1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

AZ MNB kezdeményezésére létrejött „Év Bankja” díjsorozat keretében többek között azt a kereskedelmi bankot is díjazzák, amely a legjobban kezelte a válságot
Több jelentős bank is érdeklődik a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Pénziránytű Alapítvány és a MasterCard által az „Év Bankja” díjsorozat keretében közösen meghirdetett, a kereskedelmi bankok által elnyerhető „Pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank” cím iránt - tudtuk meg a MasterCard és a Pénziránytű Alapítvány közös sajtóközleményéből.

A tegnapi, az alapítvány által megrendezett tájékoztatón - ahol a cím odaítélésének szempontrendszerét és a zsűri összetételét is ismertették - szó esett a „MasterCard - Év bankja” megmérettetésről, valamint az újonnan meghirdetett „Pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank” kategória odaítélésének módjáról. Amellett, hogy figyelembe veszik a már megvalósult programokat, az értékelési szempontok nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a pályázók a közösen kezdeményezett, és a lakosság több szegmensére is kiterjedő akciókban gondolkodjanak.

A tájékoztató nem titkolt célja volt, hogy még a díj idén első alkalommal történő odaítélése (2010. ősze) előtt olyan új kezdeményezésekre ösztönözze a piaci szereplőket, amelyeket a pályázati anyagukban idén ugyan még csak vázlatosan szerepeltethetnek – mivel a zsűri az odaítélés előtt eltelt egy évben megvalósult akciókat értékeli –, de a következő évben már jelentős súlyuk lehet a pályázatok elbírálásakor.

A zsűritagok

A zsűri tagjainak felkérésekor a cél az volt, hogy minél több szempont érvényesüljön az elbírálás során, így a fogyasztóvédelem, a média, a tanácsadás és a tudományos élet elismert szakemberei egyaránt részt vesznek a pályázatok értékelésében. A zsűri tagjai a következők:

- dr. Várhegyi Éva, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója

- dr. Dietz Gusztávné, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke
Papp Emília, a HVG újságírója

- Szép Péter, a Scale Consulting alapító partnere

- Muraközy Balázs, az MTA Közgazdaságtudományi Intézet tudományos munkatársa
A díjat meghirdető szervezetek remélik, hogy az új díj rövid idő alatt – a már korábban létező kategóriákhoz hasonlóan – presztízs-értékűvé válhat, és a cím elnyerésének lehetősége újabb ösztönzést ad a kereskedelmi bankoknak arra, hogy a lakosság pénzügyi jártasságát növelő kezdeményezéseket hívjanak életre.

Tavaly két újdonság is szerepelt a programban. Az „Az év ifjú bankára“ címért azok a fiatal banki szakemberek szállhattak versenybe, akik ifjú koruk ellenére, egy-egy intézmény, vagy akár az egész szektor szempontjából fontos feladatot láttak el, és kiemelkedőt alkottak 2008-2009 során. „A válságot legjobban kezelő bank“  kategóriát pedig azért hoztuk létre, hogy megtudjuk, mely bankok voltak képesek a világválság magyar gazdaságra gyakorolt negatív hatásait a leginkább enyhíteni.

A társadalmi felelősségvállalás területén már harmadik éve mérettettnek meg a résztvevő pénzintézetek, hiszen ma már egyre többen vallják: a tradicionális piaci értékek mellett a felelős társadalmi magatartás is meghatározó értékmérője egy vállalat tevékenységének.

Legnagyobb megelégedésünkre a bankok is pozitívan fogadták és üdvözölték az új kategóriát. Ezek a sikerek azonban, tudjuk, nem adhatnak okot a pihenésre, így minden évben újabb és újabb elemekkel bővítjük a versenyt. Ezért is fogadtuk örömmel a Pénziránytű Alapítvány kezdeményezését és üdvözöljük a programban a „Pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank” kategóriát - olvasható a közleményben.

A Pénziránytű Alapítvány működésének célja, hogy célcsoportokra lebontott programjainak eredményeként a hazai lakosság növekvő hányada legyen tisztában az alapvető, élethelyzetében releváns pénzügyi fogalmakkal és összefüggésekkel, tudja értelmezni a gazdasági-pénzügyi információkat és hatásukat, és képes legyen mindennapi pénzügyei terén tudatos, felelős döntéseket hozni.

Szavazzon a Privátbankáron!
Ön szerint kivel kellene együttműködnie a Fidesznek, ha nem lesz meg a kétharmados többsége?


A nehezén túl vagyunk, de korai még örülni
Óvatos optimizmussal várják Orbánt a pénzemberek
MSZP: fizessenek a bankok!
Teltház: meghúzták a nadrágszíjat a magyar bankok

Privátbankár

Címkék: Pénzügyi szektor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Kiderült, mire számít az Erste
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 10:25
A hitelállomány stagnálása mellett a betéteknél növekedést ért el az Erste Csoport. 
Pénzügyi szektor Huszonnégymilliárd forint osztalékot fizet az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 16:47
Rendkívül sikeresnek tartja első évét a társaság.
Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG