3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Miközben az oroszok éppen nukleáris fegyverekkel gyakorlatoznak, az Egyesült Államok újabb eszkalációs lépést tenne. Háborús híreink csütörtök reggel.

  • Végrehajtotta továbbfejlesztett, nukleáris robbanófejjel is felszerelhető rakétájának első tesztjét Franciaország. A Rafale harci gépekről indítható ASMPA-R rakétát robbanófej nélkül tesztelték, a tesztet a védelmi minisztérium sikeresnek minősítette. Franciaország a következő években védelmi költségvetésének 13 százalékát tervezi nukleáris kapacitásainak fejlesztésére költeni, e program részeként fejlesztik a légi indítású rakétákat is, amelyeket 2035-ig terveznek lecserélni. A tesztre egy nappal azután került sor, hogy Oroszország nukleáris csapásmérő erőkkel kezdett hadgyakorlatba az ukrán határok környékén – ezt részben az európai csapatok Ukrajnába küldésének Franciaország által felvetetett terveire válaszul lépte Oroszország.
  • Ukrajna egyes tengeri drónjait rakétasorozatvetőkkel szerelte fel, és ezekkel támadta az orosz erők állásait a szárazföldön a Mikolajivi régióban.
  • Egy Harkiv ellen végrehajtott orosz légitámadásban a helyi hatóságok szerint 10 ember sérült meg. A siklóbombával végrehajtott csapásban egy kávézó, egy lakóház, illetve egy benzinkút szenvedett súlyos károkat.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videóüzenetében segítséget kért országa számára az orosz siklóbombák elleni védekezéshez, kijelentve, hogy e területen még sok a teendő mind eszközök, mind a megfelelő taktika kidolgozása tekintetében.
  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy olyan javaslatot készít elő, amely megengedné amerikai fegyverek oroszországi célpontok elleni bevetését az ukrán haderő számára. Blinken múlt héten Ukrajnában járt, és akkor arról beszélt, hogy ugyan nem bátorítják az ukránokat arra, hogy Oroszországon belül hajtsanak végre csapásokat, ennek eldöntését az ukránokra kéne bízni. Mike Johnson, a képviselőház republikánus elnöke az üggyel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, hogy meg kéne engedni az ukránoknak, hogy úgy vívják a háborút, ahogy jónak látják. „Meg kell adni a lehetőséget, hogy visszavágjanak” – mondta.
  • Az orosz hatóságok ukrán támadásokról számoltak be az Ukrajnával határos Belgorodi régió területéről, illetve a megszállt Liszicsanszkból is, amelyekben összesen három ember halt meg.
  • A svéd koromány összesen 7 milliárd dollár értékű katonai segítségnyújtásról döntött Ukrajna számára. Az ukrán védelmi miniszter üdvözölte a döntést, hozzátéve, hogy a svéd fegyverek „már bizonyítottak a harctéren”.
  • Az ISW szerint az orosz hatóságok a bíróságok segédletével elkezdték az orosz hadseregről, illetve a háborúról „hamis” információk terjesztésével vádolt személyek pszichiátriai intézményekben történő elhelyezését és kényszergyógykezelését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Nagyon lesújtó hírt kapott Izrael és a Hamász
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 20:31
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának új, független jelentése azzal vádolja Izraelt és a Hamászt, hogy háborús bűnök és emberi joggal kapcsolatos jogsértések sorozatát követték el tavaly október 7-e óta.    
Nemzetközi Lakóövezetet ért orosz rakétacsapás, sok az áldozat
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 19:56
Ez történt szerdán az orosz-ukrán háborúban.
Nemzetközi Évente minimum 30 ezer menedékkérőt terít szét az EU, de lehet felmentést kapni
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 17:46
A migrációs és menekültügyi paktum elfogadásával az Európai Unió állandó, jogilag kötelező, de rugalmas szolidaritási mechanizmussal rendelkezik annak biztosítására, hogy egyetlen tagállam se maradjon migrációs nyomás alatt, célja tehát a tagállamok közötti szolidaritás működőképessé tétele - közölte az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi csomag szerdán ismertetett közös uniós végrehajtási tervében.
Nemzetközi Akkora a baj, hogy ismét tiltott zónát hoz létre Lengyelország a határnál
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 16:44
Aláírta Tomasz Siemoniak lengyel belügyminiszter a lengyel-fehérorosz határsáv egyes szakaszaira vonatkozó belépési tilalomról szóló rendeletet - közölte szerdán a varsói belügyi tárca.
Nemzetközi Néppárti nagyágyúval tárgyal Magyar Péter pénteken
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 15:17
Arról egyeztetnek, hogy a tiszás EP-képviselők csatlakozzanak a néppárti frakcióhoz.
Nemzetközi Megkongatta a vészharangot Emmanuel Macron
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 14:16
Emmanuel Macron francia államfő szerdán felszólította mindazokat, akik "nemet tudnak mondani a szélsőségekre", hogy fogjanak össze az előrehozott nemzetgyűlési választások "előtt vagy után ", amelyeket azt követően írt ki, hogy az európai parlamenti választáson a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nagyarányú győzelmet aratott, és a köztársasági elnök által fémjelzett centrista pártszövetség messze lemaradva a második helyen végzett.
Nemzetközi Párizs és Róma szabja át az Európai Uniót
Káncz Csaba | 2024. június 12. 09:34
Scholz és Macron pozíciójának jelentős gyengülése Kijevben megkongatja a vészharangokat. A két leszerepelt centrista politikus helyén megjelent két bivalyerős támogatottságú populista, akik látszólag ellentétben állnak egymással, de az elkövetkező években jelentős hatással lesznek az EU irányvonalára. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Megint csak blöfföl Putyin, vagy nagyon megbánja a Nyugat, hogy fegyvereivel Oroszországot lövik?
Litván Dániel | 2024. június 12. 05:44
Miután egymás után engedélyezik a NATO országai, hogy az ukránok fegyvereikkel orosz területre lőjenek, megjöttek az orosz fenyegetések is válaszul. De mivel vághatnak vissza az oroszok, és valóban megint közelebb kerülünk ezzel a világháborúhoz?
Nemzetközi Újabb eurómilliárdokat ígértek Ukrajnának, de a fronton egyre rosszabb a helyzet
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 20:03
Kedd esti összefoglaló Oroszország ukrajnai inváziójáról.
Nemzetközi Cáfol a román elnök: nem zárják ki Magyarországot a keleti NATO-klubból
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 18:52
A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag "rendszeresen szembehelyezkedik" a partnerek döntéseivel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG