<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kurszk régióban csapódhattak be ukrán lövedékek. Bizonytalan az Azovsztalban fogságba esett ukránok sorsa, a béketárgyalások teljesen elakadtak.

  • Az Azovsztal üzemet több hetes ostromban tartó több mint 260 ukrán katonát a megadás után orosz ellenőrzés alatt álló területre szállították. Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint fogolycsere keretében hamarosan hazakerülhetnek.Anna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes keddi kijevi sajtótájékoztatóján a sebesült ukrán katonák orosz ellenőrzés alatti területre szállításáról pedig azt mondta, hogy "ez volt az egyetlen kiút".
    "Még egyszer emlékeztetnünk kell arra, hogy Mariupol védői: a nemzeti gárda, az országos rendőrség, a határőrség, az ukrán hadsereg, különösen a 36. tengerészgyalogos dandár, a mariupoli területvédelmi alakulat teljes mértékben teljesítették harci küldetésüket" - szögezte le.
    Orosz részről viszont olyan nyilatkozatok is elhangzottak, hogy a mariupoli helyőrség maradékának most fogságba esett tagjait terroristaként kéne kezelni őket. Ebben az esetben bíróság elé kerülhetnek, ahol hosszú börtönbüntetést, de akár még halálbüntetést is kiróhatnak rájuk.

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

  • Teljesen megakadtak a béketárgyalások. Mindkét fél azt közölte, hogy nem várható előrelépés ezen a területen, és mindkét fél a másikat okolja ezért. Az orosz külügyminisztérium szerint a tágyalóasztalhoz való visszaülés is nehézségekbe ütközhet.
  • Rakétatámadás érte Lviv környékét az éjszaka. Az orosz rakéták a lengyel-ukrán határ közelében, egy vasútvonal mentén csapódtak be.
  • Éjszakai szokásos videós üzenetében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy folytatódik az utolsó ukrán katonák „kimentése” az Azovsztalból. Arról is beszélt, hogy a német kancellárral és a francia elnökkel is egyeztetett a hadi helyzetről, valamint az Unió küszöbön álló, hatodik szankciós csomagjáról. Az ukrán elnök a cannes-i filmfesztivál megnyitóján is felszólalt videón, itt arról beszélt, hogy a filmművészet nem maradhat néma a háború ügyében, ehelyett a szabadság nyelvévé kell válnia.
  • A helyi kormányzó szerint az Ukrajnával határos oroszországi Kurszk régió egyik határmenti falujában ukrán tüzérségi lövedékek csapódtak be, de személyi sérülések nem történtek.

  • A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság 42 fős, a feltételezett orosz háborús bűncselekmények kivizsgálására érkezett csapatot küldött Ukrajnába. A hágai törvényszék korábbi történetében még soha nem küldött ekkora létszámú csapatot egyetlen helyszínre sem.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Németország 1 milliárd euróval támogatja Ukrajnát? - ez történt eddig ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 18:16
Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Meredeken emelkednek az élelmiszerárak Svédországban is
Elek Lenke | 2022. június 25. 17:42
A tavalyi évhez képest 8,8 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Terrorellenes készültséget rendeltek el Norvégiában
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 16:54
A legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el szombaton Norvégiában a hajnali oslói lövöldözéses merénylet után.
Makro / Külgazdaság Az ukránok már amerikai fegyverekkel lövik az oroszokat?
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 15:37
Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken - közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: Budapesten is találtunk lángost baráti áron
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 14:01
Folytatjuk lángosmustránkat: ezúttal egy budapesti piacon néztünk körbe.
Makro / Külgazdaság Surányi György szerint ma 330-340 forintba kellene kerülnie egy eurónak
Csabai Károly | 2022. június 25. 11:01
Ezt tette volna lehetővé a volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász szerint, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év elején, amikor már látszott, hogy meglódul az infláció, sokkal nagyobb mértékű kamatemelést hajtott volna végre. Surányi György a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban arra is rámutatott, ez esetben például egy euró most akár 330-340 forint is lehetne.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kaptak az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:43
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontotta az amerikai gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését részben amiatt, hogy visszaesik a kereslet a jegybank szerepét betöltő Fed várhatóan agresszív kamatemelése miatt, ugyanakkor azzal számol, hogy az Egyesült Államok "szűken ugyan", de elkerüli a recessziót.
Makro / Külgazdaság Valami készül a Csendes-óceán partjainál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:23
Ausztrália, az Egyesült Királyság, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Japán új csoportot hozott létre, hogy erősítsék gazdasági és diplomáciai kapcsolataikat a csendes-óceáni térség országaival.
Makro / Külgazdaság Csaknem kétszázötven ukrán menekült kapott jó hírt a magyar rendőrségtől
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 09:36
Az ukrán-magyar határszakaszon 6990 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6570-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG