utáni kilábalásban főszerepet kap az innováció, de ezen a téren felemás kép rajzolódik ki Magyarországon – derül ki a K&H most elindított innovációs indexéből, amely a 300 millió forintot meghaladó éves árbevétellel rendelkező magyar cégek innovációhoz való hozzáállását és terveit mutatja be.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos