<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Nyugat-Európa több nagyvárosában az önkormányzatok logisztikai képességét és a társadalom tűrőképességét már meghaladta a bevándorlók áradata. Berlinben különösen 12 arab klán került a célkeresztbe. De mit tesz Dánia és Hollandia a muszlim párhuzamos társadalmak felszámolásáért?
Angela Merkel német kancellár olvassa a Fit für den Rechtsstaat (Készen állva a jogállamra)  című,  integrációt segítő könyvet a szíriai menedékkérőknek tartott órán Frankfurtban. EPA/THOMAS LOHNES / POOL

Az ausztrál kormány kedden bejelentette, hogy intézkedéseket foganatosíthat, amelynek célja az újonnan érkezett migránsok letelepedésének megakadályozása a nagyobb városokban és átirányításuk az alacsonyabb népsűrűségű térségekbe.

Nyugat-Európával ellentétben Ausztrália nem enged be a területére ismeretlen identitású és egészségi állapotú bevándorlókat és menekülteket, ennek ellenére a téma kiemelt lesz a jövő májusi általános választásokon. A kormány számításai szerint a bevándorlás 2017-ben a keleti parti nagyvárosok infrastruktúrájára 15.4 milliárd eurónyi terhet rakott.

Pedig voltak józan hangok

Nyugat-Európa több nagyvárosában is – az utóbbi években főként Németországban és Svédországban – az önkormányzatok logisztikai képességét és a társadalom tűrőképességét már meghaladta a bevándorlók áradata.  Pedig a németeknél már 2016 elején megjelentek azok a józan hangok, amelyek felszólították a kormányt, hogy a menekülteket a csökkenő népességű falvakban telepítse le. Már az akkori adatok azt mutatták, hogy míg a 20 000-nél kisebb lélekszámú német településeken a migránsok részaránya 12 százalékos, a 100 000 ezret meghaladó lakosú városokban ez az arány elérte a 27 százalékot.

De a német nagykoalíció nem tett határozott lépéseket, holott már a 2016-os rendőrségi jelentések leszögezték, hogy különösen Berlinben és Brémában arab bűnöző nagycsaládok teljes városnegyedek fölött szerezték meg az uralmat. Ezek a klánok az elmúlt időszakban szisztematikusan szervezték be a menekültszállásokon az erős testfelépítésű arab fiatalokat.

A friss jelentések szerint Berlinben 12 arab klán került a célkeresztbe, amelyek felosztották maguk között az utcákat.

Dánia nem viccel

Káncz Csaba

A dán törvényhozás még május végén döntött arról, hogy 2030-ig felszámolja a nagyvárosokban élő muszlim párhuzamos társadalmakat, így a zömében bevándorlók lakta negyedekben hamarosan kötelező lesz a dán értékek, illetve a keresztény ünnepek ismerete.  Amennyiben a szülők utóbbit nem teszik lehetővé a gyermekeiknek, a szociális juttatásoknak is búcsút mondhatnak.  Dániában közel hatvanezren élhetnek muszlim gettókban.

A törvényhozás ugyancsak megszavazta az arcot eltakaró ruhadarab, azaz a burka és a nikáb viselésének tilalmát, nemrég pedig a kisebbségben kormányzó jobboldali koalíció azt is napirendre tűzte, hogy megtagadja az állampolgárságot minden olyan bevándorlótól, aki az állampolgári eskü letételekor nem fog kezet az ellenkező nemű polgármesterrel.

Hollandiában a konzervatív sajtó legalább negyven no-go zóna létezését feltételezi.  A holland parlament új ülésszakának kezdetén heves vitát generált a migráció kérdése: Klaas Dijkhoff, a legnagyobb kormánypárt frakcióvezetője ugyanis a dánokéhoz hasonló gettótörvény elkészítését szorgalmazta.

A Mark Rutte miniszterelnök vezette, jobbközép-liberális VVD politikusa szerint az államvezetés egysze­rűen nem hunyhat szemet afelett, hogy Hollandiának akadnak olyan részei, ahol bizony nem a hazai értékek dominálnak. Emiatt a szóban forgó, gettósodott területeken legalább kétszer olyan súlyos büntetőintézkedéseket vezetne be.

Káncz Csaba jegyzete

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már hivatalos: fontos kelet-ukrajnai várost vettek be az oroszok – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Erdogan villámgyors behatolása a Balkánra
Káncz Csaba | 2022. július 3. 18:25
Bár Ankara a balkáni muszlimok védőszentjeként tünteti fel magát – különösen Boszniában –, valójában nagyobb figyelmet fordít a gazdasági együttműködésre. A török ​​közszolgálati műsorszolgáltató elindított egy balkáni szolgáltatást, amelynek célja, hogy „Törökország hangját” közvetítse a régióban. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hírt kapott Putyin a keleti frontról
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 17:31
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt - adta hírül az orosz védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság "Visszalépünk hetven évet" – bírálta az újbóli fegyverkezést Ferenc pápa
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 14:59
Békére van szükség, de nem olyanra, amely a fegyverkezési egyensúlyon alapszik, mondta.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban, ársapkát követelnek az elszálló energiaárakra
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 13:29
A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Manfred Weber elosztaná az orosz földgázt az EU-tagállamok között
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 12:01
Igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagországok között, az orosz gázszállítások korlátozása miatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban Manfred Weber szerint.
Makro / Külgazdaság A nap képe: egy nagy tökkel viccelődik Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 11:16
A hőség a magyar miniszterelnököt is megihlette.
Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG