<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hogy bírják el a brókercégek a várható Beva befizetést? Miért lényeges nekünk a brit parlamenti választás? Kieshetnek-e a görögök az eurózónából?

Ezek a kérdések hangzottak el a Gazdasági Rádió Reggeli Monitor c. műsorában, melynek ma Fellegi Tamás, a Privátbankár.hu elemzője volt a vendége.

Hol a vagyon?

Az első kérdés az volt, hogy a bajba került cégeknél talált vagyon ténylegesen mennyire létezik, miből állhat, és hogyan használható a kártalanításra. Pár hete elhangzott, hogy a Buda-Cashnél 68, a Quaestornál 150 milliárd forint értékű vagyon találtak. Ez reményt keltett a károsultakban, hisz a Buda-Cash esetében ennél kevesebb, „csak” 62 milliárd az összes kár. Logikusan az következne ebből, hogy nem is kellene a Beva, a kárt ki lehetne fizetni a talált vagyonból. Persze eleve feltételezni lehetett, hogy a vagyon nem likvid elemekből áll, hanem ingatlanokból, üzletrészekből, így ténylegesen csak kevesebb pénz nyerhető ki belőle, és az is lassan.

Azóta viszont nem esett szó erről a vagyonról, pedig ha már meg lett említve, illett volna részletezni, hogy nagyjából miről van szó, és mi használható fel belőle. Így a nagyobb összegű károsultak lehet, hogy hiába reménykedtek, a Beva pedig mégiscsak méretes terhet kap a nyakába. Ezt a Beva-befizetők már nehezen bírnák, a kisebb cégeknek esetleg végzetes is lehetne.

Brit választások, keleti munkavállalók, déli jólét

Szokatlanul érdekes számunkra a közelgő brit parlamenti választás, mert annak kimenetele akár oda is vezethet, hogy Anglia távozik az EU-ból, ekkor az ott dolgozó magyarok haza lennének küldve (vagy kezdhetnek németül, svédül tanulni és új országban, új helyet keresni). Így nekünk a Munkáspárt győzelme kellene, akkor legalább 5 évig lekerülne a kérdés a napirendről.

Ehhez kapcsolódik egy kérdés: miért csak mi, kelet-európaiak megyünk nyugatra dolgozni, a déliek miért nem? A válasz megdöbbentő: a délieknél sokkal magasabbak a bérek, noha csak Olaszország gazdasága fejlettebb lényegesen a miénknél. A spanyolokat még a 20 százalék fölötti munkanélküliség sem készteti elvándorlásra.

Grexit

Az utolsó kérdés az volt, hogy végül tényleg távozhatnak-e a görögök az eurózónából? Fellegi Tamás szerint igen, ha nem működnek együtt a hitelezőkkel, akkor az EU nem teheti meg, hogy tovább finanszírozza őket. Túl rossz példa lenne, és aláásná a közös fizetőeszközt, hisz innentől fogva bármely tag megtehetné ugyanazt, amit Görögország. Viszont jó esély van rá, hogy most végül is belemennek a görögök a korábban ígért feltételek teljesítésébe, és megkapják a jelenlegi programból még hátralévő összeget.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
Ingatlantájoló