<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Senki sem cáfolta hivatalosan a Putyin jobbkezének számító politikus állításait.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és kormányfő, aki jelenleg az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnök-helyettese, a Telegram közösségi platformon azt írta, hogy „Georgiát teljesen el kell foglalni, mert az nem is létezett korábban”. A bejegyzésből többek között az Ukrainksa Pravda is idézett, s bár nem tette hozzá, de emlékezhetünk: Vlagyimir Putyin ugyanezt mondta a háború kezdeti szakaszában Ukrajnáról is, megkérdőjelezve a megtámadott ország puszta létjogosultságát. A május 9-diki győzelem napi ünnepségen már egyenesen a volt szovjet államiság visszaállítására tett célzásokat. 

Dmitrij Medvegyev manapság nem a finom hangú posztjairól híres. Fotó: MTI/EPADmitrij Medvegyev manapság nem a finom hangú posztjairól híres. Fotó: MTI/EPA

A lap szerint Medvegyev (vagy inkább egyik munkatársa - a szerk.) szinte azonnal törölte a posztot, de sem bocsánatkérés nem volt eddig, sem hivatalos hír arról, hogy meghackelték volna az oldalát.

A posztban egyébként kifejtette még:

„Kijev és az egész Kis Oroszország (orosz propaganda szóhasználat, ezzel utalnak arra, hogy Ukrajna Oroszország alárendeltje - a szerk.) nacionalista bandáktól való megtisztítása után Oroszország megint egységes és nagy lesz. Ezután pedig Moszkva és a szláv népek vezetésével elindítjuk a következő kampányt, hogy visszaállítsuk hazánk határait, amik, mint közismert, végtelenek.”

Medvegyev azt írta, hogy Georgia mint ország 1801-ig nem létezett, csak a régi Oroszország határain belül tűnt fel, ennélfogva Észak- és Dél-Oszétia, Abbházia és Georgia más területeit csakis úgy egyesíthetik, ha azok Oroszországon belül maradnak.

A politikus mesterséges államnak nevezte Kazahsztánt is, azt hajtogatva, hogy a most önálló és hivatalosan Moszkva által is elismert országban már a 17. században megkezdődtek az oroszok betelepülései, oroszok hozták létre az első lakott falvakat a vad földeken, az északi területeken csakis szlávok laktak.

Medvegyev azzal vádolta a 21. századi kazah vezetést, hogy népirtást követ el az ottani oroszok ellen  azzal, hogy mesterségesen áttelepíti a különféle népekhez tartozó lakosságot az országon belül.

„Nem csukjuk be a szemünket, látjuk mi folyik ott. Amíg nem érkeznek oda az oroszok (mármint az oroszt katonák – a szerk.), addig soha nem lesz ott rend.” - írta.

„Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a 90-es években elkövetett évszázados hibát kijavítjuk. Nem lesznek semmiféle szuverenitási parádék és a nagy és hatalmas Szovjetunióban élt népeket megint egyesítjük. Ennek érdekében pedig nem sajnálunk semmilyen áldozatot és eszközt. Már haladunk is ezen az úton. Őseink vérével áztatott földjeinket nem adjuk, senkivel szemben nem hátrálunk.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Nem jön az orosz olaj, de a Molnak vannak tartalékai
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 16:42
Vannak tartalékok, de dolgoznak a probléma megoldásán is.
Makro / Külgazdaság Kína ezért támogatja az óriási ország felvételét a BRICS-be
Káncz Csaba | 2022. augusztus 9. 15:55
Kína számára a BRICS bővítésének célja, hogy enyhítse az amerikai nyomást, miközben akadályozza India mély beágyazódását az amerikai táborba. Argentína számára a BRICS-csatlakozás azonban nem lesz zökkenőmentes folyamat most, amikor gazdasága mélyponton van. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Amerika lefoglalná egy orosz acélmágnás luxusgépét
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:29
Megszületett a bírósági engedély Andrej Skoch magánrepülőjének lefoglalásához.
Makro / Külgazdaság Óriási pofonokat oszt ki az orosz-ukrán háború Európa legnagyobb gazdaságának
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:02
Komoly károkat okoz Németországban a háború, és ez a munkaerőpiacra is begyűrűzhet.
Makro / Külgazdaság Valóban katonai célokra használja Oroszország a most fellövött iráni kémműholdját?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 12:49
Oroszország iráni kémműholdat lőtt fel a világűrbe, amit kezdetben vélhetőleg saját céljaira fog felhasználni az ukrajnai háborúban.
Makro / Külgazdaság Visszatérnek a Boeing "Álomgépei"
Szakonyi Péter | 2022. augusztus 9. 10:44
Holnap, azaz szerdán átveszi az első Boeing 787-es repülőgépet az American Airlines. A Dreamlinereket gyártó óriásvállalat kétéves  kényszerű szünet után szállíthatja termékeit a megrendelőknek. Az új gépek átadása azonban nem lesz problémamentes , hiánycikk lett ugyanis a hajtómű.
Makro / Külgazdaság 250 orosz dezinformációt terjesztő weboldalt azonosítottak New York-ban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 10:07
A NewsGuard, egy New York-i székhelyű, az online félretájékoztatást tanulmányozó és nyomon követő cég 250 olyan weboldalt azonosított, amelyek aktívan terjesztik a háborúról szóló orosz dezinformációkat. Az elmúlt hónapokban több tucat új oldallal bővült a lista.
Makro / Külgazdaság Itt az első gyorsreakció: a kétszámjegyű infláció 2023-ban is velünk maradhat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:38
Ezt vetítik előre a Magyar Bankholding elemzői a KSH által ma közzétett 13,7 százalékos éves inflációs adat kapcsán.
Makro / Külgazdaság Sokkoló adatot közölt a KSH: 13,7 százalék lett az infláció júliusban!
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:00
Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett egy év alatt. Az infláció gyorsulását jelzi, hogy a fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,3 százalékkal nőttek. 
Makro / Külgazdaság Kína Tajvan invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:47
Folytatódtak a Tajvan körüli kínai hadgyakorlatok kedden, a tajpeji külügyminiszter szerint Peking a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG