3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vasárnap is folytatódik a svájci békekonferencia - a kiszivárgott nyilatkozattervezet alapján béke biztosan nem lesz az eredmény. Az USA újabb másfél milliárd dollárt küld - összefoglaló.

  • Vasárnap három munkacsoportot alakítanak a svájci békecsúcson: a nukleáris biztonsággal és védelemmel, a humanitárius kérdésekkel, valamint az élelmezésbiztonsággal és a fekete-tengeri hajózás szabadságával foglalkoznak ma. Több mint 90 ország vesz részt a hétvégi svájci békecsúcson - Kína viszont nem vesz részt rajta, Oroszországot meg sem hívták, így nagy áttörésre nem számítanak a szakértők.  A csúcstalálkozó végleges nyilatkozatának a Reuters által látott tervezete "háborúnak" nevezi az orosz inváziót - miközben Moszkva egyébként elutasítja ezt a jelzőt, különleges katonai műveletnek nevezik a hadműveletet, a Nyugat elleni szélesebb körű küzdelem részének tekintve azt.  A nyilatkozatterv felszólít arra, hogy állítsák vissza Ukrajna ellenőrzését a zaporizzsjai atomerőmű és az azovi tengeri kikötők felett. 
  • A Reuters közzétette a teljes, meglehetősen rövid nyilatkozattervet is - ez számos kényes kérdéssel nem foglalkozik, például hogy milyen lehet Ukrajna háború utáni berendezkedése, hogy Ukrajna csatlakozhat-e a NATO-hoz, vagy hogy hogyan lehetne kezelni a csapatkivonásokat mindkét oldalról.
  • Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli a csúcson.
  • Az Egyesült Államok több mint másfél milliárd dollárt ajánlott fel Ukrajna számára humanitárius segélyként és az energiaellátás javítására - jelentette be Kamala Harris alelnök, miután találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel a Svájcban rendezett békekonferencián. Az alelnök bejelentése szerint 824 millió dollárt szánnak az ukrán energiainfrastruktúra helyreállítására és egyéb energiaszükségletek kielégítésére. 379 millió dollár humanitárius célokat szolgál, így élelmiszer- és vízellátást, menedékhelyek kialakítását, valamint egészségügyi szolgáltatásokat tartalmaz. Az amerikai kormányzat 300 millió dollárt nyújt Ukrajnának polgári biztonsági célokra, ide értve a bűnüldöző szervek anyagi támogatását.
  • Az Ukrajnát ért orosz támadásokban három ember meghalt, hat pedig megsebesült az elmúlt nap folyamán - jelentették a regionális hatóságok június 16-án.Oroszország összesen kilenc ukrajnai területet - Csernyihiv, Szumi, Poltava, Luhanszk, Zaporizzsja, Herszon, Dnyipropetrovszk, Harkiv és Donyeck - vett célba. Az utóbbi két régióból áldozatokról számoltak be.
  • Oroszországban közben kisebb túszdráma zajlik. Hat fogvatartott, akik közül néhányan kapcsolatban álltak az ISIS-szel, túszul ejtették az őröket egy előzetes letartóztatási központban Rosztovban. A férfiak, akik között vannak olyanok is, akiket már elítéltek terrorcselekmények miatt, kiütötték cellájuk egyik ablakának rácsait, és behatoltak egy őrszobába, ahol legalább két börtönőrt túszul ejtettek. Összefoglalónk megjelenésének idején érkezett a hír: fegyverropogás hallatszik a helyszínen.
  • Nyikita Cicsaji orosz fotós, aki a News.ru orosz hírportálnak dolgozott, meghalt egy ukrán dróntámadásban a Donbaszban - jelentette a hírportál.
     

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Magyar Pétert megválasztották, Deutsch Tamás kiakadt
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 15:46
A Tisza Párt alelnöke tisztséget kapott.
Nemzetközi Pénz áll a házhoz Ukrajnában, orosz pénz is
Mester Nándor | 2024. július 23. 15:03
Elkezdik oda csöpögtetni a lefoglalt mintegy 300 milliárd eurós orosz vagyonból származó jövedelmek egy részét. Közben az Európai Unió jóváhagyta a 4,2 milliárd eurós segélyt.
Nemzetközi A Hamász rakétája pusztíthatott el egy gázai iskolát?
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 13:56
A Hamász palesztin terrorszervezet Izraelre irányzott rakétája még a Gázai övezetben lezuhant, és Nuszeirat menekülttábor iskolájának épületén landolt - jelentette az izraeli hadsereg szóvivője kedden.
Nemzetközi Külön védelmet kapnak az izraeli és az ukrán sportolók Párizsban
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 12:35
A párizsi olimpián résztvevő izraeli delegációt a nap 24 órájában a francia csendőrség különleges alakulata (GIGN) őrzi - írta a Le Monde Gerald Darmanin francia belügyminiszter közlésére hivatkozva.
Nemzetközi Az izraeli légierő alaposan odacsapott
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 10:33
Az izraeli hadsereg kedden légicsapással megölte a palesztin Hamász katonai szárnyának helyi parancsnokát és az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű palesztin katonai szervezet helyi vezetőjét Ciszjordániában.
Nemzetközi Egymásra talált a Fatah és a Hamász Kínában
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 09:52
A Fatah, a Hamász és más palesztin csoportok képviselői kedden közös egységnyilatkozatot írtak alá Pekingben, a megállapodásban a köztük lévő megosztottság megszüntetésére és a palesztin egység megerősítésére tettek ígéretet - közölte a kínai állami média kedden.
Nemzetközi Vajon van-e elég kraft Kamala Harrisben ahhoz, hogy elérje, amit Hillary Clintonnak nem sikerült? 
László Éva Lilla | 2024. július 23. 09:31
Főhet az amerikai Demokrata Párt feje, hogy kit indítson az elnökválasztáson Donald Trump ellen. Sokak szerint Kamala Harris, a jelenlegi alelnök lenne a legkézenfekvőbb jelölt. De nem ő az egyetlen, aki szóba jöhet. 
Nemzetközi Izrael soha nem látott pusztítást végez
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 09:00
Az ENSZ becslése szerint az izraeli offenzíva az 1980-as évek szintjére lökte vissza az oktatást és az egészségügyet a Gázai övezetben.
Nemzetközi Ime az legjobb európai meddőségi klinikák listája
Kormos Olga | 2024. július 23. 08:33
Összeállították Európa legjobb meddőségi klinikáinak sorrendjét, és nem találtunk magyarországi centrumokat közöttük. Hiába járt egykor fél Európa hozzánk az 1992-ben alapított Kaáli Intézetekbe, majd az azokat követő magánklinikákra – lekerültünk a térképről.
Nemzetközi Lemond a Trump elleni merénylet felelőse?
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 07:51
Közösen szólították fel lemondásra a titkosszolgálat igazgatóját republikánus és demokrata kongresszusi tagok hétfőn, a Donald Trump elleni merényletkísérletről szóló meghallgatáson.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG