<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az ukrán gabonát az oroszok a Közel-Keletre adnák el. Lettország kötelező katonai szolgálatot vezet be.

  • Legalább két ember meghalt és heten megsebesültek, miután "masszív ágyúzás" érte a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városát - közölték a hatóságok. A város polgármestere, Vadim Liak felszólította a lakosokat a terület elhagyására, miután az orosz erők csapást mértek egy piacra és egy lakónegyedre.
  • Donyeck kormányzója 350 ezer civilt szólított fel lakóhelyük elhagyására, mivel az orosz csapatok fokozzák offenzívájukat a térségben.
  • Az ukrán erők új védelmi vonalakat alakítottak ki Donyeckben, ahol még mindig irányítás alatt tartják a nagyobb városokat, és ellentámadásokat terveznek az ország déli részén.
  • Az oroszok által támogatott szakadárok két külföldi zászló alatt közlekedő hajót foglaltak le az Oroszország által megszállt Mariupol kikötővárosban, és azt állították, hogy azok "állami tulajdont képeznek" ez alatt a Donyecki Köztársaságot értve.
  • Egy több ezer tonna gabonát szállító, orosz zászló alatt közlekedő hajót tartanak fogva és vizsgálnak a török hatóságok, mivel azt állítják, hogy rakományát Ukrajnából lopták el.

Ukrán katonák harcálláspontjukon, a Harkiv közelében húzódó orosz fronton. Fotó: MTI/AP/Jevhen MaloletkaUkrán katonák harcálláspontjukon, a Harkiv közelében húzódó orosz fronton. Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

  • Ukrajna arra kérte Törökországot, hogy vizsgáljon ki három további orosz hajót, amelyek állítólag lopott gabonát szállítottak. A Reuters által ismertetett június 13-i levélből kiderült, hogy az ukrán főügyészség arra kérte Törökország igazságügyi minisztériumát, hogy vizsgálja ki és szolgáltasson bizonyítékokat három olyan hajóról, amelyekről úgy véli, hogy állítólag lopott gabonát szállítottak a megszállt ukrán területekről, például Herszonból.
  • Az oroszok által megszállt ukrajnai zaporizzsjai terület új orosz vezetője, Jevgenyij Balickij kijelentette: azt tervezik, hogy Ukrajna gabonáját a Közel-Keletre adják el. A vásárló országok Irak, Irán és Szaúd-Arábia volnának.

  • Oroszország vasúti összeköttetés beindítását tervezi a rosztovi terület és az általa megszállt kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk között - jelentette az orosz állami média.
  • Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főnöke szerint az ENSZ 270 olyan esetet dokumentált, amikor Ukrajnának az orosz és az oroszok által támogatott erők által tartott részein civileket "önkényesen fogva tartottak és eltüntettek".
  • Lettország visszaállítja a kötelező katonai szolgálatot - jelentette be kedden a védelmi miniszter, Artis Pabriks, miután Moszkva ukrajnai háborúja közepette egyre nő a feszültség a szomszédos Oroszországgal. (via The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyint becserkészik – fellélegezhet Európa?
Káncz Csaba | 2022. augusztus 17. 20:34
Az EU az esetleges nukleáris megállapodás után megvásárolhatja Irán olaját - az orosz helyett. A piacra ömlő olajtöbblet az árakat is lenyomná, egyben csökkentve Oroszország bevételeit. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kína és Oroszország együtt hadgyakorlatozik
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 19:43
El kell vágni az oroszok kapcsolatát a Krímmel, hidat kell robbantani – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója. Ez történt az orosz-ukrán háború 176. napján.
Makro / Külgazdaság Miért nem lövik le a GPS-t az oroszok Ukrajnában?
Litván Dániel | 2022. augusztus 17. 18:20
GPS-jelek vezetik orosz célpontjaikra a HIMARS-rakétákat, miközben az oroszok képesek lennének zavarni ezeket a jeleket. Akkor miért nem teszik?
Makro / Külgazdaság Jól megy a Takarék Jelzálogbanknak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:32
Nyereséges első félévet zárt a Takarék Jelzálogbank Nyrt. a megváltozott gazdasági környezet ellenére is, így 2022. június végéig 978 millió forint adózás előtti nyereséget ért el.
Makro / Külgazdaság Péntektől ismét drágul a tankolás
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:17
A benzinért bruttó 5 forinttal, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni.
Makro / Külgazdaság Magyarokat is érint: Októberig meghosszabbítják a korlátozást a Heathrow-n
Elek Lenke | 2022. augusztus 17. 17:09
A londoni Heathrow repülőtér október végéig meghosszabbította az utasok maximális számát, hogy lépést tartson az ügyfelek igényeivel, és minimalizálja azokat a problémákat, amelyek a nyár elején káoszhoz vezettek.
Makro / Külgazdaság A nap képe: titokzatos roncs bukkant elő a Dunából
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:56
Egy hajó, amely mintegy 80 évvel ezelőtt süllyedt el.  
Makro / Külgazdaság A cseh lakossági gázfogyasztás korlátozását rendelhetik el
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:24
Szükség lehet a cseh lakossági gázfogyasztás korlátozására - mondta a cseh ipari és kereskedelmi miniszter szerdán Prágában.
Makro / Külgazdaság Kevesebbet vásárolnak az amerikaiak - közelíthet a recesszió
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 15:59
Megtorpant a kiskereskedelmi forgalom növekedése az Egyesült Államokban júliusban.
Makro / Külgazdaság Betett Putyin a németeknek: a fogyasztók állják a gázimportőrök brutális veszteségeit
Wéber Balázs | 2022. augusztus 17. 15:39
Az Unipert több mint 12 milliárd eurós veszteség érte az első félévben főleg amiatt, hogy a piacról kellett pótolnia az elapadó orosz gázszállításokat. Mindezt azonban nagyrészt a német fogyasztók fizetik majd meg a minimum triplázódó gázszámlák révén, ráadásul egy új illetéket is kapnak a nyakukba.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG