<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megkezdődik az első, nemi erőszakkal vádolt orosz katona pere, Szeverodonyecket teljesen elvághatják az oroszok. Reggeli háborús hírek.

  • Hivatalosan is megkapta Ukrajna és Moldova az EU tagjelölti státuszt. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte a döntést, kijelentve hogy „Ukrajna jövője az Európai Unióban van”. Hozzátette: „Ez egy olyan győzelem, amire 120 napja és 30 éve várunk.” Végezetül kijelentette: „És most legyőzzük az ellenséget.”
  • Folytatta lassú előrenyomulását az orosz hadsereg a szeverodonyecki kiszögellés környékén, amelyet most már a teljes bekerítés fenyeget. Liszicsanszktól délre két települést is elfoglaltak az oroszok, az ezen a környéken harcoló ukrán csapatokat több irányból is támadják. Újabb átkelést kíséreltek meg az oroszok a Donyec-folyón is, ha ez sikerrel jár, még nagyobb veszélybe kerülnek a kiszögellést védő ukrán erők.
  • Szeverodonyeckben továbbra is heves harcok folynak az Azot vegyiüzemnél, a legfrissebb hírek szerint a városban már csak itt tartják magukat az ukránok. Az ukrán elnök tanácsadója szerint „félelmetes végkifejlete felé halad’” a Kelet-Ukrajnáért folyó ütközet.

  • A helyi ukrán vezetők szerint immár nincsen biztonságos város a civilek számára Donyeck keleti részén. „Kiemelkedően veszélyes a lakosoknak bárhol a régióban maradniuk” – mondta Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó.
  • Nagy-Britannia segítené a fekete-tengeri ukrán kikötők környékének aknamentesítését. Boris Johnson arról is beszélt, hogy a britek szakértelmükkel az Ukrajnából esetlegesen újrainduló tengeri gabonaexportot lebonyolító hajók biztosítását.
  • Egy meghallgatással megkezdődött Ukrajnában az első olyan orosz katona pere, akit egy ukrán nő megerőszakolásával vádolnak. A 32 éves gyanúsított ügyét távollétében fogják tárgyalni a vád szerint Kijev közelében ölt meg egy férfit, majd annak feleségét gyereke jelenlétében többször is megerőszakolta.
  • Újabb 450 millió dollárnyi hadi segélyt küld Ukrajnába az Egyesült Államok, köztük HIMARS rakétakilövőket és több tízezer tüzérségi lövedéket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Gulyás Gergely bejelentette: engedett Brüsszelnek a kormány az uniós források ügyében
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 12:48
A cél, hogy minél előbb hozzáférhessünk az uniós Helyreállítási Alap pénzeihez.
Makro / Külgazdaság Lemond a brit miniszterelnök: elsodorják a botrányok Boris Johnsont
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:46
Nem tud tovább ellenállni a botrányhős miniszterelnök: a párt vezetésétől most, a miniszterelnöki címtől ősszel válik meg Boris Johnson.
Makro / Külgazdaság Tíz hónap után először lett többlet a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:16
A várt hiánnyal szemben 135 millió euró többlet keletkezett a külkereskedelemben májusban az áprilisi 523 millió euró deficitet követően, ami tíz hónapja az első többlet.
Makro / Külgazdaság Az óriási kamatemelés ellenére is vergődik a forint
Király Béla | 2022. július 7. 09:56
Csütörtökön 200 bázispontos kamatemelést hajtott végre az MNB, az ilyen lépés normális esetben brutális jelzővel illethető. Azonban még ez sem tudta erősödő pályára állítani a forintot.
Makro / Külgazdaság Uniós pénzek: a magyar kormánynak is üzent az uniós biztos
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 09:46
A Bizottság mérlegelni fogja, hogy mely esetekben lehet szükséges megvonni a források kifizetését.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban kellene az uniós pénz Magyarországnak - vannak, akik mindent elvennének tőlünk
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 08:42
A lengyelek megalkudtak Brüsszellel, de a helyreállítási pénzhez még nem jutottak hozzá - Magyarországnak egyre jobban kellene a pénz, de egyelőre a pletykák szerint csak jobb tárgyalási pozíciót akarunk kicsikarni, előrelépésről nincs szó.
Makro / Külgazdaság Az oroszok újra beüzemelték a mariupoli kikötőt, újabb város felé masíroznak a seregeik - összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:53
Az ukrán elnök arról beszélt az éjjel, hogyan lövik nyugati nehézfegyverekkel az orosz erőket - az oroszok pedig amerikai fegyverrendszerek kilövéséről adtak hírt. Elkezdődött a háború 134. napja.
Makro / Külgazdaság Egyre dagad a brit belpolitikai botrány - sorra kérik a miniszterelnök lemondását a kormánytagok
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:26
Boris Johnson még mindig tartja magát, nem hajlandó lemondani - pedig sorbaállnak az irodája előtt a magasrangú kormánytagok, hogy távozásra szólítsák fel.
Makro / Külgazdaság „A benzinár is elszállt” – nyugati szomszédunkban is bedurvult az infláció
Wéber Balázs | 2022. július 7. 05:21
Bár Ausztriában még nem mindenki érzi az energiaár-robbanást, az általános drágulás egyértelmű, az infláció pedig csaknem fél évszázados csúcson van. Helyi magyarok és hivatalos statisztikák segítségével próbáltunk képet alkotni az inflációs helyzetről nyugati szomszédunknál.         
Makro / Külgazdaság Medvegyev atommal fenyegetőzik - Von der Leyen: Európának fel kell készülnie az orosz gáz teljes elzárására - Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 19:38
Összefoglalónk az ukrajnai háború 133. napjáról.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG