Garnélarák Koktél
A bolygón csupán egy finom előételnek számít, sok asztronautának azonban a liofilizált garnéla-keverék kiemelt fontossággal bír. Egyesek szerint ez a gravitáció hiánya miatt van: mivel nincs tömegvonzás, a vér az űrhajósok fejébe fut, eltompítva ezzel az ízérzékelést. A garnélakoktél és a hasonló fűszeres ételek az űrhajósok elmondása szerint a legfinomabb csemegének számítanak a fedélzeten.

Paradicsom- és bazsalikommag
A magokat nem fogyasztják el az űrhajósok, csak „megsétáltatják” őket: a világűrt megjárt magokból aztán iskolások nevelnek növényeket, hogy megkóstolhassák a termést, összehasonlíthassák a „földi” zöldségeket a „földön kívüliekkel”.
Antianyag
Bár a bikás energiaitalról mondják, hogy szárnyakat ad, mégis az Antimatter (Antianyag) nevű energiaital az egyetlen, ami már eljutott a világűrbe is. A Microgravity Enterprises speciális, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó itala 2006-ban és 2007-ben került Föld körüli pályára. A cég sört és sportitalt is készít űrbéli fogyasztásra.
Tésztaleves
A percek alatt elkészíthető, sok tésztás leveseket is újragondolták, hogy az űrben is elkészíthető és fogyaszthatóak legyenek. A szokásos hullámos tészta helyett tésztagolyókat tettek bele, így könnyebb megenni. Mivel az űrhajósok utazásuk során nem jutnak forrásban lévő vízhez, ezért a levest úgy módosították, hogy már 70 fokon is el lehessen készíteni.
Canasnacks
Az első kanadai űrétel olyan aprósütemény, amely juharsziruppal vagy áfonyakrémmel van megtöltve. Bár elsősorban Dave Williams kanadai asztronautának készült, több mint 10 ezer kérés érkezett a földlakók köréből is, így hamarosan akár a boltok polcaira is kerülhet a juharlevél alakú sütemény.
Fűszeres zöldbab
A garnélarák-koktélhoz hasonlóan ez az étel is elsősorban a fűszeressége miatt vált kedvenccé az űrben. A fedélzeten azonban nem a szokásos zöldbabfőzeléket szolgálják fel: Emeril Lagasse, egy híres szakács különleges receptje alapján készül ez az étel. Lagasse egyike volt azoknak a séfeknek, akiket a NASA felkért, hogy segítsenek újfajta űrmenüket kifejleszteni.
Thomas P. Stafford és Donald K. Slayton tubusos orosz ételekkel a Szojuz fedélzetén, 1975-ben
(Fotó: NASA)
Coca-Cola és Pepsi
A kólaháború 1985-ben lépte át a sztratoszféra határát: a NASA ekkor mindkét nagy gyártónak lehetővé tette, hogy az űrbe juttasson termékéből. A szokásos kóstoló-teszt azonban sajnálatos módon kudarcba fulladt a nullgravitációs környezet és a hűtő hiánya miatt. A lebegő Pepsi-labdák viszont legalább elszórakoztatták az űrhajósokat egy darabig. A Coke később újra előfordult a fedélzeten, ekkor azonban már speciális túlnyomásos flakonokban, adagolóval ellátva szervírozták.
Narancsital
A poralakú narancsdzsúsz a "60-as években a Gemini program során vált népszerűvé, azóta is fogyasztják az űrrepülőkön és a Nemzetközi Űrállomáson. Az italport gyártó Kraft szőlő-, mangó és grapfruit-ízzel is igyekszik az űrhajósok közérzetét javítani.
Jégkrém
A liofilizált (szárítva fagyasztott) jégkrém nem hideg, és száraz mint a fűrészpor, de amikor elolvad a szájban, majdnem emlékeztet a földi fagylaltokra. Ebből a nyalánkságból a legtöbbet egyszerű földlakók fogyasztják el, akik így akarnak belekóstolni az űrhajós életbe. Egyszer azonban tényleg megjárta a világűrt, egy asztronauta kérésére.
Cukormázas csokoládégolyók
A csoki csak a szádban olvad, nem a kezedben – hirdeti a szlogen. Bár a NASA nem verte nagydobra, melyik márkát csomagolja űrutazáshoz, 1996-ban az egyik űrhajós azt jelezte rádión a földi irányításnak: jó lenne még egy pár M&M"s. Hála a súlytalanságnak, a csoki kiválóan alkalmas arra, hogy az asztronauták igazi PacMan-t játsszanak az űrállomáson.
Velük lesz az Erő: fénykard lesz az űrhajósoknál
Megdöbbentő: egyszerűen semmit sem találtak
Lomtalanítás nagyban: repült a 635 kilós tartály
Énekel a Nap: felvették a mennyei zenét
Nemzetközi Űrállomás: kondul a vészharang - képek
Forrás: SPACE.com